ΤΟ ΝΕΟ OPEL INSIGNIA

Αν θυμάστε το παλιό Vectra αυτό δεν θα σας φανεί και τόσο ξένο. Μα φυσικά μιλάω για το Insignia το οποίο και μας ξαφνιάζει ευχάριστα με το πλήθος των καινοτόμων χαρακτηριστικών του.

Ο σχεδιασμός του αμαξώματος είναι αρκετά σύγχρονος και διαθέτει νέες γραμμές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η νέα μάσκα με το ξανασχεδιασμένο έμβλημα της Opel, τα φωτιστικά σώματα του μπροστινού και πίσω τμήματος, τα έντονα πλευρικά «νεύρα» αλλά και αυτή η ταιριαστή καμπυλόγραμμη οροφή. Το μήκος του Insignia φτάνει τα 4,83 μέτρα, εξασφαλίζοντας αρκετή άνεση στο πενταθέσιο εσωτερικό του. Οι ενεργοί προβολείς που διαθέτει μπορούν να ρυθμίζονται μόνοι τους ανάλογα με το οδόστρωμα και την ταχύτητα του αυτοκινήτου. Συνολικά διαθέτει εννέα διαφορετικούς τύπους προγραμμάτων, ώστε να εξασφαλίζεται κάθε φορά η μέγιστη δυνατότητα ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Διαθέτει επίσης ένα πρωτοποριακό σύστημα τετρακίνησης με το οποίο θα εξοπλίζονται κάποιες συγκεκριμένες εκδόσεις του Insignia, όπως και το «Adaptive Stability Control» το οποίο και επιτρέπει την παραμετροποίηση της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου από τον οδηγό. Από πλευράς κινητήρα θα διαθέτει σε αρκετες εκδόσεις βενζινοκινητήρες αλλά και με πετρέλαιο. Ξεκινώντας στις βενζινοκίνητες εκδόσεις από τους 115 ίππους θα φτάνει μέχρι και τους 260 ίππους της εξακύλινδρης έκδοσης. Αντίστοιχα, ένας νέος κινητήρας 2 λίτρων με τρεις διαφορετικές διαμορφώσεις και ισχύ 110 ως και 160 ίππων θα εξοπλίζει τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του Opel Insignia.

Ο κινητήρας του μεσαίου Opel θα διαθέτει χειροκίνητα και αυτόματα κιβώτια έξι ταχυτήτων, ενώ θα είναι σύμφωνος με τις προδιαγραφές εκπομπής ρύπων Euro 5. Στο μέλλον θα εμφανιστεί και μια νέα έκδοση, η ECO FLEX.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s