ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ….

CRETANPUBLIC

Ας γυρίσουμε 2 – 3 μήνες πίσω περίπου την εποχή που 3 αυτοκίνητα με ειδικούς φρουρούς ανέβαιναν τους δρόμους ενός χωριού της Κρήτης, τη στιγμή που ένας από τους ειδικούς φρουρούς έπεφτε αιμόφυρτος στο έδαφος αφού πυροβολήθηκε στο κεφάλι πάνω σε μια ενέδρα που είχαν στήσει Κρητικοί χασισέμποροι. Φυσικά μέχρι τώρα θα έχετε καταλάβει οτι αυτό το χωριό ήταν τα Ζωνιανά. Αυτό το περιστατικό πυροδότησε μια σειρά από εφόδους της αστυνομίας στα σπίτια του χωριού και στα κτήματα των κατοίκων. Αυτές οι έφοδοι λοιπόν έφεραν στο φως τις γνωστές μέχρι τώρα χασισοφυτείες με τις οποίες μπορούσε να μαστουρώσει πολλές φορές όλος κόσμος και άμα λάχει που λέει ο λόγος κάνουμε εξαγωγή και σε εξωγήινους. Οι αστυνομικοί όμως ανακάλυψαν σε κάθε σπίτι και κρύπτη τα καλύτερα όπλα που όμοια του δεν έχουν τα περισσότερα σώματα του στρατού και σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Το περιστατικό πήρε τόσο μεγάλη έκταση και φυσικά απασχόλησε τα ΜΜΕ σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Θυμάμαι ότι σε μια εκπομπή που είχα παρακολουθήσει στην τηλεόραση, ο δημοσιογράφος στο panel είχε καλεσμένο έναν γέρο μουστακαλή Κρητικό. Μέσα στις ερωτήσεις ήταν και η ακόλουθη:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ:

Γιατί έχετε τόσα όπλα στην Κρήτη?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Καμιά απάντηση

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ:

Τι τα θέλετε τόσα όπλα ? Τι να τα κάνετε?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Για να πολεμήσουμε!!!!!

Πολύ θα αναρωτηθούν τι εννοεί μ’ αυτό που λέει ο γέρος. Η αλήθεια είναι ότι οι Κρητικοί κάποια στιγμή θα πολεμήσουν για να αποσχιστούν από τη Δημοκρατία της Ελλάδας και να δημιουργήσουν δική τους δημοκρατία. Γι’ αυτό οπλίζονται σαν αστακοί όλοι. Γι’ αυτό όλη η Κρήτη είναι ένα απέραντο οπλοστάσιο.

CRETEE

Το όλο θέμα ξεκινάει στα 1912-13 τότε δηλαδή που υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου. Μέχρι τότε η Κρήτη κι από το 1898, ήταν αυτόνομη επαρχία της οθωμανικής αυτοκρατορίας, με όνομα Κρητική Πολιτεία και είχε δική της σημαία.
Η σημαία βασίζονταν στην ελληνική σημαία. Το πρώτο (χρώματος ερυθρού) όμως από τα τεταρτημόρια το οποίο απεικονίζει το αστέρι, συμβόλιζε και δήλωνε την κυριαρχία που είχε ο σουλτάνος στο νησί. Ποτέ δεν υπήρξε ανεξάρτητο κράτος της Κρήτης, αλλά μια αυτόνομη και πλήρως ελεγχόμενη περιοχή από τις Μεγάλες Δυνάμεις. Έτσι λοιπόν, η σημαία δεν συμβόλιζε την ανεξάρτητη Κρήτη αλλά την υποταγή στην Οθωμανική Ύψιστη Πύλη. Σύμφωνα με την συνθήκη αυτή, μεταξύ άλλων επικυρώνεται η απελευθέρωση από την Τουρκία και στην ουσία ανοίγει ο δρόμος για την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, με εγγυήτριες τις μεγάλες δυνάμεις (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία). Η επόμενη συνθήκη του Βουκουρεστίου στις 10 Αυγούστου 1913, επικύρωσε οριστικά την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Η φράση που αναφέρεται στην Κρήτη, είναι σαφής και πουθενά δεν αναφέρεται ο όρος περί δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Κρήτης.

Κάπου στα 1990 οι Αρχές της Κρήτης άρχισαν να επικεντρώνουν τις έρευνές τους γύρω από κάποιες ανώνυμες ευχετήριες επιστολές που αποστέλλονταν σε τοπικές εφημερίδες παραμονές Πρωτοχρονιάς και Πάσχα. Στις επιστολές αυτές υπήρχαν σχέδια που παρουσίαζαν την Ελλάδα ως ένα τέρας, που άπλωνε το χέρι του και έπνιγε την Κρήτη. Κανείς όμως δεν ήξερε ποιος ήταν υπεύθυνος για όλο αυτό.
Οι μυστικές έρευνες που έκανε η ΕΥΠ έφτασαν μέχρι το εξωτερικό και φυσικά αυτό ανάγκασε τους υπαίτιους να σταματήσουν για λίγο….. Αυτά τα μηνύματα όμως εμφανίζονται ξανά τα 2 τελευταία χρόνια…..

