ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ (ΜΕΡΟΣ 3)

Anubis_5893

(ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ FREE VIDEOS ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!)

(ΣΤΑ LINKS ΤΟΥ BLOG ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ VASILIS ΑΠΟ ΛΑΜΙΑ. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΚΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΤΟΜΟ ΝΕΦΕΛΙΜ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ!!!!!!)

Τι είναι οι ΝΕΦΕΛΙΜ

Οι Νεφελίμ ήταν μια προκατακλυσμιαία φυλή, που στη Βίβλο αναφέρονται ως γίγαντες. Ήταν, όπως λέγεται, τα παιδιά που γεννήθηκαν από τις «κόρες των ανθρώπων», και τους «Υιούς του Θεού». Είναι υψίστης σημασίας να σημειωθεί ότι αναφέρονται σχεδόν ταυτόχρονα με τη δήλωση του Θεού ότι θα κατάστρεφε τη γη με πλημμύρα και φαίνεται απ’ αυτή τη σχέση ότι η επίδρασή τους στο ανθρώπινο γένος ήταν μια απ’ τις βασικές αιτίες που προκάλεσαν την καταστροφή.

Διαβάζουμε στο βιβλίο της Γένεσις 6:1-7

1 Όταν οι άνθρωποι άρχισαν να αυξάνονται αριθμητικά πάνω στη γη και γεννούσαν κόρες,
2 Οι γιοι του Θεού είδαν ότι οι κόρες των ανθρώπων ήταν όμορφες και παντρεύτηκαν όσες απ’ αυτές διάλεξαν.
3 Τότε ο ΚΥΡΙΟΣ είπε, «Το Πνεύμα Μου δε θα μείνει με τον άνθρωπο για πάντα, καθώς αυτός είναι θνητός. Οι μέρες του θα είναι εκατόν είκοσι χρόνια.»
4 Οι Νεφελίμ ήταν στη γη εκείνες τις μέρες – καθώς και μετά – όταν οι γιοι του Θεού πήγαν στις κόρες των ανθρώπων και έκαναν μαζί τους παιδιά. Ήταν οι ήρωες απ’ τα αρχαία χρόνια, άντρες ξακουστοί.
5 Ο ΚΥΡΙΟΣ είδε πόσο μεγάλη είχε γίνει η κακία του ανθρώπου στη γη, και ότι κάθε διάθεση των σκέψεων της καρδιάς του ήταν πάντα μόνο πονηρή.

Οι Νεφελίμ ήταν μια φυλή γιγάντων που προέκυψε απ’ τη σεξουαλική ένωση των υιών του Θεού (ενδεχομένως έκπτωτων αγγέλων) με τις κόρες των ανθρώπων. Μεταφρασμένο απ’ τα Εβραϊκά κείμενα, το «Nephilim» σημαίνει «έκπτωτοι». Ήταν ξακουστοί για τη δύναμή τους, την ανδρεία τους, καθώς και μια μεγάλη ικανότητα για αμαρτίες. Η προέλευση των Νεφελίμ ξεκινά με μια ιστορία των έκπτωτων αγγέλων. Ο Shemhazai (Σεμχαζάι), ένας υψηλόβαθμος άγγελος, ηγήθηκε μιας σχισματικής ομάδας αγγέλων που κατέβηκε στη γη για να καθοδηγήσει τους ανθρώπους στο δίκαιο δρόμο. Η καθοδήγηση αυτή συνεχίστηκε για μερικούς αιώνες, αλλά σύντομα οι άγγελοι άρχισαν να αποζητούν τις γήινες γυναίκες. Μέσα στη λαχτάρα τους, οι έκπτωτοι άγγελοι οδήγησαν τις γυναίκες στη μαγεία και τα ξόρκια, ζευγάρωσαν μαζί τους και δημιούργησαν υβριδικούς απογόνους. Η δύναμή τους ήταν αξιοθαύμαστη και οι ορέξεις τους τεράστιες. Αφού καταβρόχθισαν όλα τα αποθέματα του ανθρώπινου γένους, άρχισαν να καταναλώνουν και τους ίδιους τους ανθρώπους. Οι Νεφελίμ επιτίθονταν στους ανθρώπους και τους καταπίεζαν και ήταν η αιτία που προκάλεσε μαζική καταστροφή στη γη.

