ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

kourampiedesevias

ΥΛΙΚΑ:

  • 300 γρ. άχνη
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπαίκιν μπάουντερς
  • 1/2 κιλό φρέσκο βούτυρο
  • 1 φλιτζανάκι ούζο
  • 3 βανίλιες
  • 1 αυγό
  • 1 νεροπότηρο χοντροκομμένα και καβουρδισμένα καρύδια
  • Άχνη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για 1/2 ώρα περίπου, προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 15 λεπτά περίπου.

2. Προσθέτουμε το ούζο, τις βανίλιες, το αυγό, το αλεύρι (ανακατεμένο με την μπαίκιν) συνεχίζοντας το χτύπημα και τέλος ρίχνουμε και τα καρύδια.

3. Ανακατεύουμε καλά, πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα μας αρέσει, τους βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C για 20 λεπτά.

4. Μόλις ψηθούν και ενώ είναι ακόμα ζεστοί τους πασπαλίζουμε με την άχνη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s