Γαλοπούλα Γεμιστή

 

 

GalopoulaGemisti

 

Υλικά:

 

  • Μια μικρή γαλοπούλα αμερικάνικη με θερμόμετρο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • Άνηθο
  • κουκουνάρι (αν θέλω)
  • 3 αυγά βρασμένα
  • μερικά συκωτάκια κότας

Εκτέλεση:

Γέμιση: ψιλοκόβω τα συκωτάκια της γαλοπούλας και τα μαραίνω με λίγο βούτηρο. Συγχρόνως ρίχνω και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, αλατάκι πιπεράκι. Όταν τσιγαριστούν τα κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω το ρύζι τον άνιθο και λίγο κουκουνάρι, τα αυγά κομμένα και εάν θέλω και μερικά συκωτάκια κότας για να γίνει η γέμιση πιό πολύ. Μετά παίρνω την γαλοπούλα την ξεπαγώνω, την πλένω καλά, την αλατοπιπερώνω την αλείφω με λαδάκι, λεμονάκι και μουσταρδίτσα και προσθέτω στην κοιλιά της την γέμιση. Κατόπιν την ράβω και την ψήνω σε μέτριο φούρνο, σε ένα ταψί με λάδι λεμόνι και νεράκι, έως ότου βγει το θερμόμετρο από το κρέας τελείως. Αν θέλω προσθέτω και πατατούλες κομμένες κυδωνάτες.

Advertisements

2 thoughts on “Γαλοπούλα Γεμιστή

  1. Πρώτα ξεπαγώνουμε τη γαλοπούλα και μετα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Εάν κάνουμε τη γέμιση και περιμένουμε να ξεπαγώσει η γαλοπούλα, χαιρέτα μας τον πλάτονο, Καλό Πάσχα θα φάτε.

  2. Μαθαίνω σιγά σιγά. Καλωσύνη σας πάντως για τη συμβουλή! Αν θέλετε διαβαστε και τα υπόλοιπα θέματα και εγω θα δημοσιεύω τα σχόλια. Οπως και να έχει επαγγελματίας δεν είμαι, απλά ασχολούμαι….

    Ευχαριστώ Πολύ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s