Δύο κείμενα ουσιαστικής σημασίας για την ιστορία των Νεφελίμ, η Βίβλος και οι Πάπυροι της Νεκράς Θάλασσας, αναφέρουν διάφορα ονόματα γι’ αυτούς. Σε διάφορα κομμάτια παραθέτονται τα διαφορετικά είδη αυτών των γιγάντων. Αναφέρονται με πολλούς τρόπους, ως Enim, ή «Τρόμοι» (Γέν.14:5, Δευτ.2:1Ο), Rephaim, ή «Αυτοί που Προκαλούν Εξασθένιση» ή «Οι Νεκροί» (2
Σαμ.23:13, 1 Χρον.1Ι:15), Gibborim, ή «Γιγάντιοι Ήρωες» (Ιώβ 16:4), Zamzummim, ή «Επιτυχόντες» (Δευτ.2: 10), Anakim, ή «Μακρυλαίμηδες» (Δευτ.2:1Ο, Ιώβ 11:22, 14:15) και Awwim ή «Καταστροφείς» και «Φίδια».
Στα κείμενα αυτά αναφέρονται επίσης και άλλοι γίγαντες, όπως ο Γολιάθ (2 Σαμ.21: 19), ένας γίγαντας με δώδεκα δάχτυλα στα χέρια και δώδεκα στα πόδια, που αναφέρεται ως ένας απ’ τους Rephaim (2 Σαμ.21 :20), κι ένας ψηλός Αιγύπτιος (1 Χρον.11 :23). Το κείμενο των Αριθμών 13:26-33 περιγράφει τους Νεφελίμ της Χαναάν που είδε ο Ιησούς και αργότερα άλλοι Εβραίοι κατάσκοποι. Επιπλέον, σύμφωνα με τις Ιουδαϊκές λαϊκές παραδόσεις, κάποιος απ’ τους Νεφελίμ, ο Arba έχτισε μια πόλη, τη Kiriath Arba, που ονομάστηκε έτσι απ’ τον ιδρυτή της και σήμερα είναι γνωστή ως Χεβρώνα.

Η κακοήθεια των Νεφελίμ έφερε μαζί της κι ένα βαρύ φόρο αίματος. Το Γένεσις 6:5 αναφέρεται στη διαφθορά που είχαν επιφέρει οι Νεφελίμ ανάμεσα στους ανθρώπους και στους εαυτούς τους: «ο Κύριος είδε πόσο μεγάλη είχε γίνει η κακοήθεια του ανθρώπου στη γη … » Η σατανική τους ανταρσία είχε ξεσηκώσει τόσο την οργή, όσο και τη λύπη του Θεού. Έτσι ο Θεός έστειλε τον άγγελο Γαβριήλ να ανάψει έναν εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στους Νεφελίμ. Επέλεξε, επίσης, τον Ενώχ, έναν δίκαιο άνθρωπο, για να ενημερώσει τους έκπτωτους αγγέλους για την απόφαση που είχε πάρει γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Ο Θεός δεν άφηνε καθόλου ήσυχους τους έκπτωτους αγγέλους, καθώς δεν μπορούσαν να σηκώσουν τα μάτια τους στον ουρανό και αργότερα επρόκειτο να αλυσοδεθούν. Το τέλος των Νεφελίμ ήρθε με τον πόλεμο που πυροδότησε ο Γαβριήλ, στον οποίο οι γίγαντες τελικά αφάνισαν ο ένας τον άλλο.

