ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 

KOYRABIEDESCHOCO

ΥΛΙΚΑ:

  • 75 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια
  • 75 γρ. λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 8 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Ρίχνουμε τις δύο σοκολάτες σε διαφορετικά μπολ και τις λιώνουμε σε μπεν μαρί, σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε κατά μέρος τις λιωμένες σοκολάτες για να κρυώσουν.


2. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ανοιχτόχρωμο μίγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Κατόπιν,
προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.


3. Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο ίσα μέρη που τα βάζουμε στα δύο μπολ με τις σοκολάτες. Ανακατεύουμε καλά το κάθε μίγμα. Πλάθουμε τα μίγματα σε μπάλες και τις τυλίγουμε ξεχωριστά σε διαφανή μεμβράνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 °C

.
4. Πλάθουμε τις δύο μπάλες σε μικρά “κεφτεδάκια”, τα οποία πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας. Τα τοποθετούμε σε ίσες αποστάσεις σε μία ή δύο λαμαρίνες φούρνου και τα ψήνουμε για 10 έως 12 λεπτά. Βγάζουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσουν.

ΑΠΟ: WWW.GEFSI.GR

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s