Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ FORUMS…

Αρκετοί χρησιμοποιείτε το INTERNET και τις υπηρεσίες του καθημερινά. Κάποιοι από εσάς τυχαίνει να είστε βαθύτεροι γνώστες αυτού του χρήσιμου πράγματος που λέγεται INTERNET και «βλέπετε» τι υπάρχει στο υπόβαθρο (τρόποι λειτουργίας , κώδικες προγραμμάτων κλπ). Είτε είστε γνώστες είτε «επιφανειακοί» χρήστες σίγουρα στις αναζητήσεις σας θα έχετε πέσει πάνω σε κάποιες σελίδες που λέγονται forums, στα Ελληνικά αυτές τις σελίδες μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε ως «Ομάδες Συζητήσεων».

Πιο συγκεκριμένα, το Forum (φόρουμ) είναι μια υπηρεσία όπου σε μια περιοχή ενός ηλεκτρονικού online πίνακα οι χρήστες με ένα κοινό ενδιαφέρον μπορούν να τοποθετήσουν τις απόψεις/σημειώσεις τους πάνω σε ένα θέμα. Τα φόρουμ χρησιμοποιούνται συνήθως για να υποβάλουν οι χρήστες ερωτήσεις, να μοιράζονται πληροφορίες, ή να συζητούν τις ιδέες τους.

Αν και χρήσιμες σελίδες το σπαστικό είναι ότι κάποιος για να διαβάσει τα περιεχόμενα πρέπει πρώτα να εγγραφεί! Επίσης για να τον θεωρήσουν ενεργό χρήστη πρέπει να κάνει συνεχείς δημοσιεύσεις, να έχει μαζέψει περίπου στα 20 μηνύματα δηλαδή. Οι περισσότεροι διαχειριστές επιβάλλουν το καθεστώς της εγγραφής απλά και μόνο για να λένε ότι έχουν «τόσες» χιλιάδες μέλη και για να κάνουν έφυε! Επίσης και για διαφημιστικούς σκοπούς, αφού κάποιος θα επιλέξει την ηλεκτρονική σελίδα στην οποία θέλει να διαφημιστεί με βάση τις καθημερινές επισκέψεις που δέχεται η σελίδα…

Το θέμα όμως είναι ότι μπορούμε να ξεγελάσουμε το forum και να διαβάσουμε ορισμένα κείμενα και χωρίς να είμαστε μέλη, απλά χρησιμοποιώντας το Google. Ναι αλλά πως γίνεται αυτό? Πολύ απλά… Έστω ότι ψάχνουμε πληροφορίες σχετικά με το «στρατό». Γράφουμε λοιπόν στο Google «στρατός» . Στα αποτελέσματα θα μας βγάλει ένα κάρο σελίδες. Κάτω από την περιγραφή της κάθε σελίδας υπάρχει και η ηλεκτρονική της διεύθυνση. Αν η σελίδα μας είναι ένα forum τότε η λέξη forum λογικά θα φαίνεται στη διεύθυνση. Αν δοκιμάσετε να κάνετε κλικ στη σελίδα τότε είναι πιθανό η ασφάλεια του forum να μην σας αφήσει να διαβάσετε τα περιεχόμενα γιατί πολύ απλά δεν είστε μέλος….! Μπορούμε λοιπόν να πατήσουμε το βελάκι «πίσω» και να πάμε στα αποτελέσματα της αναζήτησης. Εκεί θα βρούμε τη «σελίδα που δεν είμαστε μέλη» και κάτω από τη διεύθυνση θα πατήσουμε στην επιλογή «προσωρινά αποθηκευμένη». Κάνοντας αυτό, το forum ανοίγει και μπορούμε να διαβάσουμε ότι έχει γραφτεί εκεί σχετικά με το στρατό. Η Google ψάχνει μέσα στο forum και όπου βρει τη λέξη «στρατός» τη μαρκάρει με έντονα γράμματα… Έτσι λοιπόν καταφέραμε να διαβάσουμε αυτά που γράφονται στο forum και ας μην είμαστε μέλη με κωδικούς πρόσβασης. Αλλά δυστυχώς για να κάνουμε κάποια ερώτηση και να μας απαντήσει κάποιος πρέπει να κάνουμε εγγραφή!!!

Το θετικό στην όλη ιστορία είναι ότι υπάρχουν και ελεύθερα forum αλλά είναι πολύ λίγα!!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s