11 thoughts on “ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ (ΜΕΡΟΣ 3)

 1. Γεια σας…
  Θα ηθελα να σας πω την γνωμη μου για το αρθο σας κ να σας πω οτι:
  Οι Νεφιλιμ οντως ηταν υβριδια αναμεσα σε ανθρωπους κ αγγελους κ οτι ηταν γιγαντες κ αγριοι κ ο.κ.ε. αλλα…, οσων αφορα τους Ρεφαιμ, Ανακιμ η ακομα κ τον ΓΟλιαθ, ολοι αυτοι ηταν απλώς απογονοι των Νεφιλιμ μετα τον κατακλυσμο καθως ηταν πιο κοντα σ αυτη την γενια. οπως κ στις μερες μας δεν εχουμε τετοιους ανθρωπους λογο εξασθενησης αυτν των γωνιδιων.
  Επισης οταν οι Ιουδαιοι πηγαν να κατασκοπευσουν την υποσχεμενη γη, πηγαν κ γηρισαν τρομαγμενοι που ειδαν τους Νεφιλιμ, αλλα αν διαβασετε τα επομενα εδαφια θα δειτε οτι λεει οτι δεν ηταν οι Νεφιλιμ αλλα οι Αννακιμ, δηλαδη οι Γιοι του Ανακ…
  Που σημαινει οτι Νεφιλιμ δεν υπηρξαν ξανα μετα ον κατακλυσμο, απλως τα γονιδια απο αυτους υπηρχαν αφου ηταν πιο κοντα στην γενια τους. Οπως κ ο Γολιαθ.
  Θα ηθελα να σας πω οτι ειμαι 21 χρονων κ οτι διαβαζω την Αγια Γραφη Εδω κ παρα πολλα χρονια κ οτι γι μενα ειναι το πιο αξιοπιστο βιβλιο και θα παραμεινει διοτι ειναι ο λογος του θεου κ δεν γραφει τιποτα το εσφαλμενο η το ανακριβες.
  Επισης σε αυτο το τριμελες αρθρο γραφετε πολλα πραγματα μαζι κ εχετε μπερδεψει πολλες αληθειες ταυτοχρονα. Θα πιστευετε τωρα οτι λογο της ηλικιας μου δεν θα ξερω αρκετα οσα εσεις που διαβαζετε κ αναλιετε διαφορα θεματα εδω κ παρα πολλα χρονια. Περιμενω απαντηση σας.

 2. Γεια σας κ παλι…. Ηθελα να ρωτηση που βρηκατε αναφορες για το που ζουν οι Νεφιλιμ?
  Στην Αγια Γραφη δεν αναφερει τιποτα τετοιο, ουτε για μια αλλη γη.
  Πως μπορει καποιος να πιστεψει οτι γινετε αυτο. Οτι οι Νεφιλιμ λατρευτικαν σαν θεοι η οτι κανανε πολλα κ διαφορα παραλογα πραγματα πανω στη γη ισχυουν, αλλα οτι ζουν κατω απ τη γη μου φενεται καπως παραλογο κ αστειο.

 3. Αγαπητέ μου φίλε πρώτα απο όλα σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που έδειξες και διάβασες τα σχετικά άρθρα. Επίσης πέρνω το θάρρος να σου μιλάω στον ενικό αφού δεν μας χωρίζουν και τόσα χρόνια, είμαι μόλις 2 χρόνια μεγαλύτερος σου. Είναι καλό το οτι διαβάζεις την Αγία Γραφή, όμως επ’ αυτού θα σου πω κάτι και ελπίζω να μην με παρεξηγήσεις.

