ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟ!

fidel

Την αποχώρησή του από την προεδρία της Κούβας, μετά από 49 χρόνια, ανακοίνωσε επισήμως ο Φιντέλ Κάστρο, σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας Granma, επίσημου οργάνου του κουβανικού καθεστώτος.
«Στους αγαπητούς μου συμπατριώτες, που πρόσφατα μου έκαναν τη μεγάλη τιμή να με εκλέξουν μέλος του κοινοβουλίου…σας ανακοινώνω ότι δεν θα θελήσω, ούτε θα αποδεχτώ…το αξίωμα του προέδρου και του ανώτατου διοικητή», όταν η Εθνοσυνέλευση συγκλιθεί στις 24 Φεβρουαρίου, γράφει ο 81χρονος Κάστρο.
«Θα ήταν αντίθετο στη συνείδησή μου να αναλάμβανα ευθύνες που θα απαιτούσαν μετακινήσεις και ολοκληρωτική δέσμευση, κάτι το οποίο δεν είμαι, από βιολογικής πλευράς, σε θέση να προσφέρω. Προτεραιότητά μου ήταν να προετοιμάσω, ψυχολογικά και πολιτικά, τον λαό για την απουσία μου, μετά από τόσα χρόνια αγώνων. Δεν σας αποχαιρετώ. Θέλω απλώς να μάχομαι ως στρατιώτης της ιδεολογίας», αναφέρει ο Κάστρο στην επιστολή του επισημαίνοντας ότι, παρά την αποχώρησή του από την εξουσία, θα συνεχίσει να γράφει.
Η Εθνοσυνέλευση αναμένεται να διορίσει πρόεδρο τον Ραούλ Κάστρο, νεότερο αδελφό και διάδοχο του Φιντέλ. Στις 21 Ιουλίου του 2006, ο αποκαλούμενος «Λίντερ Μάξιμο» παρέδωσε «προσωρινά» την εξουσία στον αδελφό του προκειμένου, όπως είχε γίνει γνωστό, να αναρρώσει από μια επέμβαση για «αδιευκρίνιστο» πρόβλημα υγεία.

ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s