Στη διετία αυτή έχει παρατηρηθεί μία εκστρατεία διάδοσης της Κρητικής Πολιτείας και τα αποτελέσματα είναι άκρως ανησυχητικά για τις Αρχές. Ολοένα και περισσότερες σημαίες «φιγουράρουν» σε σπίτια, ενώ δεκάδες είναι πλέον τα αυτοκίνητα στα οποία είναι τοποθετημένο το σύμβολο της Κρητικής Πολιτείας στις πινακίδες. Το φαινόμενο είναι εντονότερο στο Ηράκλειο, όπου οι Αρχές έχουν καταγράψει εκατοντάδες περιπτώσεις ανθρώπων (τόσο στην πόλη όσο και σε χωριά) που έχουν κάνει κεντρικό τους σύνθημα την Κρητική Πολιτεία και την καθ’ όλα ανεξάρτητη Κρήτη. Οι Αρχές ασφαλείας έχουν έγκυρες πληροφορίες ότι το πρόβλημα αυτό προκύπτει κυρίως από επιχειρηματικούς κύκλους που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία. Πολλοί Κρητικοί λαμβάνουν e-mail με ανάλογο περιεχόμενο που τους προτρέπει να συσπειρωθούν για το μεγάλο όραμα της ανεξαρτησίας της Κρήτης. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι όλη η δραστηριότητα υποκινείται και χρηματοδοτείται από μία οργάνωση που εδρεύει στη Γερμανία. Είχαν μάλιστα καταλήξει και στον επικεφαλής που ήταν άτομο με Κρητική καταγωγή αλλά άγνωστο στην Κρήτη.

Τα τρελά όμως δεν τελειώνουν εδώ. Σε δεκάδες αμερικανικά πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών η Κρήτη θεωρείται ένα ανεξάρτητο κράτος. Η λίστα είναι μεγάλη και αξιοσημείωτη. Ανάμεσα στα πανεπιστήμια που επιλέγουν να θεωρούν την Κρήτη ως κράτος μαζί με άλλες χώρες είναι τα Albert Einstein College of Medicine, University of California, Washburn University, Brigham Young University, Georgetown University, University of Minnesota, Northeastern University, Southwestern Law School, University of Kentucky, New York Law School, Hofstra University και Winona State University. Σας έπεσε λίγο βαρύ και δύσπεπτο αυτό? Έχει και συνέχεια όμως….

H UNESCO μας πληροφορεί οτι και η Κρήτη είναι μέσα στις χώρες που συμμετέχουν στο Global Ocean Observing System (το 2003). Οι μηχανικοί απο την Κρήτη έχουν την τιμητική τους στο Institute of Electrical and Electronics Engineers.

Μέχρι τώρα αυτά τα λίγα. Θα ψάξω και θα βρω και άλλες πληροφορίες επί του θέματος. Μιλάμε για την ανεξαρτησία του Κοσσόβου τόσες μέρες αλλά το πραγματικό πρόβλημα είναι μέσα στο ίδιο μας το σπίτι…. Οι πληροφορίες μου λένε ότι ο γενικός ξεσηκωμός των Κρητικών θα γίνει το 2012, εύχομαι να είναι μόνο φήμες γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα χυθεί πολύ αίμα. Θυμηθείτε τη φράση που είπε ο γέρος : Για να πολεμήσουμε….

8 thoughts on “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ….

 1. Μια ακόμη πληροφορία:

  Η τοπική αεροπορική εταιρία Sky Express (ιδρύθηκε το 2005), εδρεύει στο Ηράκλειο κι ανήκει σε έναν πρώην πιλότο της Ολυμπιακής.
  Αυτή η αεροπορική εταιρία επέλεξε ως έμβλημά της, την σημαία της Κρητικής Πολιτείας. Μετά από αρκετές διαμαρτυρίες αναγκάστηκε να το αποσύρει και να το αντικαταστήσει φυσικά απρόθυμα…