  Η Αγία Γραφή μεταφράστηκε για χιλιάδες χρόνια σε διάφορες γλώσσες και αν το καλοσκεφτεις το λογικό είναι να υπάρχουν μερικά λάθη. Σκέψου επίσης οτι όταν μιλάμε για τόσο σημαντικά γραπτά τα λάθη που θα γίνονται θα είναι σοβαρά!!! Παράδειγμα θα βρείς στα άλλα 2 άρθρα της σειράς ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ 1&2 για να δείς πώς χάθηκε στις διάφορες μεταφράσεις η λέξη ΕΛΟΧΙΜ…

  Αυτά τα κείμενα δεν είναι δικά μου εξ’ ολοκλήρου. Συγγραφέας είναι ο γνωστός Δημοσθένης Λιακόπουλος και έγω απλά πρόσθεσα ορισμένα πράγματα που γνώριζα.

  Τώρα όσον αφορά τις πηγές εκτός από τα Χάλκινα Βιβλία που έχει ο συγγραφέας να σου πω οτι ο ίδιος έχω κάνει μια εκτενή έρευνα στο INTERNET και βρήκα ότι ένας μεγάλος Αγιος της Ορθοδοξίας, ο Αγιος Ανδρέας έχει γράψει πολλά πράγματα σχετικά. Θα δημοσιεύσω τις προφητείες του και θα δείς αυτά που λέω.

  Δέν σου κρύβω οτι στην αρχή και εγώ παραξενεύτηκα με αυτά που διάβαζα, μετά όμως άρχισα να ψάχνω και είδα οτι τα κομμάτια του πάζλ έδεναν σιγά-σιγά μεταξύ τους.
  Επειδή γίνεται αναφορά και στον Μέγα Αλέξανδρο όμως να σου δώσω κάποια στοιχεία απο το GOOGLE:

  The campaigns of Dionysos, Hercules and Alexander the Great in India and China……

 4. Γεια και απο μενα !!!
  Να ρωτησω κατι ? πιστευετε οτι ο Λιακοπουλος αποτελει αξιοπιστη πηγη πληροφοριων ? αυτος μισει περισσοτερο και απο τον Χιτλερ τους εβραιους και αυτο που συνεχεια παρουσιαζει ειναι οτι οι Εβραιοι ειναι κακοι, οτι ελεγχουν τον κοσμο οτι ειναι με το μερος του Σατανα κλπ κλπ. και οτι ο χριστιανισμος ειναι η μονη αληθινη και σωστη θρησκεια. Μα ο χριστιανισμος οπως και ο μουσουλμανισμος δεν προήλθαν απο τον Ιουδαϊσμο ? τελος παντων. Αυτος ο άνθρωπος ειναι φασιστης και ρατσιστης,. Επισης και ο Χιτλερ ανεβηκε πανω-κατω με τον ιδιο τροπο, παρουσιαζε δλδ τους Βορειους ω την ανωτερη φυλη και ολα αυτα που ολοι ξερουμε. Ο Λιακοπουλος δεν μιλαει για τους Βορειους αλλα για τους Ελληνες.

 5. Ένα μεγάλο λάθος που γίνεται είναι οτι Λιακόπουλος μισεί τους μεγαλοεβραίους το περιβόητο Λόμπι αν έχεις ακούσει, αυτούς που ελέγχουν το χρήμα και τον εκάστοτε Πλανητάρχη. Δεν μισεί τους απλούς ανθρώπους που εργάζονται καθημερινά για να βγάλουν το ψωμί τους.

  Ο Λιακόπουλος δεν είναι φασιστής και ρατσιστής απλά του ανάβουν τα λαμπάκια όταν βλέπει άσχημη συμπεριφορά απο αλλοεθνείς. Για να καταλάβεις τι εννοώ σου προτείνω αυτό το link: http://www.liako.gr/static/index.html
  πήγαινε να δεις συγκεκριμένα το πρώτο video που κάθεται στο γραφείο και συνομλεί με έναν Αλβανό…

