ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ

ACHMADINETZAND

Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δήλωσε σήμερα ότι το Ιράν δεν θα κάνει «τον παραμικρό συμβιβασμό» απέναντι στη Δύση για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

«Απ΄όσο γνωρίζω το πυρηνικό ζήτημα έχει κλείσει. Διαθέτουμε ήδη πυρηνική τεχνολογία, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας (ΙΑΕΑ) επιβλέπει τα προγράμματά μας και είμαστε έτοιμοι να να διεξαγάγουμε έντιμες συνομιλίες με τη Δύση για τα σχέδιά μας», τόνισε ο Αχμαντινετζάντ σε ομιλία του στο Αρντεμπίλ του βορειοδυτικού Ιράν.

«Ομως, η Δύση θέλει να κάνουμε και άλλες υποχωρήσεις. Δηλώνω ωστόσο ότι το ιρανικό έθνος δε θα κάνει τον παραμικρό συμβιβασμό όσον αφορά τα πυρηνικά προγράμματά του», πρόσθεσε ο ιρανός πρόεδρος. Η ομιλία του μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

Ο Αχμαντινετζάντ κάλεσε τη Δύση να αναθεωρήσει την παράλογη πολιτική της και να σεβαστεί τα νόμιμα δικαιώματα του Ιράν. «Το Ιράν οδεύει προς την κορύφωση των τεχνολογικών επιτευγμάτων και καμία δύναμη στον κόσμο δε μπορεί να μας σταματήσει», τόνισε.

Αναφερόμενος στις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ για στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν, ο Αχμαντινετζάντ δήλωσε:»Η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι ο λαός μας, ιδιαίτερα οι νέοι μας είναι σαν ένα ηφαίστειο και ότι καμία χώρα δε θα γλιτώσει, εάν το ηφαίστιο αυτό εκραγεί. Οι ΗΠΑ σε περίπτωση επίθεσης θα αντιμετωπίσουν ένα ενωμένο και αήττητο έθνος καθώς η αντίσταση είναι μέρος της ζωής μας και των πνευματικών μας καθηκόντων», τόνισε ο Αχμαντινετζάντ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s