Εκλαίρ

  • 125 γρ. αλεύρι σκληρό
  • ελάχιστο αλάτι
  • 50 γρ. μαργαρίνη
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα σαντιγί
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. σούπας κοφτό κακάο

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς (δυνατός).

2. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το αλάτι σε μπολ.

3. Λιώνετε τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά με 1 φλ. τσαγιού κρύο νερό και προσέχετε να μη βράσει.

4. Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε το μίγμα γρήγορα σε χαμηλή φωτιά με ξύλινο κουτάλι μέχρις ότου σχηματιστεί σε μια σφιχτή μπάλα.

5. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει λίγο.

6. Προσθέτετε τμηματικά τα χτυπημένα αυγά, χτυπώντας δυνατά μέχρι να ενωθούν με τη ζύμη τελείως και η ζύμη να γίνει λεία.

7. Βάζετε τη ζύμη σε σακούλα με κορνέ απλό, διαμέτρου 2 εκ. περίπου, και κόβετε κορδόνια 12 εκλαίρ μήκους 7 εκ. σε ταψί ελαφρά βουτυρωμένο.

8. Ψήνετε το εκλαίρ σε δυνατό φούρνο επί 330 λεπτά έως να ψηθούν.

9. Κόβεται κάθε εκλαίρ σε μέση και βγάζετε τυχόν άψητη ζύμη.

10. Τα γεμίζετε με κρέμα και τα ενώνετε.

Για το γκλάσο σοκολάτας, κοσκινίζετε την άχνη με το κακάο. Ρίχνετε στην επιφάνεια λίγο γλάσο σοκολάτας με το κουτάλι ή το βουτάτε (μισό εκλαίρ) ελαφρά στο μίγμα. Τ’ αφήνετε να κρυώσουν και να πήξει το γλάσο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s