ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Ευθύνες στον κ. Καραμανλή επιρρίπτει πλέον το ΠΑΣΟΚ μετά την άρνηση του Μεγάρου Μαξίμου να υιοθετήσει την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Η πρόταση υπεβλήθη από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στη συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου αντιμετωπίστηκε θετικά από τον κ. Παπούλια. «Πρότεινα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει όλους τους αρχηγούς των κομμάτων, για να υιοθετήσουν αυτό το εθνικό σχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, την εμπέδωση της διαφάνειας και την αποκατάσταση των δημοκρατικών μας θεσμών. Πρέπει να φέρουμε ξανά την αξιοπρέπεια στη χώρα μας. Πρέπει να ενδυναμώσουμε ξανά τους δημοκρατικούς θεσμούς της Ελλάδας», τόνισε μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Παπούλια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας ότι η πρότασή του έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει τη γενικευμένη κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.

«Θεατρινισμοί»
«Μία κρίση στην οποία απαντάει η κυβέρνηση με κοινοβουλευτικούς θεατρινισμούς, με υποκρισία, που αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση είναι μέρος αυτής της κρίσης, παραγωγός ενός κυκλώματος διαφθοράς και όχι μέρος της κρίσης», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι ο κατήφορος της Νέας Δημοκρατίας δεν θα γίνει κατήφορος και για την Ελλάδα. Απαντώντας δε στην πρόσκληση του πρωθυπουργού να επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Παπανδρέου απάντησε πως «ο κ. Καραμανλής εδώ και τέσσερα χρόνια μόνο θεατρινισμούς κάνει σε ό,τι αφορά τους θεσμούς, τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς», καλώντας τον να μην μπλέκει δύο διαφορετικά θέματα.

«Η καταπολέμηση της διαφθοράς και τα θέματα τα οποία σήμερα συζητούμε, είτε είναι το θέμα Ζαχόπουλου και το υπουργείο Πολιτισμού, είτε είναι το θέμα των υποκλοπών, είτε είναι το θέμα των ομολόγων, είτε πολλά άλλα θέματα, όπως το ΑΣΕΠ, δεν χρειάζονται συνταγματική μεταρρύθμιση, χρειάζονται πολιτική βούληση. Και πολιτική βούληση δεν έχει επιδείξει ο κ. Καραμανλής», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Η κυβέρνηση:

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγ. Αντώναρος, απάντησε αρνητικά στην πρόταση του κ. Παπανδρέου, αντιπροτείνοντας κατ ιδίαν συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση:

Στη Χ. Τρικούπη κάνουν λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια του πρωθυπουργού και για άρνηση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει πραγματικά τη διαφθορά, και ως εκ τούτου θέτει ευθέως στο στόχαστρό του τον Κώστα Καραμανλή. Εντός του επόμενου διαστήματος, άλλωστε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της διαφθοράς μετά την άρνηση του κ. Καραμανλή για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s