 2. Αρχικα ο γερος δεν αντιπροσωπευει απολυτως τιποτα…Αντι να βλεπετε τηλεοραση κατεβειτε μια βολτα στο νησι να καταλαβατε τι σημαινουν τα οπλα για τους Κρητικους…Ουτε για να πολεμησουν τα θελουν ουτε για να γινουν ανεξαρτητοι…Ειναι απλως μια παραδοση αιωνων που εχει περασει απο πατερα σε παιδι απο την εποχη της ενετοκρατιας και κορυφωθηκε στην τουρκοκρατια.Παρομοιως με τα μαυρα πουκαμισα που συμβολιζουν το πενθος της σκλαβιας.
  Επισης,η σημαια της κρητικης πολιτειας ειναι ενα κομματι της ιστοριας αυτου του νησιου και δεν μπορω να καταλαβω ποιο ειναι το κακο στο να σεβομαστε και να θυμομαστε την ιστορια μας.Παρομοιο φαινομενο παρατηρειται στην Ικαρια οπου παντου δεσποζουν σημαιες της Ικαριας πολιτιεας που ειχε την ανεξαρτησια της για μονο μερικους μηνες σε αντιθεση με την Κρητικη πολιτεια που ηταν επι σχδον 15 χρονια ανεξαρτητη.Η αναρτηση της σημαιαα δεν σημαινει οτι οι Κρητικοι δεν ειναι Ελληνες ή οτι θελουν να αποσχιστουν.Ημασταν,ειμαστε και θα ειμαστε ελληνες…Αλλοστε αν κανεις περιηγηθει στα σοκακια της Κομητηνης θα δει οδο αφιερωμενη στο Κρητικο ταγμα που βοηθησε με δικη του πρωτοβουλια στον πολεμο κατα των Τουρκων επι Κρητικης πολιτειας.Στα Γιαννενα επισης εχουν αγαλμα αφιερωμενο σε Κρητικους οπλαρχηγους που με τη δικη τους πρωτουβουλια βοοηθησαν στον τοτε πολεμο,παλι επι Κρητικης πολιτειας.Η αποδοση φορου τιμης στην ιστορια και στου προγονους ειναι στην Κρητη τουλαχιστον ενα αναποσπαστο κομματι της κοινωνικης ζωης και της ιστοριας του τοπου.
  Οσοι μιλανε για ανεξαρτοποιηση,Κρητικοι ή μη,ειναι τουλαχιστον αφελεις και προβοκατορες.Το θεμα ομως της οικονομικης και πολιτικης αποκεντρωσης αυτης της παντερμης χωρας ειναι κατι αλλο που μπορει να συζητηθει…

  Με εκτιμηση
  Νικος

 3. Νίκο πολύ περίεργα μας τα λες…

  Πολύ περίεργα…

  Αυτές οι σημαίες που αναφέρεςι, όπως της Ικαρίας, των Ψαρών, και όλων των άλλων λάβαρων που χρησιμοποιήθηκαν ως επι το πλείστον το 1821, και παρέμειναν μετέπειτα όντως σαν το προσωπικό σήμα κατατεθέν της ιστορίας του τόπου, ήταν όλα σύμβολα που παρέπεμπαν στην Ελλάδα, στην ιστορία της, στα χρώματα της, στην θρησκεια της.

  Αυτό το ανοσιούργημα που μοιάζει με σημαία…. κομμουνιστικού κράτους της λατινικής αμερικής και των…κρητικών…ζαπατίστας, είναι η…ιστορία της Κρήτης;

  Πως εξηγείς το γεγονός οτι αυτή η σημαία χρησιμοποιείται απο νεοταξίτες ακροαριστερούς κουκουλοφόρους που μιλάνε για απόσχιση ενός νησιου που είναι ένας απο τους γεννήτορες των Ελλήνω απο τα βάθη της αρχαιότητας;

  Και μάλιστα την στιγμή που η Ελλάδα και τα βαλκάνια βρίσκονται κάτω απο πάρα πολύ δυσσάρεστες συγκυρίες;

  Και εγώ Κρητικιά και Χανιώτισσα είμαι.

  Όσοι βάζουν περίεργες ιδέες στο μυαλό τους για απόσχιση απο την Ελλάδα που οι κρητικοί πήγαν και πολέμησαν για την Μακεδονία και τον Παύλο Μελά, και έπεσαν ηρωικά για να υπερασπίσουν απο τον Γερμανο, και θα τους τακτοποιήσουν ίδιοι οι Κρητικοι!

  Αυτο το ξεκαθαρίζω..

 4. Να σταματίσουν τα Βοσκάκια απο τα Μάλια και τα Χανιά να σικόνουν λάβαρα γιατι ουτε αυτα ξέρουν τι τους περιμένει.

