Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο Κωνσταντίνος Β΄ γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου του σωτήριου έτους 1940 και υπήρξε Βασιλιάς των Ελλήνων από το 1964 έως το 1967 (τυπικά έως το 1973 οπότε διενεργήθηκε το «δημοψήφισμα» της δικτατορίας) ενώ εξέπεσε οριστικά του αξιώματός του το 1974 με το δημοψήφισμα για τη μορφή του πολιτεύματος στην Ελλάδα στο οποίο ο Ελληνικός λαός επέλεξε με ποσοστό 69,2% την Αβασίλευτη Δημοκρατία, ως μορφή πολιτεύματος στην Ελλάδα. Από το 1967 ζούσε αυτοεξόριστος στην Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο..

Γεννήθηκε στο Παλαιό Ψυχικό και γονείς του ήταν ο πρίγκιπας Παύλος της Ελλάδας, αδελφός και διάδοχος του τότε Βασιλέως των Ελλήνων Γεωργίου Β΄, και η πριγκίπισσα του Ανόβερου, της Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας, Πριγκίπισσα Διαδόχου Φρειδερίκη. Βαπτίστηκε στην Αθήνα με ανάδοχο τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο ίδιος μοναχογιός έχει δύο αδελφές την Σοφία και την Ειρήνη. Η αδελφή του Σοφία είναι η σημερινή Βασίλισσα της Ισπανίας.

Η οικογένειά του ακολούθησε τη βασιλική οικογένεια που τις παραμονές της ναζιστικής προέλασης στην Αθήνα μαζί με την Κυβέρνηση και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας μέσω Κρήτης κατέφυγαν στην Αίγυπτο όπου και σχημάτισαν τη λεγόμενη Κυβέρνηση της Αιγύπτου και τέθηκαν επικεφαλής ελληνικών ταγμάτων που μάχονταν στην Αφρική κατά του Άξονα. Αργότερα διέμεινε στη Νότια Αφρική. Επέστρεψαν στην Ελλάδα το 1946 με την παλινόρθωση της μοναρχίας και την επιστροφή του Βασιλέως Γεωργίου Β’, ενώ ένα χρόνο αργότερα, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Γεωργίου, ο πατέρας του ανέβηκε στο θρόνο και ο Κωνσταντίνος ορίστηκε διάδοχος. Το 1955 του απονεμήθηκε, ο τίτλος του Δούκα της Σπάρτης και ένα χρόνο αργότερα άρχισε την εκπαίδευσή του στα Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Το 1960 σε ηλικία 20 ετών συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες της Ρώμης, όπου κέρδισε χρυσό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα.

Η Βασιλική Οικογένεια

Παντρεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 1964 στην Αθήνα τη μικρότερη κόρη του Βασιλιά Φρειδερίκου της Δανίας, Πριγκίπισσα Άννα- Μαρία (γεν. 30 Αυγούστου 1946 Ανάκτορα Αμαλίενμποργκ, Κοπεγχάγη) και απέκτησαν πέντε παιδιά:

* την Πριγκίπισσα Αλεξία της Ελλάδας (γεν. 10 Ιουλίου 1965 στο Μόν Ρεπό, Κέρκυρα) που παντρεύτηκε στις 9 Ιουλίου στο Λονδίνο τον Κάρλος Μοράλες Κιντάνα και απέκτησαν τρία παιδιά

* τον Πρίγκιπα Παύλο (γεν. 20 Μαΐου 1967, Ανάκτορα Τατοΐου,Αθήνα) που παντρεύτηκε στις 1 Ιουλίου 1995 στο Λονδίνο τη Μαρί Σαντάλ Μίλλερ και απέκτησαν τέσσερα παιδιά

* τον Πρίγκιπα Νικόλαο (γεν. 1 Οκτωβρίου 1969, Ρώμη) με Πτυχίο Bachelor στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Brown των ΗΠΑ. Ο Νικόλαος υπηρέτησε στο Βρετανικό Στρατό, στο τάγμα της Βασιλικής Φρουράς των Σκωτών Δραγόνων. Εργάστηκε στις εταιρείες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Metromedia και Fox News και στον οικονομικό οργανισμό NatWest Markets Foreign Exchange Options του Λονδίνου. Από το 1998 είναι υπεύθυνος του προσωπικού Γραφείου του πατέρα του. Είναι μέλος της Επιτροπής Round Square Conference of Schools, της Διοικητικής Επιτροπής του Ελληνικού Κολλεγίου του Λονδίνου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Άννα-Μαρία».

* Τ ην Θεοδώρα (γεν. 9 Ιουνίου 1983, Λονδίνο), που το 2004 τελείωσε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Northeastern, στην Βοστόνη και σήμερα σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Βrown, στο Ρόουντ Άιλαντ, στις Η.Π.Α., θεατρικές σπουδές.

* τον Φίλιππο (γεν. 26 Απριλίου 1986, Λονδίνο), που από το 2004 σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Georgetown στην Ουάσιγκτον Διεθνείς σχέσεις.,

Η Ανάληψη της Εξουσίας

Στις 6 Μαρτίου του 1964 ο Βασιλιάς Παύλος πέθανε από καρκίνο και τον διαδέχτηκε στο θρόνο ο 24χρονος Κωνσταντίνος ως Βασιλεύς των Ελλήνων Κωνσταντίνος Β΄ (ενώ ορισμένοι τον αριθμούσαν ΙΓ΄ ως δήθεν συνεχιστή των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων). Αν και δημοφιλής θεωρήθηκε νέος, άπειρος και ευρισκόμενος υπό την ισχυρή επιρροή της μητέρας του Βασίλισσας Φρειδερίκης. Το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου παντρεύτηκε την πριγκίπισσα της Δανίας Άννα–Μαρία, αδελφή της μετέπειτα Βασίλισσας της Δανίας Μαργαρίτας Β΄.

Η πολιτική κατάσταση εκείνη την περίοδο ήταν ιδιαίτερα πολωμένη μεταξύ του Πρωθυπουργού και αρχηγού της Ενώσεως Κέντρου Γεωργίου Παπανδρέου και του αρχηγού της Ε.Ρ.Ε. Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ο οποίος ουσιαστικά υποκαθιστούσε τον αυτοεξόριστο ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνο Καραμανλή

