ΛΙΓΟ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ ΔΕ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ???

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ρυθμίζει θέματα των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών και των Κολλεγίων, πριν ακόμα φτάσει στο θερινό τμήμα της Βουλής.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε γραπτή δήλωση του τονίζει ότι η κυβέρνηση υπονομεύει απροκάλυπτα το δημόσιο πανεπιστήμιο και προσβάλλει τους πτυχιούχους και τους υποψηφίους φοιτητές και «επιδιώκει να κατοχυρώσει νομοθετικά το ιδιωτικό, επιχειρηματικό και δεύτερης ποιότητας πανεπιστήμιο».

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «επιβάλλει τα ιδιωτικά ψευτοπανεπιστήμια», ενώ ο Αλέκος Αλαβάνος έκανε λόγο στη Βουλή για «συνταγματικό πραξικόπημα» της κυβέρνησης.

Οι εξαγγελίες του Ευριπίδη Στυλιανίδη ότι για να αναγνωρισθούν οι τίτλοι των αποφοίτων των Κολλεγίων θα πρέπει να κάνουν ενα μέρος των σπουδών τους στο εξωτερικό προκάλεσαν σύγχυση ακόμη και μεταξύ των ιδιοκτητών των Κολλεγίων, που του έστειλαν επιστολή με τον οποίο τον καλούν να κάνει «διευκρινιστική διορθωτική δήλωση» γιατί -όπως είπαν- προφανώς έκανε λάθος.

Από την πλευρά τους, πανεπιστημιακοί καθηγητές και φοιτητές θεωρούν ότι σαφώς υποβαθμίζονται οι σπουδές και τα πτυχία των δημοσίων πανεπιστημίων, ενώ το Τεχνικό Επιμελητήριο διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τους αποφοίτους των κολλεγίων.

ΠΗΓΗ: http://www.megatv.com/gegonota/shownews.asp?id=32567&cat=1

Το παραπάνω κείμενο είναι μια είδηση που βρήκα στη σελίδα του MEGA. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή..

Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση ξεκινάει πάλι τη συζήτηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τα γνωστά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ τσακώνονται σαν τα κοκόρια. Αρχικά βλέπουμε ότι το «βαρύ πυροβολικό» του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέει ότι έτσι υπονομεύεται το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Αν έχετε διαβάσει και προηγούμενα άρθρα μου σε θέματα παιδείας θα δείτε ότι είμαι υπέρμαχος της ίδρυσης των ιδιωτικών πανεπιστημίων γιατί πιστεύω ότι μόνο καλά μπορούν να προσφέρουν. Πιστεύω πως το δημόσιο πανεπιστήμιο δεν κινδυνεύει αν είναι σωστό σε όλα. Αν δηλαδή έχει σωστή και τακτική διδασκαλία (που δεν έχει) , αν έχει τις σωστές υποδομές (που δεν υπάρχουν-αίθουσες που στάζουν κλπ) αν έχει το κατάλληλο διδακτικό προσωπικό που για να είμαι δίκαιος θα πω ότι ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ αξίζουν πραγματικά. Αν λοιπόν στο δημόσιο πανεπιστήμιο όλοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους δεν θα έπρεπε να φοβούνταν. Δυστυχώς όμως το δημόσιο πανεπιστήμιο έχει προβλήματα και πολλοί είναι οι δυσαρεστημένοι που επιλέγουν να πάνε κατευθείαν σε ένα κολλέγιο που χορηγεί πτυχίο από πανεπιστήμιο του εξωτερικού ή να διακόψουν τις σπουδές τους στο δημόσιο με τις απεργίες των καθηγητών και τις καταλήψεις των ανεγκέφαλων φοιτητών και γράφονται σε ένα ιδιωτικό(ΟΧΙ ΙΕΚ αλλά ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ). Ο κατεργάρης όμως δεν θα κοιτάξει να φτιάξει τις όποιες ατέλειές του αλλά μόνο να φωνάζει ξέρει.

