ΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΑ…

Τα αρχαία χρόνια στη Ρώμη ο Καίσαρας και οι μεγάλοι πολιτικοί άρχοντες για να κρατήσουν απασχολημένο το ενδιαφέρον των πολιτών είχαν σκεφτεί κάτι πολύ απλό. Είπαν λοιπόν,” πότε ο λαός δεν φωνάζει?” Μα φυσικά όταν έχει δυο πράγματα… Το στομάχι του γεμάτο και κάτι ακόμα, κάτι που να του κεντρίζει το ενδιαφέρον … Και τι ήταν αυτό? Μα φυσικά ήταν τα θεάματα! Θυμάστε τις αρένες του θανάτου που δούλοι μονομάχοι από όλες τις κατεκτημένες επαρχίες , πάλευαν μέχρι θανάτου και ο λαός πήγαινε μαζικά στο Κολοσσαίο για να ζητωκραυγάσει? Αυτό ήταν ένα πολύ καλό τέχνασμα λοιπόν για να ξεγελαστούν οι άνθρωποι και να μην σκέφτονται τους χαμηλούς μιστούς της εποχής και τα διάφορα άλλα θέματα της καθημερινότητας. Έτσι λοιπόν ήταν πολύ λίγοι όσοι εναντιώνονταν στον Καίσαρα…

Τα χρόνια πέρασαν από τότε και φτάνουμε στην Ελλάδα του σήμερα που τα πράγματα είναι περίπου τα ίδια, με μερικές διαφορές μόνο. Για παράδειγμα τότε είχαμε ΆΡΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ ενώ τώρα για να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου η κυβέρνηση σκέφτηκε να δώσει ΆΡΤΟΝ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΑ (ή μόνο σκάνδαλα) και έτσι οι Έλληνες έχουν με κάτι να ασχολούνται.. Μα αν το καλοσκεφτούμε λίγο αυτό δεν γίνεται? Πριν από 4 μήνες περίπου είχαμε το θέμα του Ζαχόπουλου και της Τσέκου. Ποιος μπορεί εδώ που τα λέμε να ξεχάσει αυτό το νέο Έπος, τη γνωστή Ζαχοπουλιάδα? Μια ιστορία χρηματικών κατακτήσεων, SEX αλλά και της απόλυτης ΠΤΩΣΗΣ του κεντρικού ήρωα. Αυτό το έπος που έγραψε ο μοναδικός Θεμιστοκλής (Αναστασιάδης) ο οποίος μάλιστα από ότι διάβασα θα τιμηθεί και με το βραβείο του κακουργήματος 2ου Βαθμού! Λίγο ως πολύ οι Έλληνες έχουν πάψει να ασχολούνται με το ΒΑΣΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ της Τσέκου και γι ‘αυτό βρήκαμε κάτι καινούργιο… Μα φυσικά το σκάνδαλο της SIEMENS.

Τα πράγματα για να τα πάρουμε απλά έχουν ως εξής:

Η SIEMENS είναι μια παγκόσμια εταιρία, παλιά και με πολύ χρήμα! Κάθε εταιρία έχει 2 σκοπούς, την παραγωγή προϊόντων για να βγάλει κέρδος και να αναλαμβάνει έργα σε άλλες χώρες για ακόμα περισσότερο κέρδος. Έτσι λοιπόν έγινε και στην περίπτωση μας. Η SIEMENS ήθελε να πάρει αρκετά έργα στην Ελλάδα την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων και γι’αυτό λάδωνε τα 2 μεγάλα κόμματα της Ελλάδας. Δηλαδή για ποια κόμματα μιλάμε τώρα? Μήπως ήταν ΚΚΕ και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ? Μπά δεν νομίζω! Θα πάρω τη βοήθεια του κοινού! Ήταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ! Κέρδισα θα πάρω τα εκατομμύρια!!! Ποια εκατομμύρια όμως, αυτά που έδωσε η SIEMENS στο ΠΑΣΟΚ ή αυτά της ΝΔ? Θα δείξει…

