ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

PUMPKIN


Υλικά:

Μισή κολοκύθα μέτρια, τριμμένη με χονδρό τρίφτη

  • ½ κ γ . κανέλα
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά
  • ½ φλιτζάνι καρύδι χονδροκομμένο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού σταφίδα σουλτανίνα
  • 1 κ. σ βιτάμ
  • ½ φλιτζάνι βιτάμ λιωμένο για επάλειψη των φύλλων
  • 1 συσκ. Φύλλο κρούστας

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κουταλιά βιτάμ και σωτάρουμε το κολοκύθι ανακατεύοντας συνέχεια έως οτού να πιει τα υγρά του. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη σταφίδα, το καρύδι, την κανέλα & και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε, κατεβάζουμε από τη φωτιά & αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει. Σε βουτυρωμένο ταψί, στρώνουμε τα φύλλα, τα οποία βουτυρώνουμε επίσης. Χαράζουμε ελαφρώς & ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 λεπτά. Για το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε προαιρετικά με άχνη ζάχαρη & κανέλα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s