Δίπλες

 

DIPLES

Υλικά:

  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές νερό
  • τριμμένα καρύδια (για το τέλος)
  • όσο αλεύρι πάρει


Για το σιρόπι:

· 1 ποτήρι του νερού μέλι

· 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη

· 1,5 ποτήρι νερό

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε τα υλικά και ανοίγουμε φύλλα, μέτρια σε μέγεθος και πάχος. Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες πλάτους περίπου 3 πόντων και μήκους 8-10 πόντων, και τα τυλίγουμε σαν φιογκάκια. Τηγανίζουμε τις δίπλες σε φριτέζα με καυτό καθαρό καλαμποκέλαιο. Μετά τις βουτάμε στο καυτό σιρόπι (τα υλικά για το σιρόπι τα βάζω σε μιά κατσαρολίτσα και τα αφήνω να πάρουν μερικές βράσεις) και τις ραντίζω με τριμμένα καρύδια και κανέλλα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s