Τι έγινε στα Ιουλιανά

Αν και αρχικά είχε δοθεί η εικόνα της αγαστής συνεργασίας μεταξύ του νεαρού μονάρχη και του γέροντα Πρωθυπουργού, το σκηνικό αυτό ανατράπηκε σύντομα με την παρέμβαση αυλικών συμβούλων, που προέτρεπαν τον Κωνσταντίνο να κρατήσει τον πλήρη έλεγχο του στρατού όταν ο Γεώργιος Παπανδρέου αποφάσισε, και ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε, την αντικατάσταση του αρχηγού του ΓΕΣ Γεννηματά. Στο στράτευμα κυριαρχούσαν αξιωματικοί, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει στον Εμφύλιο πόλεμο και διατηρούσαν στενές επαφές με τον παλαιό κρατικό μηχανισμό. Όταν ο Γεώργιος Παπανδρέου προσπάθησε να αποστρατεύσει μερικούς από αυτούς συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση των Ανακτόρων. Το Μάιο του 1965 ο Πρωθυπουργός αποφάσισε την αποπομπή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, βασικού χρηματοδότη του αλλά και έντονα φιλομοναρχικού, Πέτρου Γαρουφαλλιά αναλαμβάνοντας ο ίδιος το Υπουργείο. Ο Βασιλιάς με πρόσχημα την εκδικαζόμενη τότε υπόθεση «ΑΣΠΙΔΑ», στην οποία φερόταν να εμπλέκεται ο γιος του Πρωθυπουργού, Ανδρέας Παπανδρέου, απέφευγε να δεχτεί σε ακρόαση τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης αρνούμενος, κατά παραβίαση του Συντάγματος, την απόφασή του για ανάληψη από τον ίδιο του Υ.Ε.Α. Τότε ξέσπασε κρίση μεταξύ των δύο ανδρών συνοδευόμενη από ανταλλαγή οξέων επιστολών. Τελικά ο Γεώργιος Παπανδρέου ανέβηκε στα Ανάκτορα στις 15 Ιουλίου 1965 και κατόπιν έντονης λογομαχίας υπέβαλε προφορικά την παραίτησή του. Λίγο αργότερα ο Κωνσταντίνος όρκισε την πρώτη κυβέρνηση των λεγόμενων «Αποστατών», με πρόεδρο τον ακαδημαϊκό και μέχρι τότε Πρόεδρο της Βουλής Γεώργιο Αθανασιάδη – Νόβα, ανοίγοντας ένα μακρύ κύκλο πολιτικής κρίσης και αστάθειας με συνεχή εναλλαγή κυβερνήσεων.

Η πολιτική των Ανακτόρων στη διάρκεια των Ιουλιανών ήταν η στήριξη κυβερνήσεων αποτελούμενων από στελέχη της Ενώσεως Κέντρου τα οποία είχαν αποστατήσει, προκειμένου να αποτραπούν οι εκλογές, που κατά πάσα πιθανότητα θα επανέφεραν στην εξουσία τον Παπανδρέου.

Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β’ και τα γεγονότα της Δικρατωρίας

Τη νύχτα της 20ης προς 21η Απριλίου 1967 εκδηλώθηκε το στρατιωτικό πραξικόπημα. Η αναποφασιστικότητα του Κωνσταντίνου τη νύχτα του πραξικοπήματος αντικατοπτρίζεται στις τηλεφωνικές συνομιλίες του από τα θερινά Ανάκτορα του Τατοΐου, όπου διέμενε. Στις 2.30, ξύπνησε από το τηλεφώνημα του Αθανάσιου Σπανίδη, απόστρατου ναυάρχου, ο οποίος βρισκόταν στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Ο Σπανίδης, αφού ενημέρωσε το Βασιλιά για τα γεγονότα, εισηγήθηκε απόπλου του στόλου για την Κρήτη και το σχηματισμό εκεί νόμιμης κυβέρνησης. Στη συνέχεια τηλεφώνησε στον Κωνταντίνο ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Γεώργιος Ράλλης, από το κέντρο αμέσου δράσεως της Χωροφυλακής, στο Μαρούσι. Και αυτός με τη σειρά του εισηγήθηκε να μετακινηθούν από την επαρχία νομιμόφρονες στρατιωτικές δυνάμεις κυρίως της αεροπορίας, όπου οι κινηματίες δεν είχαν ερείσματα, όσο υπήρχε ακόμη χρόνος. Και στις δύο περιπτώσεις ήταν κατηγορηματικά αντίθετος, θέλοντας να αποφύγει την αιματοχυσία και να μάθει τα κίνητρα των πραξικοπηματιών.

Έτσι, όταν στις 5.30 το πρωί δέχτηκε τους επικεφαλής, Γεώργιο Παπαδόπουλο, Στυλιανό Παττακό και Νικόλαο Μακαρέζο, οι συνομιλίες του ήταν διαπραγματευτικού χαρακτήρα και περιορίστηκαν στη σύνθεση της νέας δικτατορικής κυβέρνησης, γνωστής ως η Χούντα των Συνταγματαρχών. Την ημέρα εκείνη στο Πεντάγωνο, σύμφωνα με τη Χούντα, φέρεται να είπε στους πραξικοπηματίες: «Είμαι βέβαιος πως ό,τι εκάνατε, το εκάνατε για να σώσετε την χώραν», υπονοώντας την πιθανή εκλογική νίκη του Γ. Παπανδρέου στις επερχόμενες εκλογές.

Μετά από επιμονή του Κωνσταντίνου, μπόρεσε και συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό Π. Κανελλόπουλο, που ήταν κρατούμενος στο Πεντάγωνο. Ο Κανελλόπουλος δεν μπόρεσε να προτείνει μια σοβαρή και πραγματοποιήσιμη λύση. ΄Ετσι, ο Κωνσταντίνος, ακολούθησε τη συμβουλή του τρίτου συνομιλητή του, Σπύρου Μαρκεζίνη, αρχηγού ενός μικρού συντηρητικού κόμματος, να επιδιώξει τη συνδιαλλαγή μαζί τους.

Στην προσφώνησή του της 26ης Απριλίου 1967, για το νέο καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών δήλωσε: «Είμαι βέβαιος ότι με την ευχήν του Θεού, με την προσπάθειαν υμών και προπαντός με την βοήθεια του λαού, θα επιτευχθεί ταχέως η οργάνωσις Κράτους Δικαίου, μιας αληθούς και υγιούς Δημοκρατίας».

Η συνεργασία του ο Κωνσταντίνου με τους πραξικοπηματίες θεωρήθηκε αργότερα από πολλούς, αλλά και από τον ίδιο (όπως ανέφερε σε συνέντευξη που έδωσε στον Αλέξη Παπαχελά) ως τεράστιο λάθος, δεδομένου ότι το στρατιωτικό καθεστώς κατέστη σύντομα τυραννικό και λαομίσητο..