  Ο Χίτλερ είχε απο πίσω του τα κεφάλαια της Θούλης όμως. Δέν είχε κάποια απόδειξη για να στηρίξει αυτά που έλεγε. Όταν όμως βλέπουμε τον Μαίανδρο σε κτίσματα στην αρχαία Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο αυτό κάτι σημαίνει. Οι Έλ-ληνες ήταν πολύ δυνατοί κάποτε και υπάρχουν στοιχεία γι΄αυτό…. Έχουμε γράψει ιστορία παγκοσμίως και σίγουρα κάποια στιγμή θα ξανγράψουμε…

 6. Αν ο Λιακοπουλος δεν ελεγε ολα αυτα που λεει, το Λαος δεν θα ηταν σημερα στην βουλη.
  Οσο για την αρχαιοτητα, ολα οσα ειπαν οι αρχαοι την τοτε εποχη , τα ειπαν αλλοι πιο μπροστα. αν προσεξετε τους μυθους καθε λαου οποιασδηποτε εποχης ειναι ιδιοι, το μονο που αλλαζει ειναι τα ονοματα. Επισης οι αρχαιοι ολονων των περιοχων του κοσμου, μετακινουνταν λογο του εμπορειου οποτε και ανταλλαζαν διαφορα.

 7. Φίλε μου sadi καλησπέρα και από εμένα. Με αφορμή το τελευταίο μήνυμά σου θα ήθελα να πω και εγώ μερικά πράγματα.

  Αρχικά, θα ήθελα πω πως ο Δ. Λιακόπουλος και ο κάθε Λαικόπουλος θα πρέπει να αποτελούν πηγή πληροφορίας και έναυσμα για έρευνα. Ακούμε, συλλέγουμε πληροφορίες και έπειτα, με λίγη εμπειρία, βλέπουμε ότι μπορούμε να ξεχωρίσουμε αυτό που έχει βάση από το ψεύτικο.

  Προσωπικά οφείλω να πω ότι ενώ στην αρχή εντυπωσιάστηκα από αυτά που διάβασα από τον Δ.Λιακόπουλο, έπειτα άρχισα να βλέπω ότι αυτά που λέει δένουν.. Άρχισα να έχω απαντήσεις σε πολλά θεμελιώδη ερωτήματα και έβλεπα ότι ναι, αν είναι όντως έτσι όπως τα λέει το πράγμα έχει λογική.. έχει συνέχεια..

  Όσον αφορά το ΛΑΟΣ μακάρι να μπορούσε να χειριστεί και να προβάλλει τις ιδέες που υποτίθεται ότι πρεσβεύει αλλά για πολλούς λόγους δεν μπορεί και ούτε θα μπορέσει ποτέ να τα καταφέρει. Ο Λιακόπουλος του πέφτει πολύ βαρύς για αυτά που υπιτίθεται ότι πρεσβεύει για τον απλό λόγο ότι ο «κομματισμός» η «διαίρεση» αντί για την «ένωση» οπουδήποτε συνόλου είναι αντίθετες από τις αρχές του Δ.Λιακόπουλου όπως εύκολα μπορούμε να δούμε παρακολουθώντας λίγο από τις εκπομπές του ή διαβάζοντας κάποιο σχετικό βιβλίο του.

  Όσον αφορά τους αρχαίους, από ότι σήμερα πολύ εύκολα βλέπουμε (ασχέτως τι μας λένε «επίσημα»), στο απώτατο παρελθόν είναι βέβαιο ότι έχουν υπάρξει πολιτισμοί ασύγκριτα ανώτεροι του σημερινού. Για παράδειγμα, τα μνημεία που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο το καταμαρτυρούν. Η επιστήμονες δεν έχουν βρει πειστική απάντηση που να ταιριάζει στο σημερινό πλαίσιο της «επίσημης» ιστορίας.. Εντούτοις από όλους αυτούς μόνο οι Έλληνες έχουν διατηρηθεί και επιβιώσει όλα αυτά τα χιλιάδες χρόνια.. Σκεφτείτε τι έχουμε περάσει (διωγμούς, πολέμους, καταστροφές, γενοκτονίες, εχθροί ΥΠΕΡάριθμοι) αλλά πάντα νικούσαμε..

