ΦΙΛΟΤΙΜΟ? ΣΕΒΑΣΜΟΣ? ΚΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΦΗ?

Αν έχετε προσέξει, το φιλότιμο και η σωστή ανατροφή είναι έννοιες που σπανίζουν στις μέρες μας! Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που μεγάλωσα σε μια οικογένεια που μου δίδαξε αυτές τις αξίες… Έμαθα να σέβομαι την ξένη περιουσία και να μην καταστρέφω! Περπατάτε για παράδειγμα στο δρόμο και βλέπετε αυτοκίνητα καλογυαλισμένα και βαμμένα αλλά με κάποιες ακαθόριστες λευκές γραμμές στις πόρτες… Αυτές οι γραμμές έχουν γίνει απο κάποιο κάθαρμα που δεν σέβεται την ξένη περιουσία!

Είχαμε αράξει θυμάμαι το αυτοκίνητό μας στην Αθήνα κάπου στο Βοτανικό και είχαμε πάει μια επίσκεψη κάπου όλη η οικογένεια.. Γυρίζουμε μετά, φτάνουμε στο αυτοκίνητο και τι βλέπουμε? Κάποιος μπάσταρδος είχε ξηλώσει τους καθρέφτες από όλα τα αυτοκίνητα που ήταν αραγμένα! Θα μου πείτε τώρα, Βοτανικό είναι αυτό και πολλά κωλόμπαρα υπάρχουν εκεί γύρω κάποιος τα είχε τσούξει λίγο παραπάνω και νοικοκύρεψε όλα τα αυτοκίνητα λιγάκι. Δυστυχώς τα ζώα δεν βρίσκονται μόνο στην Αθήνα αλλά και στα χωριά!

Τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει θύματα κλοπής οι παππούδες μου που «κατοικούν» στο νεκροταφείο της Αυλώνας Αττικής. Ξέρετε πόσες φορές έχουν κλέψει τα καντήλια και τα λαμπόγυαλα από τον τάφο τους? Δεν έχουμε άλλη δουλειά από το να αγοράζουμε καινούργια καντήλια! Δεν νομίζω να τα κλέβουν οι Αλβανοί γιατί πολύ απλά δεν τα χρειάζονται… Άρα λοιπόν μας μένουν οι τσίπηδες οι Αυλωνήτες!

Είχα συζητήσει το θέμα με φίλους από διπλανά χωριά και μου είπαν « Πας να βγάλεις άκρη με αυτούς? Αυτοί είναι όλοι Αρβανίτες! Όλο κούνημα και ιδέα και πολιτισμός καθόλου! Αυτοί κάποτε σφάζονταν μεταξύ τους!» . Τι μας δείχνει αυτό? Όσες τζιπούρες και να έχει κάποιος, όσα και να καυχιέται ότι έχει χάσει στο χρηματιστήριο, άνθρωπος δεν γίνεται!

Δεν λέω ότι οι άνθρωποι που ζουν στα χωριά είναι κακοί αλλά όσοι ήθελαν πραγματικά να μάθουν κάτι που είδαν και τους άρεσε τα κατάφεραν… Είδαν καλή συμπεριφορά και φρόντισαν να πάψουν να είναι άξεστοι.. Έτσι από τσαρούχια που ήταν έγιναν καλογυαλισμένα σκαρπίνια. Υπάρχουν και άλλοι όμως που ήταν και παρέμειναν τσαρούχια!

Advertisements

One thought on “ΦΙΛΟΤΙΜΟ? ΣΕΒΑΣΜΟΣ? ΚΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΦΗ?

  1. Όλα είναι θέμα παιδείας!!!. Σαφέστατα η οικογένεια είναι το λίκνο του πολιτισμού κάθε κοινωνίας, αλλα είναι απαραίτητη η παιδεία. Συγχαρητήρια και σε σένα αλλά και στους γονείς σου.
    Την καλημέρα μου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s