ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ PRESS-GR

presscuffs

Τις τελευταίες 2 μέρες περίπου ο κόσμος των blogs πρώτα και των ΜΜΕ μετά βοά για το γνωστό πια θέμα του blog PRESSGR. Ακόμα στο σημείο που βρισκόμαστε μπορούμε να κάνουμε μόνο υποθέσεις… ΤΟ θέμα με αυτό το blog ξεκίνησε αρχικά κάποια στιγμή μέσα στο Νοέμβρη όταν ο Θέμος Αναστασιάδης πρώην φίλος του Μάκη και εκδότης της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» έκανε μήνυση κατά του PRESSGR για εκβιασμό, την ίδια μήνυση έκαναν επίσης υπουργικά στελέχη της κυβέρνησης και βουλευτές. Για να θυμηθούμε όμως τι είχε πει στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Ant1:

Είναι ένα Blog που με εκβιάζει ότι έχω 5-5.5 εκατομμύρια ευρώ σε μια τράπεζα και ότι έχω και offshore εταιρίες

Βγάζετε κάποια άκρη από αυτά που λέει? Πως μπορεί να τον εκβιάζει κάποιος για τα 5 εκατομμύρια? Υποτείθεται ότι ο εκβιασμός γίνεται μυστικά και όχι αποκαλύπτοντας στοιχεία και πληροφορίες σε ένα blog με 5000 επισκέπτες καθημερινά! Επίσης μήπως δεν ήθελε να πει εκβιασμό αλλά συκοφαντία? Απλά και μόνο για να δούμε τι μυαλό φοράνε ορισμένοι!

Όπως γράφτηκε σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας που πρόσφατα απεχώρησε ο ένας από τους δύο εκδότες, το PRESSGR.blogspot.com (είναι η πλήρης διεύθυνση του ) έκανε αυτούς τους εκβιασμούς με σκοπό να εξασφαλίσει χρήματα για τη συντήρηση του. Αυτό είναι κιτρινισμός και δείχνει την ασχετοσύνη που δέρνει τον δημοσιογράφο και συντάκτη του άρθρου. Για όσους δεν είναι σχετικοί με τα blogs, το blogspot.com σημαίνει πρακτικά ότι το blog στεγάζεται σε μεγάλο υπολογιστή της γνωστής Google άρα δεν υπάρχουν επιπλέον έξοδα. Ακόμα και αν δεν γνώριζε αυτές τις λεπτομέρειες ο δημοσιογράφος έπρεπε να ρωτήσει και να μάθει πρίν συντάξει το άρθρο. Πάντως μετά από λίγο ψάξιμο που έκανα βρήκα μια συνέντευξη που έχει δώσει μέλος της ομάδας που διαχειρίζεται το PRESSGR Στη συνέντευξη έλεγε :

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΥ:

Ποια ήταν τα κίνητρά σας για τη δημιουργία του press-gr;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, είδαμε ότι η ιδέα ενός δημοσιογραφικού blog, όπου δεν βγάζει κανείς μόνο τα εσώψυχά του, «λειτουργεί» πολύ. Αναζητήσαμε έναν εύχρηστο και κατάλληλο τίτλο, τον αγοράσαμε με λίγα χρήματα και ξεκινήσαμε. Δεν υπήρχε κανένα ιδιαίτερο κίνητρο. Την πλάκα μας θέλαμε να κάνουμε. Μετά το πήραμε σοβαρά…

ΦΡΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ:

Αναζητήσαμε έναν εύχρηστο και κατάλληλο τίτλο, τον αγοράσαμε με λίγα χρήματα….

Ερωτήματα που προκείπτουν λοιπόν είναι:

  1. Πόσα χρήματα έδωσε για το όνομα?(όταν πουλάει κάποιος τη ονομασία θέλει φράγκα, όχι φραγκοδίφραγκα)
  2. Που τα βρήκε τόσα χρήματα?
  3. .Ποιόν πληρώσανε?

Για τώρα αυτό που έχω να πω είναι ότι θα παρακολουθώ τις εξελίξεις στο ζήτημα και θα ψάχνω για πληροφορίες. Αν βρώ κάτι νέο θα το δημοσιεύσω. Έως τώρα όμως το σίγουρο είναι κάποιοι έχουν βγάλει άσχημο όνομα για τα blogs

Advertisements

2 thoughts on “ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ PRESS-GR

  1. Πιστεύω μου είναι οτι μια νομοθετική ρύθμιση πρέπει να υπάρχει για οτιδήποτε, έτσι ώστε να ξέρουμε οτι υπάρχουν και όρια. Το θέμα όμως είναι αυτή η νομοθεσία να μην είναι και χούντα….
    Ο κάθε πολίτης πρέπει να λέει ελεύθερα τη γνώμη του και η ελευθερία θα σταματάει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία και τα δικαιώματα του άλλου.
    Όποιος έχει στοιχεία για οτιδήποτε καλό είναι να τα προσκομεί και να τα κάνει δημόσια γνωστά και απο εκεί και πέρα οταν λέμε για εκβιατικά e-mail κλπ και δε δείχνουμε τίποτα είναι κολοκύθια τούμπανα με γαρνιτούρα απο κουραφέξαλα!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s