Καρυδόπιτα με σιμιγδάλι

Καρυδόπιτα με σιμιγδάλι

  • 1 1/2 φλιτζάνι για όλες τις χρήσεις ΑΛΕΥΡΙ
  • 5 ΑΥΓΑ
  • 3 1/2 φλιτζάνια ΖΑΧΑΡΗ
  • 1 φλούδα ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ και ξύλο ΚΑΝΕΛΛΑ
  • 250 γραμ. τριμμένη ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ
  • 2 κουταλάκια ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
  • 200 γραμ. λιωμένο ΒΙΤΑΜ
  • 2 φλιτζάνια ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ
  • 4 φλιτζάνια ΝΕΡΟ

Τρόπος παρασκευής

Σιρόπι

2 φλιτζάνια ζάχαρη

4 φλιτζάνια νερό

1 φλούδα πορτοκάλι και κανέλα ξύλο

Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό με την ζάχαρη. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνετε να βράσει 15 με 20�. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.

1. Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά.

2. Προσθέτετε το ΒΙΤΑΜ, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την καρυδόψιχα και το μπέικιν πάουντερ.

3. Αλείφετε ένα μέτριο ταψί με λίγο ΒΙΤΑΜ και απλώνετε εκεί το μείγμα. Το αφήνετε να ψηθεί για 35 με 40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 190 βαθμούς.

4. Όταν η καρυδόπιτα βγει από τον φούρνο, την περιχύνετε με το κρύο σιρόπι που έχετε ετοιμάσει.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s