Τώρα το θέμα είναι ότι η SIEMENS είναι ένας μεγάλος οργανισμός και έτσι δεν είναι και τόσο εύκολο να ελεγχθούν όλες οι δραστηριότητες των στελεχών της. Όμως κάποιος μέσα από τη SIEMENS είδε να μεταφέρονται μεγάλα ποσά σε υπεράκτιους λογαριασμούς (offshore εταιρίες) και αυτό κίνησε την περιέργεια έγιναν έρευνες και το θέμα έφτασε στην καγκελάριο της Γερμανίας την Ανγκέλα Μέρκελ η οποία διέταξε να βγουν ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ! Η Γερμανία όμως όταν λέει όλα στο φως το εννοεί. Έτσι λοιπόν την επόμενη στιγμή δεκάδες Γερμανοί εισαγγελείς ξεκίνησαν να ασχολούνται με το θέμα και να ψάχνουν πληροφορίες. Τώρα βέβαια ξύπνησαν από τον ύπνο και οι Έλληνες και για να δικαιολογήσουν τον μισθό τους πήγαν για έρευνες στη Βέρνη και το Μοναχό. Πιο συγκεκριμένα ακούμε ότι κάποιοι Έλληνες επιχειρηματίες έπαιζαν το ρόλο του μεσάζοντα και κανόνιζαν τα… διαδικαστικά για τη διαδρομή του μαύρου χρήματος από τη Γερμανία, την Ελβετία, το Μονακό, στην Ελλάδα.

Από τα στοιχεία που προκύπτουν, φαίνεται πως οι «διαχειριστές» των λογαριασμών της Siemens, έκαναν και άλλη «μπίζνα» με Έλληνες που ήθελαν να ξεπλύνουν βρώμικο χρήμα. Οι τελευταίοι, έστελναν ποσά στην Ελβετία, δίχως τη μεσολάβηση του τραπεζικού συστήματος και εμφανίζονταν να τα λαμβάνουν από τους λογαριασμούς της εταιρίας, ή των υψηλόβαθμων στελεχών της- νομιμοποιώντας τα με αυτό τον τρόπο.

Πλην αυτών, από το «μαύρο ταμείο» της Siemens, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Ελβετικές αρχές μετά το άνοιγμα των λογαριασμών, φαίνεται, στο διάστημα 2002-2005, να έχουν εκταμιευθεί περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία ταξίδεψαν στην Ελλάδα, για δωροδοκίες. Τώρα τελευταία ακούμε και την εμπλοκή του Στρατηγού του ΠΑΣΟΚ του Τσουκάτου ο οποίος σήμερα το πρωί έδωσε κατάθεση και είπε ότι δεν ξέρει τίποτα για το όλο θέμα και όλα αυτά τα γνωστά. Το θέμα στην όλη ιστορία είναι ποια να βρεθεί ποια είναι η ανάμειξη της SIEMENS HELLAS και ακόμα ποια ήταν τα στελέχη των δύο κομμάτων που ασχολούνταν με αυτές τις μίζες. Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα τα πράγματα κινούνται μόλις πέσουν οι κατάλληλες μίζες… Οπότε η όλη ιστορία που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση.

Δεν ξέρω που θα καταλήξει η ιστορία με τη SIEMENS. Αλλά υποθέτω ότι όλα τα σημαντικά πρόσωπα θα θεωρηθούν αθώα και θα την πατήσει πάλι κάποιος καημένος που απλά ήταν ένα ασήμαντο πιόνι. Θυμάστε πώς έγινε χρόνια πριν με τον Κοσκωτά… Σε 2-3 μήνες η όλη ιστορία θα έχει τελειώσει και το θέμα μπορεί να έχει ξεχαστεί αλλά μη φοβάστε… Στην Ελλάδα είμαστε και συνέχεια θα έχουμε ένα νέο σκάνδαλο να μας απασχολεί!!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s