Ανθισμένο Παρφέ

Μερίδες: 16 ΘΕΡΜΙΔΕΣ- ανά μερίδα Υλικά:

  • 2 κουτιά Ζελέ Φράουλας
  • 1 κούπα, με 0% λιπαρά Γιαούρτι
  • 600 γρμ. ψιλοκομμένες Φράουλες
  • για το γαρνίρισμα Σαντιγί

Τρόπος παρασκευής

Ψιλοκόψτε τις φράουλες κι αφήστε τες να στραγγίσουν καλά επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Διαλύστε το ζελέ σε 2 κούπες ζεστό νερό. Προσθέστε 1 1/2 κούπας κρύο νερό. Ανακατέψτε κι αφήστε το να σταθεί λίγο στο ψυγείο, ώσπου να στέκεται στο πίσω μέρος του κουταλιού.

Αλείψτε μια φόρμα σε σχήμα γλάστρας με καλαμποκέλαιο ή ψεκάστε τη με σπρέι λαδιού. Ρίξτε τόσο ζελέ στις υποδοχές της φόρμας όσο χρειάζεται για να καλυφθούν τα βαθουλώματα και βάλτε τη στο ψυγείο, να πήξει το ζελέ. Βάλτε το υπόλοιπο ζελέ στο ψυγείο κι αφήστε το να πήξει, ώσπου να πάρει την πυκνότητα του μελιού.

Ρίξτε το μισοπηγμένο ζελέ με το γιαούρτι και χτυπήστε το στο μίξερ, ν’ ασπρίσει. Ρίξτε κι ανακατέψτε τις ψιλοκομμένες φράουλες στο μισοπηγμένο μίγμα. Έτσι θα σταθούν σε διάφορα σημεία.

Αδειάστε το μίγμα επάνω από το πηγμένο ζελέ στη φόρμα. Ξαναβάλτε το στο ψυγείο κι αφήστε το να πήξει καλά, τουλάχιστον 6 ώρες. Λίγο πριν σερβίρετε, αδειάστε σε πιατέλα. Για να ξεκολλήσει το ζελέ από τη φόρμα, βουτήξτε τη για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό. Γαρνίρετε με σαντιγί, αν θέλετε.

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s