Αφού εγκατέλειψε την Ελλάδα, ο Κωνσταντίνος θέλησε αρχικά να αποστασιοποιηθεί από τους συνταγματάρχες. Δήλωνε επανειλημμένως ότι πλαστογράφησαν την υπογραφή του και ότι τον εκβίαζαν απειλώντας τον για τη ζωή των μελών της οικογένειάς του. Επίσης δήλωνε ότι εξέφρασε εξ’ αρχής την αντίθεσή του στο πραξικόπημα ποζάροντας συνοφρυωμένος στη φωτογραφία ορκωμοσίας της χουντικής κυβέρνησης, σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική του να ποζάρει χαμογελαστός, και ότι μέσω αυτής της φωτογραφίας έστελνε το μήνυμα της δυσαρέσκειάς του στον ελληνικό λαό.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η αρχική δυσφορία του Κωνσταντίνου προς τους πραξικοπηματίες, οφειλόνταν στο γεγονός ότι εμπόδισαν στην πραγματοποίηση άλλου πραξικοπήματος, σχεδιασμένου να εκτελεστεί από τους στρατηγούς και στο οποίο ο Κωνσταντίνος θα είχε μεγαλύτερο έλεγχο. Ο στρατηγός Σόλων Γκίκας, ιδρυτής του ΙΔΕΑ και υπουργός Δημοσίας Τάξεως στην κυβέρνηση Καραμανλή, το 1974 ανέφερε: «Οι στρατηγοί ετοίμαζαν το δικό τους πραξικόπημα… που θα γινόταν για λογαριασμό του βασιλέως και των συντηρητικών». Αλλωστε, ο ίδιος ο Κωνσταντίνος τον Οκτώβριο του 1966 είχε πει: «Είμαι έτοιμος να αναστείλω μερικά άρθρα του Συντάγματος, αν χρειασθή ­ δηλαδή, αν χρειασθή κατά την γνώμη μου, θα το κάνω για να σώσω την Ελλάδα».

Από την άλλη μεριά, εξακολούθησε να εισπράττει τη βασιλική επιχορήγηση έως το 1973 και επιπλέον απέστειλε στον Γ.Παπαδόπουλο συγχαρητήριο τηλεγράφημα «επί τη διασώσει», μετά την αποτυχημένη απόπειρα εναντίον του από τον Αλέκο Παναγούλη. Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους η χούντα διαπραγματεύτηκε με τον Κωνσταντίνο μέσω μεσαζόντων τους όρους για να επιστρέψει στην Ελλάδα. Αλλά ο Κωνσταντίνος επέμενε στην πλήρη αποκατάσταση των συνταγματικών δικαιωμάτων του ως προϋπόθεση, γεγονός, που δεν έβρισκε σύμφωνο τον Παπαδόπουλο. Αντ’ αυτού το καθεστώς εκπόνησε ένα νέο Σύνταγμα τον Νοέμβριο του 1968, που διατήρησε το θεσμό της μοναρχίας αλλά τον απογύμνωσε της ισχύος του και προέβλεπε μόνιμη αντιβασιλεία έως ότου επέλεγε να δεχτεί ο Κωνσταντίνος τη νέα κατάσταση. Αυτό συνεχίστηκε έως το 1972, όταν ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε το Ζωιτάκη και έγινε ο ίδιος Αντιβασιλέας.

Το Ελληνικό Κράτος ήθελε να κλέψει την Βασιλική Περιουσία

Ο Κωνσταντίνος δεν εξορίστηκε επίσημα ούτε αποστερήθηκε την περιουσία ή την υπηκοότητά του μετά το δημοψήφισμα, αλλά αποθαρρύνθηκε έντονα να επιστρέψει στην Ελλάδα, και δεν επέστρεψε μέχρι τον Φεβρουάριο του 1981, και μόνο για την κηδεία της μητέρας του, πρώην Βασίλισσας Φρειδερίκης. Υπήρξαν επίσης νομικές προστριβές με το ελληνικό κράτος, δεδομένου ότι ο Κωνσταντίνος αδυνατούσε ή ήταν απρόθυμος να πληρώσει τους φόρους ιδιοκτησίας του στην Ελλάδα. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 άρχισε να εμφανίζεται συχνά στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Το 1992 σύναψε συμφωνία με την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, διά της οποίας εκχωρούσε το μεγαλύτερο μέρος της ακίνητης περιουσίας του στην Ελλάδα σε ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα με αντάλλαγμα την απόδοση των παλαιών θερινών ανακτόρων του Τατοΐου στην Αθήνα και το δικαίωμα να εξαχθεί ένας μεγάλος αριθμός κινητών περιουσιακών στοιχείων από τη χώρα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Κερκυραϊκός λαός πραγματοποίησε κατάληψη στο ανάκτορο Μον Ρεπό διαδηλώνοντας κατά της συμφωνίας και δηλώνοντας ότι το ανάκτορο ανήκει στον κερκυραϊκό λαό και όχι στον μονάρχη. Επίσης το 1992 εξάχθηκε από την χώρα μέρος της κινητής περιουσίας, που βρισκόταν στα παλαιά ανάκτορα Τατοΐου, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα συμπεριλάμβανε κλασικές και βυζαντινές αρχαιότητες.

Το 1993 επιχείρησε μια πρώτη μεγάλη επίσκεψη στην Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση ενοχλήθηκε από αυτή την περιοδεία του και αντιμέτωπη με τις όλο και ισχυρότερες διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης του ζήτησε να αποχωρήσει. Το 1994, η δεύτερη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου ακύρωσε με νέο νόμο τη συμφωνία του 1992 και αφαίρεσε από τον Κωνσταντίνο τη ιδιοκτησία του στην Ελλάδα και την ελληνική ιθαγένεια. Ως όρο για την επανάκτηση της ελληνικής ιθαγένειας ο νόμος έθετε την υιοθέτηση από τον Κωνσταντίνο και τα μέλη της οικογένειάς του επωνύμου και την εγγραφή τους στα ληξιαρχεία της χώρας. Αυτή ήταν η ηλιθιότητα των πολιτικών της εποχής.. Που ακούστηκε στα παγκόσμια χρονικά ένας Βασιλιάς να έχει επώνυμο όπως οι κοινοί θνητοί??? Μα φυσικά αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα!

Ο τέως βασιλιάς άσκησε προσφυγή έπειτα κατά της Ελλάδας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ισχυριζόμενος ότι ο νόμος για τη βασιλική περιουσία παραβίαζε διατάξεις της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και απαιτώντας ως αποζημίωση για την περιουσία του 160 εκατομμύρια ευρώ. Δικαιώθηκε πλήρως όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά του επιδικάσθηκε αποζημίωση μόλις 4 εκατομμύρια ευρώ για την περιουσία του. Η ελληνική κυβέρνηση κατέβαλε αυτό το ποσό από τον προϋπολογισμό «φυσικών καταστροφών», θέλοντας να κάνει έναν πολιτικό υπαινιγμό, και εξέδωσε το σχετικό πιστωτικό εκκαθαριστικό από τη ΔΟΥ Αχαρνών (Μενιδίου) ως κατά τόπον αρμόδια, με το σκεπτικό ότι τελευταίος τόπος διαμονής του Κωνσταντίνου στην Ελλάδα ήταν τα Ανάκτορα στο Τατόι. Ο Κωνσταντίνος, στη συνέχεια, αφού παρέλαβε μέσω πληρεξουσίου δικηγόρου το ποσό, ανήγγειλε τη δημιουργία του Ιδρύματος «Άννα Μαρία», ως όχημα διάθεσης της αποζημίωσής του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το αποτέλεσμα

Μετά την κατάργηση της συνταγματικής μοναρχίας το 1974, επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι αναγνωρίζει τη δημοκρατία, τους νόμους και το σύνταγμα της Ελλάδας, αλλά συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον τίτλο «βασιλιάς Κωνσταντίνος αν και δεν χρησιμοποιεί πλέον το «Κωνσταντίνος, Βασιλεύς των Ελλήνων«.

