Βασιλόπιτα Τούρτα

  • 250 γρ. μαλακό Βούτυρο
  • 8 Αυγό(ά)
  • 900 γρ. Αλεύρι
  • 80 γρ. Κονιάκ
  • 500 γρ. Ζάχαρη
  • 6 -7 πορτοκάλια – Χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. γλ. Σόδα
  • 1 κουτ. γλ. Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. γλ. Μπέικιν Πάουντερ
  • Άχνη Ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής

Σε γυάλινο μπολ χτυπάτε το βούτυρο να ασπρίσει. Σε άλλο μπολ βάζετε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και χτυπάτε να αφρατέψουν. Ρίχνετε στο βούτυρο και ανακατεύετε.

Προσθέτετε το κονιάκ. Σε μπολ βάζετε τον χυμό με τη σόδα. Μόλις αφρίσουν ρίχνετε στο μπολ με το βούτυρο. Σε καθαρό μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνετε σιγά – σιγά στο μίγμα με το βούτυρο. Προσθέτετε το ξύσμα και το μπέικιν και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε σιγά – σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας, να γίνει απαλός και πηχτός χυλός.

Αδειάζετε σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 50 – 60 λεπτά. (Βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί καλά βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του, που πρέπει να βγει στεγνό). Αφήνετε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρετε. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

ΣΗΜ.: Για να κάνετε σχέδια με την άχνη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δαντελένιο δισκάκι από χαρτί που θα ζητήσετε από ζαχαροπλαστείο.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s