Αφράτα μπισκότα γεμιστά

ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΜΕΡΙΔΕΣ 6

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. μαργαρίνη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 75 γρ. κουάκερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού κοφτό μπέικιν πάουοντερ
  • λίγο αλάτι
  • λίγη βανίλια
  • 1 μικρό κουτί γάλα εβαπορέ ή 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα σαντιγύ

Τρόπος παρασκευής

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς (μέτριο).

2. Βουτυρώνετε δύο μεγάλα ταψιά.

3. Χτυπάτε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη μέχρις ότου γίνει το μίγμα αφράτο.

4. Προσθέτετε το αυγό και το χτυπάτε καλά.

5. Ανακατεύετε τη μπέικιν πάουντερ και το αλάτι με το κουάκερ. Το ρίχνετε μέσα στο μίγμα του αλεύρου.

6. Βάζετε τη βανίλια.

7. Παίρνετε με το κουταλάκι του τσαγιού κομματάκια ζύμης και τα ρίχνετε στο ταψί, κατά τέτοιο τρόπο ώστε ν’ απέχει το ένα από το άλλο γιατί με το ψήσιμο θα απλώσουν.

8. Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 10 λεπτά.

9. Τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο στο ταψί και τα μεταφέρετε σε σχάρα και τ’ αφήνετε μέχρις ότου να κρυώσουν τελείως.

10. Στραγγίζετε το υγρό από τη κρέμα. Τη χτυπάτε ελαφρά και τα ενώνετε δύο-δύο με την σαντιγύ ανάμεσα. Τα σερβίρετε αμέσως.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s