Ο Κωνσταντίνος χλευάζεται συχνά από τον ελληνικό Τύπο για την χρήση του τίτλου του βασιλιά και αναφέρεται πολλές φορές ως κύριος Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ με το όνομα της δυναστείας του ως επώνυμο. Αυτή η πρακτική εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι ο Κωσταντίνος θα έπρεπε να διαθέτει επώνυμο, μιας και δεν κατέχει πλέον τον βασιλικό τίτλο. Το επίσημο ελληνικό διαβατήριο του Κωνσταντίνου τον προσδιόριζε ως «Κωνσταντίνο, πρώην βασιλέα των Ελλήνων». Όμως με βάση τον νόμο του 1994 το διαβατήριο αυτό του αφαιρέθηκε μαζί με την ιθαγένεια. Ο νόμος του δίνει τη δυνατότητα να τα ανακτήσει μόνο εάν υιοθετήσει επώνυμο, κατά το πρότυπο άλλων έκπτωτων βασιλικών δυναστειών της Ευρώπης. Ο Κωνσταντίνος αρνείται ως σήμερα να συμμορφωθεί για λόγους αρχής: «Δεν έχω επώνυμο – η οικογένειά μου δεν έχει επώνυμο. Ο νόμος που ο κ. Παπανδρέου πέρασε βασικά λέει ότι θεωρεί ότι δεν είμαι Έλληνας και ότι η οικογένειά μου ήταν ελληνική μόνο ενόσω ασκούσαμε τα μοναρχικά μας καθήκοντα, και έπρεπε να παρουσιαστώ και να αποκτήσω ένα επώνυμο. Το πρόβλημα είναι ότι η οικογένειά μου προέρχεται από τη Δανία, και η δανική βασιλική οικογένεια δεν έχει επώνυμο.» Το Glücksburg, είπε, δεν ήταν επώνυμο αλλά το όνομα μιας πόλης.

Ο Κωνσταντίνος ταξιδεύει τώρα μέσα και έξω από την Ελλάδα χωρίς προβλήματα, με δανικό διπλωματικό διαβατήριο, ως «Constantine de Grecia» (ισπανικά το «Κωνσταντίνος της Ελλάδας»). Διαμένει μόνιμα με την οικογένειά του στο Λονδίνο και συμμετέχει σε διάφορες κοσμικές εκδηλώσεις. Σύμφωνα με δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την Κάπα Research ΑΕ για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα» και δημοσιεύθηκε στις 22 Απριλίου 2007, όπου η συλλογή στοιχείων έγινε μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων και μέσω internet , το 11,6% δήλωσε υπέρ της Βασιλευομένης Δημοκρατίας.

Advertisements

25 thoughts on “Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 1. Φίλε μου,
  αν το άρθρο σου σχετικα με τους πρωην αρχηγούς του ελληνικού κράτους που έχουν το θράσος να λεγονται ακόμη και σήμερα βασιική οικογενεια, είναι απλα μια πληροφοριακή διακόσμηση του Μπλόγκ σου, τελος παντων.
  Αν πρόκειται για πολιτική σου πεποίθηση, θα πρέπει να σε χαρακτηρίσω ανθέλληνα και ιστορικά ανιστόρητο σε σημείο ακραντης υποδούλωσης σε ξενες και εχθρικές προς τα συμφέροντα της Ελλάδος, δυνάμεις!
  Κατα τα αλλα νασαι καλα
  Ιωαννης

 2. Δηλαδή Ιωάννη να υποθέσω οτι είσαι ευτυχισμένος με την παρούσα πολιτική κατάσταση της χώρας και σε έβλαψε μόνο η Βασιλική Οικογένεια???

  Αφού δεν με ξέρεις προσωπικά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να με χαρακτηρίζεις ανθέλληνα. Όσο για το αν είμαι ανιστόρητος πράγμα που φαντάζομαι οτι συμπέρανες διαβάζοντας το παραπάνω άρθο, θα σου ζητήσω να μου πεις τη δικιά σου εκδοχή των γεγονότων…

  Τα παραπάνω δεν τα έβγαλα απο το κεφάλι μου! Ανοιξε καμιά εγκυκλοπαίδεια της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και θα μορφωθείς και εσύ! Α, αν δεν έχεις εγκυκλοπαίδεια ψάξε και θα βρείς free στο internet.

  Κατά τα άλλα να’ σαι καλά!
  Χρήστος.

 3. Φίλε μου,

  κατ΄αρχας θα έλεγα πρώτα να διαβάζουμε σωστά, και μετα να αρχίζουμε τον λιθοβολισμό! Η καταχώρηση μου στο σημείο αυτό ειναι στην μορφή αυτή, ακρας υποθετικής!
  Αν, λέω….τοτε…..!
  Προφανώς όμως, απο την απάντησή σου αυτή, συμπεραίνω οτι πραγματι πρόκειται για την πολιτική σου πεποίθηση! Και για του λόγου το αληθές, δεν ισχυρίζομαι οτι αυτά όλα τα οποία παρατίθενται στο άρθρο αυτό δεν είναι η πραγματικότητα, τα περισσότερα είναι το περιεχόμενο της Βικιπαίδεια, λέξη προς λέξη!
  Πολύ περισσότερο, η – πάντα υποθετικής μορφής και υποτακτικής φωνής (επίθεσή μου) του στύλ αν ειναι έτσι τοτε (ισχύουν οι χαρακτηρισμοί μου) – καταχώρησή μου αφορά την ιστορία που όλοι οι τέως ημων βασιλείς της νεώτερης Ελλάδας αποκρύπτουν.
  Πράγματι δεν θέλει και πολύ μελέτη για να μάθει, να συμπεράνει, και να καταλήξει στην πεποίθηση οτι όλοι ανεξαιρέτως οι ξενόφερτοι βασιλείς, ηταν οργανα των μεγαλων για τον έλεγχο της Ελλάδας, ενεργούσαν σε κρίσιμες πτυχές της ιστορίας μας που οι ξένοι είχαν διαφορετικά συμφεροντα απο τα δικά μας εναντίον της ελλαδας, και σαν ξένους τους θεωρώ τελείως περιτους!!!!
  Και βέβαια δεν είμαι ικανοποιημένος με αυτο το πολιτικό μπάχαλο της Ελλάδας, αλλα δεν πάει να πεί οτι η λύση είναι να βαλουμε την θηλειά αυτών των δαιμόνων του παρελθόντος στον λαιμό μας! Περισέυουν τα δεινά απο αυτους στην χωρα μας! Να μας λείπει. Προτιμώ τον τελευταίο ΕΛΛΗΝΑ πολιτικό οσο και αχρηστος να είναι, παρα εναν απο τα Αγγλογερμανικά συμφέροντα. Ειναι ξεπερασμένα πραγματα αυτά με την μοναρχία.
  Και καλα, θα έλεγα αν ήσουν κανένας μπάρμπας – συγνωμη για τον …πάλι υποθετικό χαρακτηρισμό – εκεί γύρω στα 60 – 70, απλα και μονο απο τα βιώματα της εποχής δεν μπορείς να καταδικάζεις καποιον για τις προτιμήσεις του. Απο εναν νέο όμως, όπως σε κρινω οτι είσαι, περιμένω λογική και οριμη κριση!
  Το ανιστόρητος ειναι για το γεγονός οτι η ιστορία αποτελείται απο πολύ περισσότερα γεγονοτα απο αυτα που διαβάζουμε σε μια μερια προχειρα, και οταν εκφέρουμε γνωμη παρουσιάζοντας μονο την μια πλευρά τοτε ή σκοπιμότητα κρυβεται απο πισω ή ανιδεότητρα. Θεώρησα οτι το τελειταίο ηταν λιγώτερο επιθετικο!
  Τέλος, σχετικά με τον χαρακτηρισμό ανθέλληνα, δεν απευθύνθηκα απ΄ευθείας στο πρόσωπό σου. Ο χαρακτηρισμός απορρέει απο το γεγονός οτι όλη η βασιλική οικογένεια ηταν ανθέλληνες, και καθε αλλο παρα το καλο της Ελλάδας επιδίωκαν, οπότε οποιος τους υποστηρίζει και μαλιστα σε μια εποχή που το θέμα είναι τελειώς περιτό, είναι ανθέλληνας.
  Δεν θέλω σε καμια περίπτωση να πιστευεις οτι είμαι κανένας – συγνωμη θα το πώ με το ρευμα της εποχής – κολημένος αριστερός, αντιδραστικός ή τιποτες αλλο παρεμφερές. Η οικογένεια μου ειναι γνωστή για τα εθνικά της φρονήματα (πάντα με την σωστή εννοια). Πλην όμως ασχολούμαι πολύ με την ιστορία, αγαπάω αυτον τον τόπο και το τελειταίο που του χρειάζεται είναι οι πράκτορες χειραφέτησης του παρελθόντος.
  Καλή σου μέρα και συγνωμη για την αναστάτωση στο μπλόγκ σου.
  Ιωάννης Μαυρογιαννίδης