  Οι Έλληνες είτε το δεχόμαστε, είτε όχι είναι κάτι διαφορετικό από τους άλλους λαούς. Η ανωτερότητα δεν σημαίνει «θα με υπηρετείς, γιατί είμαι ο καλύτερος», αλλά «πιάσου από το χέρι μου, να σε ανεβάσω»..

  Τέλος, για τις μυθολογίες, πιστεύω ότι είναι λίγο δύσκολο σύμφωνα με την «επίσημη» ιστορία να μπορούν να έχουν επικοινωνία η Κίνα με τον Ελλαδικό χώρο ή η Αμερική (Βόρειος και Νότιος) με την Ευρώπη ή την Πολυνησία ούτως ώστε να περιέχουν στους μύθους τους τα ίδια γεγονότα, να περιγράφονται δηλαδή από όλους τα ίδια κομβικά σημεία της ανθρώπινης ιστορίας (που «επισήμως» είναι παράλογο να είχε γίνει με τον τρόπο αυτό)..

  Να είστε όλοι καλά.

 8. *** Η ανωτερότητα δεν σημαίνει “θα με υπηρετείς, γιατί είμαι ο καλύτερος”, αλλά “πιάσου από το χέρι μου, να σε ανεβάσω”..

  Μακάρι φίλε μου gperiklis να σκέφτονταν όλοι οι άνθρωποι έτσι! Μπράβο σου!

  Πάντα χαρά μου να διαβάζω σχόλια φίλων και αναγνωστών!

 9. Νεφιλίμ, υβρίδια που ήρθαν σε ύπαρξη με την ένωση ανθρώπου και αγγέλου, συγκεκριμένα αγγέλων υλοποιημένων με τις γυναίκες. Η Αγία γραφή περιγράφει αυτά τα γεγονότα τα οποία συνέβηκαν πριν τον κατακλυσμό, δηλαδή πριν από 5000 χρόνια περίπου απο σήμερα. Αυτά τα υβρίδια ήταν πράγματι πολύ δυνατά και υπερμεγέθη σε σχέση με τους ανθρώπους αλλά και πιθανόν ελαττωματικά λόγω της μη φυσικής ένωσης ανθρώπου με άγγελο. Έτσι λοιπόν ο Ηρακλής σαν ημίθεος και πολλοί άλλοι τέτοιοι που έχει η μυθολογία σαν ήρωες, ίσως να αναφέρονται σε αυτά τα υβρίδια, όπως επείσης και οι θεοί όπως ο Δίας και άλλοι πιθανόν να είναι άγγελοι οι οποίοι αν και εμφανίζονταν σαν άνθρωποι είχαν υπερνθρώπινη δύναμη. Η Γη λοιπόν γέμισε κακία και ο άνθρωπος λέει η Γραφή κατάστρεψε την οδό του. Τελικά χρειάστηκε ο Θεός να φέρει έναν κατακλυσμό ο οποίος σάρωσε όλων εκείνον τον κόσμο χωρίς να μας αφήσει κανένα ίχνος του πολιτισμού τους σήμερα. Ο κατακλυσμός αφάνισε τα Νεφιλίμ, και ανάγκασε αυτούς τους αποστάτες αγγέλους να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον που ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να υλοποιηθούν ξανά και ούτε πρόκειται. Επίσης μετά τον κατακλυσμό τα χρόνια ζωής του ανθρώπου έπεσαν κατακόρυφα από τα 900 κατα μέσο όρο στα 100 περίπου. Το μόνο που έχει μείνει είναι η αφήγηση της Αγίας γραφής και η μυθολογία, η ιστορία δηλαδή που μεταβίβασαν οι Υιοί του Νώε στα παιδιά τους, που με την σειρά τους την μεταβίβασαν στα δικά τους παιδιά μέχρι και σήμερα. Μόνο η αφήγηση της Αγίας γραφής όμως αν και λιγοστή παραμένει η μόνη αξιόλογη πυγή πληροφοριών. Αλήθεια σύμφωνα με αυτά που λέει η Αγία γραφή για τον καιρό του Νώε, δεν συμφωνείτε ότι ζούμε σε παρόμοιους καιρούς και σήμερα;

