ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ CERN???

Από την προσεχή Τετάρτη μέσα στη σήραγγα μήκους 27 χλμ., που κτίστηκε σε βάθος 100 μέτρων και διασχίζει τα σύνορα Γαλλίας – Ελβετίας, θα αρχίσει η σύγκρουση των πρωτονίων που ίσως αποκαλύψουν στον άνθρωπο τα μυστικά της Φύσης.

«Θα καταλάβουμε πολύ καλά την Αρχή του Σύμπαντος.

Δεν υπάρχει για τον ανθρώπινο νου πιο βαθιά ερώτηση και πιο μεγάλο πρόβλημα από τότε που εμφανίστηκε το ανθρώπινο είδος..Το μέγιστο πρόβλημα της δημιουργίας του σύμπαντος κόσμου.

Θα έχουμε απαντήσεις για το πώς εξελίχθηκε και πού πηγαίνει.


Δηλαδή οδεύουμε σε έναν καινούργιο θαυμαστό κόσμο», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο καθηγητής και ακαδημαϊκός κ. Δημήτρης Νανόπουλος, ο οποίος μετέχει στην ομάδα που πριν από δεκαετίες ονειρεύτηκε τη δημιουργία του Μεγάλου Επιταχυντή και σήμερα βλέπει ένα επιστημονικό όραμα να τίθεται σε εφαρμογή.

«Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στη γνώση, βοηθάμε το ανθρώπινο μυαλό να καταλάβει καλύτερα τον κόσμο, να ελευθερωθεί από δεσμά του παρελθόντος και να τραβήξει τον δρόμο του».

Στην πράξη μέσα από τη σύγκρουση πρωτονίων θα υπάρξει μια μοναδική ενέργεια και το φαινόμενο θα αποτελεί μια αναπαράσταση της Μεγάλης Έκρηξης (Big Bang), και μια σειρά από πειράματα θα καταγράψουν και θα αναλύσουν όλα όσα συμβούν μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Η προσδοκία χιλιάδων ερευνητών στρέφεται στην ανακάλυψη του σωματιδίου Χιγκς, στην εξερεύνηση της σκοτεινής ύλης του Σύμπαντος και στην πειραματική πιστοποίηση των θεωριών που διέπουν τη Φυσική.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ένα μέρος των ιστορικών για την επιστήμη πειραμάτων εστιάζεται σε θεωρίες που έχει διατυπώσει χρόνια πριν ο κ. Δ. Νανόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων πρότεινε και τη μεθοδολογία για τον εντοπισμό του περίφημου άγνωστου σωματιδίου Χιγκς…

Ακριβώς αυτήν τη μέθοδο που ακολουθούν σήμερα στο CERN.

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11386&subid=2&tag=8400&pubid=1538756

Ο αντίλογος στις παραπάνω πληροφορίες είναι ότι δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι για το αποτέλεσμα. Αυτές οι παραπάνω πληροφορίες είναι σκέψεις των επιστημόνων οι οποίοι από το 1954 περίπου ονειρεύονταν να κατασκευάσουν τον συγκεκριμένο επιταχυντή για να ρίξουν μια ματιά στο μακρινό παρελθόν. Σίγουρα κάποιοι θα πουν, «μα καλά τι είσαι κανένας επιστήμονας?» . Επιστήμονας δεν είμαι αλλά δεν μου φαίνεται και τόσο σωστό να παίζουμε με πράγματα που δεν καταλαβαίνουμε απόλυτα. Είναι σαν να δίνουμε ένα αυτοκίνητο σε ένα παιδί με σκοπό να το οδηγήσει, σίγουρα θα προκαλέσει ατυχήματα και θα κάνει λάθη .. Τώρα σκεφτείτε ότι και οι μεγάλοι που υποτίθεται πως καταλαβαίνουν την ξένη δύναμη του αυτοκινήτου και έχουν περισσότερες γνώσεις, κάνουν τόσα λάθη και προκαλούν τόσα ατυχήματα.. Επίσης προηγούμενες εμπειρίες έχουν δείξει πως όταν μπλέκουμε με μικροσωματίδια, νετρόνια, ηλεκτρόνια κλπ μπορούμε να έχουμε είτε καλά αποτελέσματα όπως ηλεκτροδοτήσεις πόλεων και η παραγωγή ενέργειας είτε τα χειρότερα αποτελέσματα με διαρροές ραδιενέργειας και μολύνσεις και θανάτους σε παγκόσμιο επίπεδο . Ας ελπίσουμε ότι θα βάλει ο Θεός το χέρι του και θα τη βγάλουμε καθαρή !

Advertisements

4 thoughts on “ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ CERN???

 1. Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς την αξία του κ. Νανόπουλου ως θεωρητικού φυσικού ούτε και την υπερπροβολή που υπάρχει στο πρόσωπό του βέβαια.

  Όσο για τις βασικές θεωρητικές υποθέσεις (μοντέλα και φυσικές θεωρίες) στις οποίες προσπαθεί να ρίξει φως το LHC, απολύτως καμία απ’ αυτές δε διατυπώθηκε απ’ τον κ.Νανόπουλο.

 2. Κι άλλη μια παρατήρηση. Η έννοια «αρχή του σύμπαντος» δεν έχει απολύτως κανένα φυσικό νόημα. Καθώς ο χρόνος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το χώρο, το να ορίσει κανείς αρχή του χρόνου θα παραβίαζε την ειδική θεωρία της σχετικότητας.
  Το Big Bang δεν περιγράφει τη Γέννεση όπως η παλαιά διαθήκη. Απλώς περιγράφει τη δυναμική εξέλιξη της περιοχής του σύμπαντος στην οποία ζούμε (και παρατηρούμε) για χρόνους μέχρι μερικά δισεκατομμύρια χρόνια στο παρελθόν. Έξω απ’ αυτή την περιοχή, μπορεί να υπάρχουν άλλες περιοχές που να συστέλλονται ή να είναι σταθερές. Η γενίκευση των κοσμολογικών δεδομένων σε όλο το σύμπαν είναι μεταφυσική.
  Επομένως μην περιμένετε το CERN να πιστοποιήσει την Παλαιά Διαθήκη.

 3. Όπως όλοι είδαμε τίποτα δεν έγινε στο CERN γιατί από σίγουρες πληροφορίες δεν λειτούργησε την περίοδο που θα άρχιζε το πείραμα τίποτα. Εκτός των υπερπολλαπλών ηλεκτρολογικών προβλημάτων βρέθηκε επίσης ένας από τους βασικούς αγωγούς του επιταχυντή κομμένος «σαν από ξυράφι» όπως ειπώθηκε.

  Για όποιον αμφισβητεί τα παραπάνω λέτε 10 χρόνια προετοιμασίας ΜΟΝΟ για αυτό το πείραμα θα επέτρεπαν στους σημαντικότερους επιστήμονες και τεχνικούς του κόσμου να έχουν αφήσει ακάλυπτη έστω την πιθανότητα να συμβούν τέτοια ευτράπελα? Όσον αφορά τις 10 Σεπτεμβρίου αυτό ήταν μια γενική πρόβα για το κοινό, το μηχάνημα ετοιμάζεται και δουλεύει 10 χρόνια τώρα. τώρα αν αυτό το «κόψιμο» που ειπώθηκε θα μπορούσε να ήταν ανθρώπινο, στον υπόγειο χώρο του επιταχυντή δεν κυκλοφορεί κανένας όταν αυτός είναι σε λειτουργία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s