 4. Ιωάννη δεν προκάλεσες καμιά απολύτως αναστάτωση στο blog μου, κάθε άλλο! Απλά κάνουμε μια πολιτισμένη συζήτηση και είναι καλό να υπάρχουν αρκετές απόψεις…

  Λες (γραπτός λόγος) οτι θα προτιμούσες τον τελευταίο Έλληνα πολιτικό όσο κακός και να είναι παρά κάποιον απο «αυτούς» (Βασιλιάς Κωνσταντίνος και πρίγκιπες). Να ενημερώσω όμως οτι λόγω Βασιλικής ιδιότητας ο Κωνσταντίνος είχε στενές σχέσεις με μονάρχες άλλων εθνών αυτό δεν σημαίνει πως ήταν το παιχνιδάκι τους, πως δήλωνε τυφλή υποταγή σε αυτούς.

  Επίσης το ίδιο δεν συμβαίνει με τους Έλληνες πολιτικούς των τελευταίων ετών.. Πολιτικούς που είχαν την ευκαιρία να κυβερνήσουν. Να θυμίσω σε όσους διαβάζουν το άρθρο, αυτό το «θρυλικό» και ταυτόχρονα «υποτακτικό»

  «Ευχαριστούμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ» του Κώστα Σημίτη το 1996.

  Αν ο μη γένητω γίνει κανένας πόλεμος πιστεύω πώς ούτε οι μισοί απο τους 300 δεν θα καθήσουν στην Ελλάδα.. Αρκετοί πιστεύω πως έχουν διαβατήρια ξένων χωρών και καθόλου τιμή πάνω τους. Αρκετοί απο αυτούς που βρίσκονται «πάνω»
  είναι λαμόγια.

 5. Πρώτον. Στόν κάτοχον τής ιστοσελίδας αποδίδω καλά σχόλια διότι έγγραψε τά άρθρα μέ ιστορικότητα καί μέ επιχειρήματα. Δεύτερον. Στόν Ιωάννην θέλω νά τονίσω ότι ένας νέος άνθρωπος δέν μπορεί νά είναι ώριμος γιατί είναι άπειρος καί κατά συνέπειαν δέν δύναται νά είναι καί λογικός. Τά σχόλια του δέν πείθουν γιατί είναι αντιφατικά. Νίκος.

 6. Συμφωνώ γενικά με τον αρθρογράφο αλλά αυτό που με κανει και γράφω είναι η απάντηση του Ιωάννη. Ιωάννη, λες »Προτιμώ τον τελευταίο ΕΛΛΗΝΑ πολιτικό οσο και αχρηστος να είναι, παρα εναν απο τα Αγγλογερμανικά συμφέροντα» και μετά, »όλη η βασιλική οικογένεια ηταν ανθέλληνες, και καθε αλλο παρα το καλο της Ελλάδας επιδίωκαν, οπότε οποιος τους υποστηρίζει, είναι ανθέλληνας».

  Απο αυτά τα λεγόμενά σου συμπεραίνω πως δεν είσαι μόνον ανιστοριτος… Πρότον, οταν κάποιου η οικογένεια ζει στην ελλάδα για 100 χρόνια δεν νομίζω πως μπορεί να είναι αλλο απο ελληνική. Δεύτερον, νομίζεις πως οι βασιλεις ήταν οι κατ’εξοχήν »ξένοι πράκτορες» στην οραία ελλάδα. Ξεχνάς μάλλον ότι από τα πρώτα ελληνικά πολιτικα κομματα ήταν το Γαλλικό, το Αγγλικό και το Ρωσικό και ότι σε αυτά ήταν σχεδόν όλλοι οι έλληνες πολιτικοί της εποχής; Α, ξέχασα αυτους τους συγχωρείς γιατί είχαν ελληνικό αίμα… Αν και ξέρεις, πολοί από αυτους δεν ήταν ελληνες (καθαρόαιμοι) αλλα αλβανοί, βλάχοι κλπ… Κι’αυτούς όταν διαφονεις με αυτά που κάνανε θα τους βγάλεις ξένους; Και δεν μου λες ρε ελληνα, τον Εβερτ τον θημάσαι. Μήπως έπρεπε να του είχε απαγορευθεί να κατέβει στις εκλογές γιατί είναι απόγονος βαβαρών που ήρθαν με τον Όθωνα; Εγώ λέω να πας να κοιτάξεις λίγο καλήτερα τι έστι πολιτικό συστημα στην ελλάδα του σήμερα που δήθεν δεν έχει ξενόφερτους παράγοντες, αντί να πιπιλίζεις την ίδια καραμέλα.

