Κανταϊφι

Κανταϊφι

  • 2 φλυτζάνια Βούτυρο
  • 3/4 του Γάλα
  • 8 φλιτζάνια Ζάχαρη
  • 1 πακετάκι Κανέλα
  • 1 κιλό Κανταϊφι Φύλλο
  • 1/2 κιλό Καρύδια
  • 1 Λεμόνι(α)

Τρόπος παρασκευής

Σε μια κατσαρολίτσα λιώνουμε το βούτυρο.

Στρώνουμε στο ταψί το μισό φύλο κανταϊφι και το περιχύνουμε με το ένα φλυτζάνι βούτυρο. Ρίχνουμε μέσα τα καρύδια και τη κανέλα. Από επάνω βάζουμε το υπόλοιπο φύλο κανταϊφι και το περιχύνουμε με το δεύτερο φλιτζάνι βούτυρο.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε επάνω – κάτω.

Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε επάνω το κρύο γάλα.

Για το σιρόπι, σε μια κατσαρόλα βάζουμε μισό κιλό νερό και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι.

Μόλις κρυώσει λίγο το κανταϊφι ρίχνουμε από επάνω το ζεστό σιρόπι.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s