Brownies με χουρμάδες και καρύδια

BROWNIES

Μερίδες: 12 – ανά μερίδα Υλικά:

  • 350 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη ψιλή
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 1/2 φλιτζάνι φρέσκους χουρμάδες καθαρισμένους χωρίς κουκούτσια ψιλοκομμένους
  • 1 3/4 φλιτζανιού καρυδόψιχα
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Τρόπος παρασκευής

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνετε με αρκετό βούτυρο ένα ταψί 30×20 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ζαχαροπλαστικής. Λιώνετε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε πυρίμαχο μπολ πάνω από κατσαρόλα με καυτό νερό. Ανακατεύετε ώσπου το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.

Βγάζετε το μπολ από την κατσαρόλα και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπάτε σε άλλο μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ρίχνετε το μίγμα των αυγών στο μίγμα της σοκολάτας και προσθέτετε ανακατεύοντας το αλεύρι, τους χουρμάδες και την καρυδόψιχα. Ρίχνετε το μίγμα στο ταψί. Ψήνετε για 30-40 λεπτά, ώσπου να σκληρύνει το μίγμα. Αφήνετε τα brownies να κρυώσουν στο ταψί, τα αναποδογυρίζετε, αφαιρείτε το χαρτί και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Μικρά μυστικά

Όταν λίωνετε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, το νερό πρέπει να είναι καυτό αλλά να μη βράζει. Η σοκολάτα είναι πολύ ευαίσθητη στη ζέστη και γι’ αυτό δεν πρέπει να τη ζεστάνετε πολύ. Αλλιώς θα σκληρύνει τόσο, που θα είναι αδύνατο να δουλέψετε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s