ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

Τις τελευταίες μέρες περισσότερο από ποτέ άλλοτε ασχολούμαστε με το θέμα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ή αλλιώς FYROM . Ακόμα και αυτή η ονομασία από μόνη της αποτελεί ύβρη. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Καραμανλής ο νεότερος είπε ότι « μη λύση θα είναι και μη πρόσκληση» των Σκοπίων. Το θέμα είναι ότι πρέπει να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση όσον αφορά την ονομασία δηλαδή κάτι που να θέλουν και οι 2 μεριές. Δηλαδή μια ονομασία που να περιέχει οπωσδήποτε το όνομα Μακεδονία μέσα για να μην δυσαρεστηθεί η πλευρά των Σκοπίων και μια ονομασία που να μην έχει καθόλου την λέξη Μακεδονία μέσα για να μη δυσαρεστηθούμε η Έλληνες. Η κυβέρνηση είναι σε πολύ άσχημη θέση αφού το μόνο που έκανε ήταν ίσως να καταφέρει να αγοράσει λίγο χρόνο απλά και μόνο για να σκεφτεί διεξοδικά το θέμα και να βρει μια εφικτή λύση. Αποκλείεται και οι 2 πλευρές να είναι ευχαριστημένες. Τώρα ας κάνουμε ένα μικρό ταξίδι στην ιστορία.

Η περιοχή των Σκοπίων έως και την κατοχή της από τους Γερμανούς πίσω στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο ονομαζόταν Banovina Vardarska. Αυτή η ονομασία διατηρήθηκε μέχρι τις 2 Αυγούστου 1944 όπου και ο Τίτο εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία της επετείου της επαναστάσεως του Ίλιντεν του 1903 υιοθέτησε την προπαγάνδα του BMPO (Vnatrešna Makedonska Revolucionerna Organizacija) και της έδωσε το όνομα «Makedonija». Από τότε λοιπόν ένα νέο κράτος εμφανίστηκε στο χάρτη με μια υποτιθέμενη αρχαία ιστορία και φυσικά έχει άλλη αίγλη το όνομα Makedonija (Μακεδονία) που παραπέμπει στο Μέγα Έλληνα στρατηλάτη Αλέξανδρο, από το όνομα Vardarska. Τον Μάιο του 1944 παραλίγο να δοθεί μια λύση στο μελλοντικό πρόβλημα που ονομαζόταν Τίτο με εντολή του ίδιου του Χίτλερ, αλλά…….

Ο Όττο Σκορτσένυ ήταν απο τους καλύτερους κομμάντα του Β ΠΠ.Κατα την διάρκεια του Β ΠΠ ήταν καταδρομέας στα SS.Είναι περισσότερο γνωστός για την παράτολμη και ριψοκίνδυνη διάσωση του Μουσολίνι. Ο Σκορτζένυ γεννήθηκε στην Αυστρία απο μία οικογένεια μεσαίας τάξης με μακρά στρατιωτική παράδοση.Σαν νεός μαθητής ήταν γνωστός παλαιστής(ιδιόμορφο είδος πάλης όπου φορούσαν γάντια σιδερένια και στολές ,πολύ ξύλο υπήρχε πάντα γιατρός για να τους μαζεύει.).Συμμετείχε συνολικά σε 15 μάχες,και απο μία του έμεινε ένα μόνιμο σημάδι,μια ουλή στο μάγουλο.

Εντάχθηκε στο εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα της Αυστρίας το 1931. Με την είσοδο των Γερμανικών στρατευμάτων στην Αυστρία έσωσε τον Αυστριακό πρόεδρο απο τουφεκισμό. Ο Σκορτζένυ με την έκρηξη του πολέμου αρχικά θέλησε να ενταχθεί στην Λούφτβαφε ωστόσο τελικά πήγε στα SS.Συμμετείχε στις μάχες στο ανατολικό μέτωπο το 1941 και 1942 όπου διακρίθηκε και τραυματίστηκε δις. Τον Δεκέμβριο του 1942 έλαβε τον Σταυρό των Ιπποτών για ανδρεία. Όμως για αυτό που ο Σκορτζένυ θα μείνει στην ιστορία των ειδικών δυνάμεων και του ανορθόδοξου είδους αγώνα είναι η διάσωση του Μουσολίνι. Ο Σκορτζένυ έκανε ο ίδιος την αεροπορική αναγνώριση για να σχεδιάσει την επιχείρηση διάσωσης.Μάλιστα επειδή είχε χαλάσει το φωτογραφικό του αεροπλάνου βγήκε ο ίδιος έξω και έβγαλε φωτογραφίες,κάτι που παραλίγο να του στοίχιζε την ζωή.Με ανεμόπτερα οι καταδρομείς των ΕΣ ΕΣ και οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές προσγειώθηκαν στα απόκρυμνα βράχια του όρους όπου κρατείτο ο Μουσολίνι και πριν καταλάβουν τι έγινε οι φρουροί ο Σκορτζένυ τους είχε ακινητοποιήσει και είχε ελευθερώσει τον Μουσολίνι.Είχε φέρεις εις πέρας κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο.Και το πιο σημαντικό,το είχε σχεδιάσει ο ίδιος.
Τον Μάιο του 1944 ανέλαβε την αποστολή »Ρόσλεσπρουνγκ»,δηλαδή την σύλληψη του Τίτο με αλεξιπτωτιστές.Ο Τίτο κατάφερε να γλιτώσει στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή.Τον Οκτώβριο του 1944 ο Σκορτζένυ στάλθηκε στην Ουγγαρία για άλλη μία »τρελή» αποστολή.Ο Ναύαρχος Χόρτυ είχε αρχίσει διαπραγματεύσεις για να βγει η Ουγγαρία απο τον πόλεμο κάτι που θα είχε αρνητικές συνέπειες για τους Γερμανούς.Σε μία ακόμη ειδική αποστολή,την »Πάνζερφαυστ» απήγαγε τον γιο του Χόρτυ και έτσι εγκαταστάθηκε μια φιλογερμανική κυβέρνηση στην Ουγγαρία. Μετά το τέλος του πολέμου ο Σκορτζένυ παραδόθηκε στους συμμάχους και κρατήθηκε ως αιχμάλωτος.Το 1952 κατέφυγε στην Ισπανία,αφού του χορήγησε διαβατήριο ο Στρατηγός Φράνκο.

Στην παρακάτω διεύθυνση θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τον Σκορτσένυ:

http://www.2worldwar2.com/otto-skorzeny.htm

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s