 10. Πιθανώς όσοι επέζησαν από τον κατακλυσμό κλείστηκαν στα τάρταρα,κάτω από την επιφάνεια της γης και ζουν μέχρι σήμερα.Ο Άγιος Ανδρέας (συνονόματοι 🙂 έδωσε προφητεία για την επάνοδό τους στην επιφάνεια της γης,ενώ πολλά κείμενα αναφέρουν σχετικά με τους νεφελίμ,καθώς και όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί έίχαν τις ίδιες απεικονήσεις των ίδιων όντων.Τέλος η πιο αξιόπιστη πηγή,η Αγία γραφή μιλάει για την επάνοδό τους και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο της αποκαλύψεως του Ιωάννη κεφάλαιο 9,ακούστε πως τους περιγράφει ο απόστολος Ιωάννης: Σάλπισε κι ο πέμπτος άγγελος,είδα τότε ένα αστέρι να πέφτει απ΄τον ουρανό στη γη και του δόθηκε το κλειδί του πηγαδιού που οδηγεί στην άβυσσο.2 Το αστέρι άνοιξε το πηγάδι της αβύσσου απ΄οπου βγήκε καπνός,σαν τον καπνό που βγάζει ένα αναμμένο καμίνι,κι ο ήλιος και η ατμόσφαιρα σκοτείνιασαν απ΄τον καπνό του πηγαδιού.3 Από τον καπνό βγήκαν ακρίδες πάνω στη γη,στις οποίες δόθηκε εξουσία σαν την εξουσία που έχουν οι σκορπιοί της γης.4 Τους δόθηκε εντολή να μην βλάψουν το χορτάρι της γης,ούτε κανένα χλωρό φυτό,ούτε κανένα δέντρο,παρά μόνο τους ανθρώπους εκείνους που δεν έχουν τη σφραγίδα του θεού στα μέτωπά τους.5 Αυτούς πήραν την εντολή να μην τους σκοτώσουν,αλλά μόνο να τους αφήσουν να βασανιστούν πέντε μήνες…….7 Στην εμφάνιση η ακρίδες έμοιαζαν με άλογα έτοιμα για πόλεμο.Πάνω στα κεφάλια τους είχαν κάτι σαν στεφάνια που έμοιαζαν χρυσά και τα πρόσωπά τους ήταν σαν πρόσωπα ανθρώπων.Είχαν μαλλιά σαν τα μαλλιά των γυναικών και δόντια σαν των λιονταριών.Είχαν θώρακες που έμοιαζαν με σιδερένιους και το πλατάγισμα των φτερών τους έμοιαζε με το θόρυβο αρμάτων που τρέχουν για πόλεμο δεμένα σε πολλά άλογα.Είχαν ουρές σαν των σκορπιών και κεντριά,στις ουρές τους βρισκόταν η δύναμή τους να βασανίσουν τους ανθρώπους για πέντε μήνες.Βασιλιά τους έχουν τον άγγελο της αβύσσου,το όνομά του είναι εβραϊκά αβαδδών κι ελληνικά απολύων,δηλαδή καταστροφέας.

  Επίσης ο Άγιος Ανδρέας περιγράφει και τις πύλες,που συγκρατούν τους νεφελίμ στα τάρταρα και λέει ότι οι πύλες είναι καλά κλεισμένες από χαλκό και από ασύγκρητο ύαλο,πιθανόν κάτι σαν ενεργειακή ασπίδα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s