ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ

 

cuttlefish

Υλικά:

  • 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 1 κιλό άγρια χόρτα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες κομμένες σε χοντρά κυβάκια
  • Χυμό από μια ντομάτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Τριμμένο γαρύφαλλο

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε τις σουπιές σε άφθονο κρύο αλατισμένο νερό με λίγο λεμόνι και λίγο ούζο, αλλάζουμε το νερό και στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τις σουπιές για να αποβάλλουν τα υγρά. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, τα κυβάκια ντομάτας και τα χόρτα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ‘κάτσουν’ τα χόρτα χωρίς να χρειαστεί ανακάτεμα. Προσθέτουμε μία πρέζα τριμμένο γαρύφαλλο. Όταν κάτσουν τα χόρτα προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τα σιγοβράζουμε για 35 – 40 λεπτά ακόμα 10 λεπτά πρίν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s