ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «SECOND LIFE»

secondlife_1

Το Second Life, ένας τρισδιάστατος εικονικός κόσμος, επιτρέπει στους παίκτες να ζουν φανταστικές ζωές της επιλογής τους. Μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν εικονικές περιουσίες με το «δολάριο Linden», ένα φανταστικό νόμισμα που μπορεί όμως να εξαργυρωθεί με πραγματικά χρήματα.

Το διαδικτυακό παιχνίδι της εταιρείας Linden Lab που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο έχει προσελκύσει πολλές πραγματικές εταιρείες, εκ των οποίων εταιρείες που πωλούν αθλητικό ρουχισμό και έχουν ανοίξει τρισδιάστατα μαγαζιά. Επίσης μουσικοί όπως οι Duran Duran και η Σούζαν Βέγκα έχουν δώσει εικονικές συναυλίες.

Προσφάτως, δε, το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο του Ζαν Μαρί Λε Πεν έγινε το πρώτο ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα που άνοιξε γραφεία στο Second Life, πυροδοτώντας αναταραχή σε μία κατά τα άλλα ήσυχη γειτονιά της εναλλακτικής πραγματικότητας.

Ο φανταστικός κόσμος της εταιρείας Linden αριθμεί περισσότερα από 2,9 εκατομμύρια «κατοίκους». Σύμφωνα με τον μετρητή στο δικτυακό τόπο του Second Life, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο χρήστες έχουν επισκεφθεί τον εικονικό κόσμο το τελευταίο δίμηνο.

Δεδομένης της επιτυχίας του παιχνιδιού να θολώνει τα όρια μεταξύ στο πραγματικό και το εικονικό, σουηδικό Ινστιτούτο αποφάσισε να ανοίξει την πρώτη πρεσβεία. «Σχεδιάζουμε να ανοίξουμε μία σουηδική πρεσβεία στο Second Life που θα χρησιμεύει ως πύλη πληροφοριών για τη Σουηδία» δήλωσε ο διευθυντής του ινστιτούτου Όλε Βέστμπεργκ.

Η πρεσβεία δεν θα εκδίδει διαβατήρια ή βίζες, αλλά θα δίνει πληροφορίες στους επισκέπτες για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε να αποκτούν τέτοιου είδους έγγραφα στον πραγματικό κόσμο. Θα λειτουργεί ως σύνδεσμος με τη σκανδιναβική χώρα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s