 5. Αδέλφια Κρητικοί! Μην ακούτε όλα αυτά τα περί «ανεξαρτησίας». Είναι ΨΕΜΑΤΑ. Εγώ είμαι Κύπριος και έχω μελετήσει την κυπριακή ιστορία σε βάθος, διαβάζοντας δεκάδες βιβλία από όλες τις σκοπιές (και δεξιών συγγραφέων και αριστερών και εθνικιστών και φιλοτούρκων και φιλοάγγλων και αντιάγγλων κλπ κλπ).

  Το Κυπριακό έτσι στήθηκε: ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΕΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Με αυτό τον τρόπο μας «»έπεισαν»» ότι ειναι καλύτερα μακριά από την Ελλάδα, ως δήθεν ξεχωριστό και οικονομικά ανεξάρτητο κράτος: έλα όμως που το «ανεξάρτητο» και «αυταρκές» κράτος της Κύπρου σε τρία χρόνια (το 1963, τρία χρόνια μετά την ‘ανεραρτησία» της Ζυρίχης) ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ… Και ως το 1974 μας πήραν το μισό νησί οι Τούρκοι, και το 2004 παρά λίγο να το πάρουν όλο.

  ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ. ΝΑΙ! Είμαι 100% σίγορους υπάρχουν οικονομικά προβλήματα με το αθηνοκεντρικό και ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ και ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ελλαδικό κράτος. ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, αυτό είναι μέρος της συνωμοσίας για να ζητάτε ανεξαρτησία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να απαιτήσετε καλύτερες οικονομικές συνθήκες, με άλλους τρόπος, τοπική αυτοδιοίκηση, πίεση για βιομηχανική ανάπτυξη κλπ.

  Αν ανεξαρτητοποιηθείτε θα πάθετε όπως στην Κύπρο. Θα είσαστε ένα πολιτικά και στρατιωτικά ασθενές κράτος, και άμα σας λάχουν ρουφιάνοι πολιτικοί (που θα σας λάχουν), πάει, τέλειωσε. Θα έχετε την τύχη της Κύπρου, που όπως πάμε, μόλις ο Χριστόφιας μας περάσει την Διζωνική Δικοινοτική ΟΜοσπονδία θα τουρκοποιηθούμε ΠΛΗΡΩΣ.

  Τα εθνικά θέματα δεν είναι οικονομικά. Την οικονομία ΜΠΟΡΕΙΤΕ να την βελτιώσετε. Και από κει και πέρα είναι ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ και ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ και ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: Πελλοπονήσιων, Αθηναίων, Μακεδόνων, Θρακιωτών, Ηπειρωτών ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ το πουλημένο Αθηνοκεντρικό, διαφθερμάνο κράτος: και να το κάνουμε γνήσιο, δημοκρατικό, Ελληνικό. Ένα κράτος που να διασφαλίζει την Κρήτη, την Μακεδονία, το Αιγαίο, το Ιόνιο, την Πελλοπόνησο, την Κύπρο.

  Εμείς οι Κύπριοι δεν ξεχνάμε τους Έλληνες αδελφούς μας: και στους βαλκανικούς, και στους παγκόσμιους και στο 1821 και σε όλους τους πολέμους συμμετείχαμε με εθελοντές. Και εμείς οι Κύπριοι δεν ξεχνάμε ειδικά τους Κρητικούς αδελφούς μας, διότι το 1963-64 μας έστελναν αφιλοκερδώς οπλισμό για να αντιμετωπίσουμε την Τουρκανταρσία, και το 1974 ήταν οι μόνοι, που ως ΛΟΚατζήδες ήρθαν να πολεμήσουν όταν η ΧΟΥΝΤΑ των Αθηνών μας πούλησε. Η Κρητική Λεβεντιά είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ λεβεντιά.

  ΑΔΕΛΦΙΑ ΒΑΣΤΑΤΕ. ΜΟΝΟ ΩΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ: ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΝΩΠΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑ 100 ΔΙΑΦΘΑΡΜΕΝΑ ΤΖΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΑΘΗΝΑ.

  —> ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΣ

 6. pedes to peristatiko kai kala oti eixan stisi enedra i «xasisempori» einai psema mono kai mono gia na mpoun sta anogia kai sta zoniana anenoxliti kapoia megala kefalia tis astinomias den peiran ta lefta pou zitisan apo tous «xasisemporous» kai opos itan fisiko estilan aproidopiita tous astinomikous kai kala gia efodo oi xasisempori loipon itan ekei kai oplismeni oi 2 astinomiki itan neoi stin perioxi kai egine oti egine gia na leme ta pragmata os exoun kai na min leei o kathenas oti theli mono kai mono gia na kalifthoun kai na paraminoun stis kareklitses tous kapoioi pou einai akoma alla kai kapoio pou tha erthoun…
  ola auta einai diastavromena kai apo tous «xasisemporous» alla kai apo atinomikous tis perioxeis…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s