 7. …..πάλι τυχαία έπεσα πανω στην ιστοσελίδα σου φίλε Κρίς, και θα ήθελα να απαμτήσω στον φίλτατο «Νιρονιρο».
  Αντιφατικό εγω θα έλεγα το γεγονός να χαρακτηρίζεις καθε μη έμπειρο άνθρωπο ως μη λογικο!!!!
  Ουδεμία σχέση το ενα με το άλλο. Άλλο οι εμπειρίες …….και άλλο η λογική ενος ανθρώπου!
  Οσο για την παραλογία της γνώμης μου……ευτυχώς που ανω των 80 τοις εκατο των σημερινών Ελλήνων δεν επιθυμούν επίσης να υποταχθούν σε καποιο ….πως τον ανέφερες…..μη κοινό θνητό, Βασιλιά που θα μας θεωρήσει και κλέφτες απο πανω επειδή λέει δεν του επιτρέψαμε να παρει μαζί του οσα επι δεκάδες χρόνια έκλεβε η οικογένειά του απο τον ελληνικό λαό!
  Διαβάστε ρε παιδια λίγη ιστορία, οχι απο μονομερείς πηγές, να μην χρειαστεί να αραδιάσω όσα εκαμαν οι προκάτοχοι του Κωνσταντίνου στην Ελλαδίτσα μας που ορισμένες φορές φτανουν στον βαθμό της αισχάτης προδοσίας!

  • Φίλε μου Ιωάννη Μ. και σε όποιον άλλον διαβάζει αυτο το Blog, πιστέψτε με όταν λέω οτι είμαι κατά της λογοκρισίας και θέλω να δημοσιεύω τα σχόλια όλων των αναγνωστών για να υπάρχει τροφή για διάλογο.. Εξάλλου ο διάλογος είναι η αιτία που δημιούργησα αυτό το Blog.. Το θέμα είναι όμως οτι για 10 μήνες δεν θα μπορώ να κοιτάω κάθε μέρα το Blog μου αφού υπηρετώ τη στρατιωτική μου θητεία.. Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε μπορώ να φροντίζω αυτό το blog μόνο κατά τις εξόδους και τις άδειες μου όταν αυτές υπάρχουν και μόνο όταν δεν είμαι κομμάτια απο την κούραση.. Ελπίζω στην κατανόηση σας και εύχομαι να συνεχίσουν αυτές οι σντσλλσγες απόψεων …

   Να είστε όλοι καλά!

 8. Αγαπητοί μπλογκοσφαιριστές του παρόντος. Δυό λόγια περί βασιλείας θα ήθελα να προσθέσω, ελπίζοντας οτι συμβάλω περισσότερο στην πληροφόρηση.
  Αν υποθέσουμε οτι πράγματι ο θεσμός της βασιλείας θεωρείται ξεπερασμένος αυτό δεν σημαίνει οτι οι λαοί και οι εκλεγμένες απο αυτούς κυβερνήσεις τους θα πρέπει να φέρονται με ανάγωγο τρόπο στους όποιους «τέως» τους. Ας δούμε τί έκαναν οι γείτονές μας οι Βούλγαροι, που ψήφισαν και με συντριπτική πλειοψηφία εξέλεξαν για πρωθυπουργό τους τον πρώην βασιλιά τους Συμεών Β΄ το 2001. Επίσης ας δούμε την συμπεριφορά των επίσης γειτόνων μας Σέρβων που έχουν αποδεχτεί την ύπαρξη και μάλιστα πλήρη συμμετοχή στα κοινά τους του πρίγκιπα Αλέξανδρου Β΄και της συζύγου του επιστρέφοντάς τους το σπίτι που τους ανήκε, το Λευκό Ανάκτορο ( ενα πραγματικό ανάκτορο και όχι το οίκημα του Τατοϊου, που αλήθεια απορώ γιατί εμείς το ονομάζουμε ανάκτορο, όταν ο ίδιος ο Κωνσταντίνος δεν το εποκαλεί έτσι ). Εννοώ δηλαδή ότι λίγη ευγένεια και απόδοση σεβασμού δεν βλάπτει, ιδιαίτερα όταν ο όποιος «τέως» υπήρξε, είτε το θέλουμε είτε όχι, αρχηγός του κράτους μας. Ακριβώς όπως ο ανεκδιήγητος Σαρτζετάκης, πού μόνο ρεζιλίκι προκάλεσε για την χώρα μας και που παρεπιτώντως ακόμα τον πληρώνουμε χρυσό για να παρουσιάζεται σαν τον «μαϊντανό» σε κάθε εκδήλωση. (όπου γάμος και γιορτή η Κοντύλω πρώτη) . Εκείνο που είναι απόλυτα βέβαιο είναι οτι τουλάχιστον από οικονομικής απόψεως ο Πρόεδρος μας κοστίζει πολύ λιγότερο απ’ ότι θα μας κόστιζε, άν μας κόστιζε ένας βασιλιάς. ασε που δεν θα μπορούσε κανένας πολιτικός να εκβιάζει καταστάσεις και εκλογές κάνοντας χρήση της διαδικασίας εκλογής προέδρου Δημοκρατίας, όπως εγινε πρόσφατα.
  Αυτά για σήμερα κι εδώ είμαι για παρακάτω, αν χρειαστεί.

 9. Αγαπητοί μπλογκοσφαιριστές του παρόντος. Δυό λόγια περί βασιλείας θα ήθελα να προσθέσω, ελπίζοντας οτι συμβάλω περισσότερο στην πληροφόρηση.
  Αν υποθέσουμε οτι πράγματι ο θεσμός της βασιλείας θεωρείται ξεπερασμένος αυτό δεν σημαίνει οτι οι λαοί και οι εκλεγμένες απο αυτούς κυβερνήσεις τους θα πρέπει να φέρονται με ανάγωγο τρόπο στους όποιους “τέως” τους. Ας δούμε τί έκαναν οι γείτονές μας οι Βούλγαροι, που ψήφισαν και με συντριπτική πλειοψηφία εξέλεξαν για πρωθυπουργό τους τον πρώην βασιλιά τους Συμεών Β΄ το 2001. Επίσης ας δούμε την συμπεριφορά των επίσης γειτόνων μας Σέρβων που έχουν αποδεχτεί την ύπαρξη και μάλιστα πλήρη συμμετοχή στα κοινά τους του πρίγκιπα Αλέξανδρου Β΄και της συζύγου του επιστρέφοντάς τους το σπίτι που τους ανήκε, το Λευκό Ανάκτορο ( ενα πραγματικό ανάκτορο και όχι το οίκημα του Τατοϊου, που αλήθεια απορώ γιατί εμείς το ονομάζουμε ανάκτορο, όταν ο ίδιος ο Κωνσταντίνος δεν το εποκαλεί έτσι ). Εννοώ δηλαδή ότι λίγη ευγένεια και απόδοση σεβασμού δεν βλάπτει, ιδιαίτερα όταν ο όποιος “τέως” υπήρξε, είτε το θέλουμε είτε όχι, αρχηγός του κράτους μας. Ακριβώς όπως ο ανεκδιήγητος Σαρτζετάκης, πού μόνο ρεζιλίκι προκάλεσε για την χώρα μας και που παρεπιτώντως ακόμα τον πληρώνουμε χρυσό για να παρουσιάζεται σαν τον “μαϊντανό” σε κάθε εκδήλωση. (όπου γάμος και γιορτή η Κοντύλω πρώτη) . Εκείνο που είναι απόλυτα βέβαιο είναι οτι τουλάχιστον από οικονομικής απόψεως ο Πρόεδρος μας κοστίζει πολύ περισσότερο απ’ ότι θα μας κόστιζε, άν μας κόστιζε ένας βασιλιάς. ασε που δεν θα μπορούσε κανένας πολιτικός να εκβιάζει καταστάσεις και εκλογές κάνοντας χρήση της διαδικασίας εκλογής προέδρου Δημοκρατίας, όπως εγινε πρόσφατα.
  Αυτά για σήμερα κι εδώ είμαι για παρακάτω, αν χρειαστεί.