Παρακάτω διαβάζουμε ότι το ΚΚΕ θεωρεί τα ιδιωτικά ως «ψευδοπανεπιστήμια». Πάνω σε αυτό έχω μόνο να πω ότι αυτά τα ψευδοπανεπιστήμια τα έχει αναγνωρίσει όλη η Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Δηλαδή όλες αυτές οι χώρες που έχουν αναγνωρίσει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ως πανεπιστήμια και όχι ΙΕΚ ή Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών (ή όποια άλλη χαζομάρα σκεφτούν οι δικοί μας), είναι ηλίθιες! Να πω την αλήθεια από το ΚΚΕ δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από την περασμένη εβδομάδα που βγήκε αυτή η κοκκινομάλλα  και είπε « Η Ελλάδα πρέπει να δηλώσει ανυπακοή στην Ευρωπαϊκή Ένωση» Είναι και αρχηγός κόμματος τρομάρα της!!!

Από την άλλη έρχεται ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ και λέει ότι για να πάρει κάποιος πτυχίο από ιδιωτικό πανεπιστήμιο θα πρέπει να φοιτήσει κατά ένα μέρος στη χώρα του εξωτερικού που βρίσκεται το πανεπιστήμιο. Μα ο βασικότερος σκοπός ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων που λειτουργούν με δικαιόχρηση (franchise) είναι ότι οι φοιτητές για να μην ξοδέψουν επιπλέον χρήματα θα κάνουν όλα τα μαθήματα του έξω πανεπιστημίου αλλά σε εγκαταστάσεις που θα βρίσκονται εδώ στην Ελλάδα. Επιπλέον σήμερα ακούσαμε ότι οι απόφοιτοι ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν θα παίρνουν πτυχία αλλά βεβαιώσεις σπουδών και τα επαγγελματικά δικαιώματα τους θα είναι ίσα με τους αποφοίτους δημοσίων πανεπιστημίων… ??????

Δηλαδή για να καταλάβω, πρώτα κάποιος θα σπουδάζει με μαθήματα ξένου πανεπιστημίου θα εγγράφεται στα μητρώα φοιτητών του ξένου πανεπιστημίου και θα έχει τα ίδια δικαιώματα με αυτούς αλλά θα πάρει βεβαίωση και όχι πτυχίο BACHELOR όπως θα πάρουν οι συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο του εξωτερικού.!!! Θα ήθελα να μάθω τι πίνουν και δεν μας δίνουν!

Τέλος το τεχνικό επιμελητήριο λέει με τη μορφή προεδρικού διαγγέλματος ότι «δεν πρόκειται να δεχθεί τους αποφοίτους των κολλεγίων»! Αν η κυβέρνηση αναγνωρίσει τα πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα των ιδιωτικών πανεπιστημίων τότε τι ακριβώς θα κάνει το Τεχνικό Επιμελητήριο? Απεργία πείνας? Το τεχνικό επιμελητήριο δηλαδή νομίζει ότι είναι πάνω από την κυβέρνηση και τους νόμους??

Αν είστε γονείς ή αν απλά διαβάζετε αυτό το άρθρο παρακαλώ πείτε μου τη γνώμη σας… Ενδιαφέρομαι πολύ να μάθω τι πιστεύετε και αν σας φαίνονται παράλογα αυτά που γράφω…

Advertisements

One thought on “ΛΙΓΟ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ ΔΕ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ???

  1. Ασ’τους να φωνάζουν. Όσοι φωνάζουν (όπως ο ηλίθιος Αλεξ στο prezatv) είναι φοβισμένα ποντίκια.

    Ευτυχώς που η Παπαρήγα ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ότι έστελνε τη κόρη της Βασιλεία στο Deree.

    Και το ξέρω γιατί και εγώ εκεί σπούδασα.

    Όσον αφορά το ΤΕΕ, εμ, ο αδελφός του Αλαβάνου είναι πρόεδρος, να μη πεί καμιά βλακεία και αυτός (ο borther Alekos άλλα έλεγε στην Ευρωβουλή για τη Συνθήκη της Bologna)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s