 10. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω, είμαστε καλύτερα με 300 λύκους και έναν πρόεδρο δημοκρατίας μαριονέτα που μόνο »λίγδα» έχει πάνω του;;; Έχει τσίπα όταν βγαίνει την περασμένη βδομάδα και κάνει κήρυγμα στον Ελληνικό λαό μέσω καναλιών λες και αυτός δεν ανήκε σε μια κυβέρνηση που έχει το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης για το σημερινό κατάντημα μας.

 11. Παιδιά, εγώ από την μεριά μου ένα πράγμα έχω να σας πω. Είναι θέμα χρόνου η αποκατάσταση του πολιτεύματος της Εστεμμένης Δημοκρατίας στην Ελλάδα και για να μην ψάχνουμε λόγους εξεζητημένους, δείτε μόνο το εξής. Είναι θέμα χρόνου και η οικονομική πτώχευση του κράτους και μαζί της και η πολιτική πτώχευση του αβασίλευτου καθεστώτος. 2 πτωχεύσεις τις οποίες προκάλεσαν οι Έλληνες πολιτικοί, που τόσο πολύ υποστηρίζουν κάποιοι εδώ πέρα. Σταματήστε λοιπόν να γκρινιάζετε και αποδεχτείτε αυτά που έρχονται. Αρκετή ξεφτίλα έχουμε υποστεί από αυτό το άθλιο καθεστώς.

 12. Επιτέλους ποιός θα παραμείνει για περισσότερα χρόνια σιωπηλός και θα αρνείται να απαντήσει σε ερωτήσεις, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ή ο Κ. Καραμανλής;

  Έχουμε τα εξής ερωτήματα:

  α. Γιατί δεν του αρέσει το επώνυμό του, Γλύξμπουργκ; Δηλαδή οι άλλοι που είχαν επώνυμα μη κολακευτικά ολόκληρη ζωή και δεν διαμαρτυρήθηκαν (Κωλοκούβαρος, Κωλοκροτίδας, κυρία Φονιά;) Γιατί δεν κάνει αίτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών να το αλλάξει;

  β. Πως κατάφερε και τελείωσε τρείς στρατιωτικές σχολές σε δύο χρόνια; Δεν μπορώ να κάνω τη διαίρεση. Σε ποιές σχολές έδινε σε εξεταστική περίοδο και σε ποιά έδωσε εξετάσεις αποφοίτησης αφού προηγουμένως φοίτησε σε άσχετες;

  γ. Γιατί δεν πέτυχε στις εισαγωγικές εξετάσεις στο πανεπιστήμιο Καίμπριτζ της Αγγλίας; Τι θέματα του έβαλαν, δεν είχε κάνει φροντιστήριο;

  δ. To βράδι της 21 Απριλίου 1967, εμφανίστηκαν στα ανάκτορα Τατοϊου άοπλοι οι συνομώτες συνταγματάρχες Παπαδόπουλος, Παττακός και Μακαρέζος και του ζήτησαν να συνεργαστεί στη δικτατορία και στην υποδούλωση του ελληνικού λαού. Αυτός ήταν με το πιστόλι του και πίσω από τους πραξικοπηματίες ήταν δύο χωροφύλακες δικοί του βασιλικότατοι και έμπιστοί του κρατώντας αυτόματα στεν με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Τι σκέφτηκε και τι φοβήθηκε και υπέκυψε στο τελεσίγραφο των πραξικοπηματιών; Γιατί δεν τους πυροβόλησε ανάμεσα στα μάτια; Τι θα πάθαινε;

  ε. Έγινε ολυμπιονίκης σε ένα ιστιοφόρο που το δούλευαν και 3-4 άλλοι. Γιατί αυτοί δεν αναφέρονται; Μόνο αυτός δούλευε στο σκάφος;

  στ. Γιατί όταν μιλάει σε μέσα ενημέρωσης οργανώνει στημένες συνεντεύξεις όπως ο Καραμανλής και ο Τσίπρας, και δεν του κάνουν ποτέ τις παραπάνω ερωτήσεις.

 13. Λοιπόν η ιστορία της νεότερης Ελλάδας έχει δύο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις.Η κάθε μία αντιπαραθέτει τα επιχειρήματα της και τελικώς νικητής πάντα είναι αυτός που έχει καταφέρει καλύτερα να επιρρεάσει την κοινή γνώμη.Είτε αναφερόμεθα στον εθνικό διχασμό είτε στον εμφύλιο είτε σε κόντρα μεταξύ Προέδρου δημοκρατίας-Βασιλιά πάντα είναι κάτι τέτοιο.
  Το θέμα Ιωάννη μου καλέ είναι ότι ο Βασιλιάς και γενικότερα ο θεσμός της μοναρχίας δίνουν ένα κύρος στην ευρώπη και σαφώς κάνουν καλύτερη την διεξαγωγή-επίλυση διεθνών θεμάτων.
  Όχι όταν διοικούμαστε από τέτοιου είδους πολιτικούς ο θεσμός της μοναρχίας είναι το τελευταίο πράγμα που με ενοχλεί.Δεν με ενοχλεί να υπάρχει ένας Βασιλιάς που να συγκεντρώνει στο πρόσωπο την ενότητα των Ελλήνων με ενοχλεί όμως υπερβολικά να βλέπω τους Έλληνες να ψηφίζουν πολιτικούς που θα τους ευνοήσουν.Γενικά ο τρόπος κατά τον οποίο οι Έλληνες πράττουν τα της ζωής τους δείχνει ότι είναι ημιμαθείς και ολίγον τι ξεροκέφαλοι.Δεν δέχονται τις απόψεις των άλλων και έχουν άποψη για τα κοινά δίχως να γνωρίζουν ορθογραφία.Από τους Ελληνάρες λείπει η κουλτούρα και ο τρόπος ζωής που θα έπρεπε να έχουν.Είμαστε οι πονηροί βλάχοι της Ευρώπης και ελλείψει επιχειρημάτων και παιδείας αναπαράγετε ό,τι παπαριά σας λέει η Τρέμη και η Στάη.Βλέπω ειδήσεις στο μεγκα και ξερνάω πραγματικά!
  Λοιπόν φίλε Ιωάννη επειδή ή σου είπε η κουμμούνα η μάνα σου ή η δασκάλα σου για το βασιλιά ότι δεν τον θέλουμε είσαι άξιος της τύχης σου να εκφέρεις απόψεις σαν και αυτές που εκφέρεις επιπέδου δημοτικού να είσαι φερέφωνο και να μην μπορείς να σχηματίσεις ούτε στοιχειώδεις κρίσεις.Είσαι ακόμη ένας ημιμαθής Ελλην που έβγαλες ένα ΤΕΙ ΑΕΙ στην καλυτερη με αντιγραφή και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα παρά να βλέπεις Κανάκη και να νομίζεις ότι ο μάρξ ήταν ο γενικός γραμματέας του Λένιν πανίβλακα!

 14. Το 1964 ο Καραμανλήs τα »τσούγκρισε»με τη
  Βασίλισσα Φρειδερίκη, γιατί δολοφονήθηκε στη Θεσ/νικη
  ο Λαμπράκηs…O Καραμανλήs θεώρησε »ηθικό αυτουργό»
  το παλάτι κι έφυγε στη Γαλλία με το ψευδώνυμο Τριανταφυλλίδηs…To 67′ o Βασιλιάs Kωνσταντίνοs για
  να καταστείλει την εκλογή του Παπανδρέου,πράγμα που
  όπως αποδεικνύεται δικαίως το ήθελε γιατί τα κερατιάτικα
  τουs θα πληρώνουμε ακριβά,σχεδίαζε πραξικόπημα μέσω
  Στρατηγών…Τον πρόλαβαν όμως oi Συνταγματάρχες ki
  έτσι κάνα -δυο χρόνια αργότερα μιαs και δεν τα είχε βρεί
  μαζί τουs ,αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Χώρα από την
  Καβάλα μιαs και το αντί-πραξικόπημα του απέτυχε…
  Σημειωτέον δε,ότι κάποιοι παρότρυναν το Γ.Παπαδόπουλο
  να καταρρίψει το αεροπλάνο,άλλα αυτόs φοβούμενοs
  προφανώς μην αυτό του γυρίσει »μπούμερανγκ» τουs άφησε
  να φύγουν..
  Το 74′ όταν έπεσε η δικτατορία,ο Καραμανλήs είπε στον
  Κωνσταντίνο, ότι » θα πάω εγώ να δω τι παίζει και μετά
  έρχεσαι και συ», άλλα τον πούλησε καταργώντας επίσημα
  τη μοναρχία, παίρνοντας »εκδίκηση»και απο τη Βασσιλομήτωρ για το 64’…Ο Κωνσταντίνοs κατά τη γνώμη μου,έπρεπε να βρεί το κουράγιο και να μπεί άμεσα σε ένα αεροπλάνο για την Ελλάδα.Είναι
  βέβαιο ότι κανείs δε θα τον πείραζε,μην τον χειροκροτούσανε
  κιόλαs…Όσο για το υποτιθέμενο πραξικόπημα που θα έκανε:
  άλλο τι έκανε κι άλλο τι θα έκανε, ο κόσμοs εκείνη την
  εποχή έψαχνε για ηγέτεs kai αυτό κανείs δε θα το θυμότανε..
  Αποκλείεται με την παρουσία του και μόνο, ο Καραμανλήs να
  τολμούσε να τον αμφισβητήσει..Το ότι τον πούλησε ο
  Καραμανλήs, o ίδιοs o Kωνσταντίνοs το είπε σε συνεντευξή του χρόνια μετά, νομίζω στον Παναγιωτόπουλο..
  Ωρεs-ώρεs αναρωτιέμαι εαν υπήρχε ο Κωνσταντίνοs δε
  θα υπήρχε μεγαλύτερο κύροs kai στιβαρότητα στην
  οικονομία και την εξωτερική πολιτική?ΠΧ αν υπήρχε ο
  Κωνσταντίνοs θα μπορούσε έτσι ανεξέλεγκτα ο Ανδρέαs να
  σημάνει την αρχή του τέλουs για την Ελληνική οικονομία?
  Πολύ λεν ότι οι Βασιλειάδεs τρων πολλά ,γιατί οι 300 τόσα
  και τόσα χρόνια άραγε τι κάνουν?
  Και άντε πέs ότι η Βασιλεία είναι παρελθόν, δε θα ήταν
  καλύτερα αντί για προεδρευόμενη,να είχαμε προεδρική
  δημοκρατία και οι βουλευτέs να ήταν 150,αντί για 300?
  Χωρίs πρωθυπουργό και με μόνο πρόεδρο ανα πενταετία
  για αρχηγό κράτουs..Άλλωστε 300 μαζι με τουs παρατρεχάμενουs κτλ αναλογικά με το μέγεθοs του κράτουs
  και πάρα πολύ είναι και πάρα πολύ την οικονομία επιβαρύνουν…

 15. ==== ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ 1] Ο ΣΠΟΡΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΓΕΝΝΑΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΒΑΣΙΛΙΑ 2] ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟ 600 π.Χ ΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΩΡΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. 3] ΟΠΕΡ ΕΔΕΙ ΔΕΙΞΕΙ …….. ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 16. Είναι η αρχή του τελευταίου και εξίσου περίπλοκου όσο και επεισοδιακού κεφαλαίου της πολυκύμαντης ιστορίας της λεγομένης «βασιλικής περιουσίας». Θα ακολουθήσουν νόμοι και η ανατροπή τους… Η παράδοση στον Κωνσταντίνο, εν μια νυκτί, με κομβόι από κοντέινερ, του μεγαλύτερου μέρους της κινητής περιουσίας των ανακτόρων του Τατοΐου και του Μον Ρεπό από την κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη. Επειτα νέες κυβερνήσεις, νέοι νόμοι και τελικά οι δικαστικοί αγώνες, οι οποίοι φαίνεται ότι σε λίγους μήνες οδεύουν στο τέλος τους.

 17. Σε σχεσι με τα σημερονα τσογλανια ποθ μασ κυβερνουνε ο Βασιλευς ειναι πολυ καλυτερος. Δεν ειμαι μοναρχικοσ του κουρ, στιν Ιταλια οπου ζω ο βιτοριο εμανθελέ ειναι κακοποιο στοιχειο. Στην Ελλαδα τηα ηταν καλιττερα μια κυβερνησις σε στυλ Ζαπατερο με τον βασιλεα. Οσον αφορα τα Ιουλιανα τοτε ειταν συμαντικπ να νικισουμε τουσ σταλινικους εγκληματιες και να μι γινει η Ελλαδα Αλβανια. Κοιτατε πθ καταντισαμε τωρα με τον παπανδρεου :

  Ο Βασιλευς ειναι χρησιμος εισ την Ελλαδα εστω και σαν προθυπουργος οπως ι Σιμεονε τησ Βουλγαριας

 18. Η ΒΑΣΙΛΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ Α ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΡΟΜΑΝΟΥ (ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΥ ΖΗΤΩ Ο ΤΙΜΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s