ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ- ΝΑΙ ή ΟΧΙ?

Διάλογο για την Παιδεία χωρίς δογματισμούς και προειλημμένες αποφάσεις προανήγγειλε ο υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Όπως είπε ο υπουργός, «είναι λογικό και αναμενόμενο ότι κυρίαρχη προτεραιότητα αποτελεί το πως θα εξελιχθεί το λύκειο και πως τα παιδιά θα προχωρούν στο επόμενο βήμα, το πανεπιστήμιο». Ακόμα πρόσθεσε πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και τους φορείς. «Προσερχόμαστε σε ένα διάλογο ο οποίος εξαρχής θα είναι tabula rasa», επεσήμανε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Ως προς το θέμα του ασύλου ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ανοιχτός στις απόψεις που μπορούν να προστατεύσουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα τονίζοντας ότι δε νοούνται τακτικές που μπορούν να βεβηλώνουν το άσυλο με βία και επεισόδια. «Από εκεί και έπειτα είναι πάρα πολύ ανοιχτοί σε αυτές τις απόψεις για να ακούσουμε οτιδήποτε μπορεί να προστατεύσει το άσυλο των ιδεών», τόνισε ο υπουργός.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητών για να αποφασίσουν εάν και με ποιό τρόπο θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Υπό κατάληψη παραμένουν έξι σχολές του Πολυτεχνείου. Ο πρύτανης του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μουτζούρης δήλωσε στο ΣΚΑΙ ότι όλοι πρέπει να λαμβάνουν τα μέτρα τους, να κινητοποιούνται και να διαφυλάττουν το χώρο τους. Eρωτηθείς αν αποτελούν οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την παιδεία μέρος προεκλογικού πακέτου, ο Ευάγγελος Αντώναρος, απάντησε πως δεν υπάρχει τίποτα το προεκλογικό.

********

Την παραπάνω είδηση την πήρα από την ιστοσελίδα του SKAI. Ο χορός των καταλήψεων ξανάρχισε λόγω της προβλεπόμενης κατάργησης του ασύλου στα Πανεπιστήμια και γενικά στα Ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι φοιτητές που πολιτικοποιούνται ακούγοντας τις οδηγίες κυρίως αριστερών κομματόσκυλων αντιδρούν στην κατάργηση του ασύλου γιατί πολύ απλά κάτι τέτοιο θα ήταν αντιδημοκρατικό και θα θύμιζε χούντα. Δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε και τα γεγονότα που παρακολουθήσαμε μέσα στα Χριστούγεννα … Επικίνδυνοι νεαροί με μολότοφ να βγαίνουν στους δρόμους να τα κάνουν όλα λίμπα και μετά από λίγο που θα αντιληφθούν τις αστυνομικές δυνάμεις κρύβονται μέσα στα πανεπιστήμια για να ανασυνταχθούν. Φυσικά μέσα στο πανεπιστήμιο δεν θα μείνουν και πολλά πράγματα όρθια, θα καταστραφούν εργαστήρια πληροφορικής και γραφεία καθηγητών και όλα αυτά θα τα χρεωθούν όπως πάντα οι γνωστοί άγνωστοι ενώ τα σπασμένα θα πληρώσουμε πάλι εγώ και εσείς. Το θέμα είναι ότι οι γνωστοί – άγνωστοι δείχνουν να γνωρίζουν αρκετά καλά τους χώρους του κάθε πανεπιστημίου και αυτό είναι κάτι που τουλάχιστον θα ‘πρεπε να μας βάλει σε σκέψεις.. Μήπως είναι οι φοιτητές που κάνουν όλες αυτές τις καταστροφές? Επίσης θα πρέπει να υπολογίζουμε ορισμένα πανεπιστήμια ως αποθήκες οπλισμού. Αφού κάποιος που κατέχει ορισμένες γνώσεις χημείας ή απλά έχει πρόσβαση στο internet μπορεί άνετα να βρει τα υλικά που χρειάζεται στο εργαστήριο χημείας και να φτιάξει κάποια βόμβα.. Μπορεί να φαίνεται αστείο είναι όμως πραγματικό, το να προκαλέσουμε καταστροφή είναι πολύ εύκολο, το να φτιάξουμε κάτι καλό όμως είναι πάντα δύσκολο…

Εάν το άσυλο καταργηθεί τότε όλοι οι τρομοκράτες με τις κουκούλες δεν θα μπορούν να κρυφτούν στα πανεπιστήμια που είναι βολικά καταφύγια αφού βρίσκονται κοντά στα «θέατρα των επιχειρήσεων». Οπότε και να προσπαθήσουν να κρυφτούν σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα την επόμενη στιγμή θα εισβάλει η αστυνομία και θα επιβάλει την τάξη.

Εάν από την άλλη το άσυλο συνεχίσει να υπάρχει τότε η κατάσταση θα συνεχίσει όπως την ξέρουμε με σπασμένα εργαστήρια και αίθουσες διδασκαλίας και τους φοιτητές να αρνούνται τη συμμετοχή τους στις καταστροφές..

Είναι στη διακριτική ευχαίρια των Πρυτάνεων της κάθε σχολής εάν θα συνεχίσει να υπάρχει άσυλο ή όχι. Πώς όμως θα μπορέσει ο Πρύτανης να δώσει άδεια στην αστυνομία να μπει στο πανεπιστήμιο τη στιγμή που θα φοβάται για τη ζωή του? Τη στιγμή που κατά βάθος θα ξέρει ότι κάποιοι αριστεροί wannabe φοιτητές θα του την έχουν στήσει έξω από το σπίτι του? Νομίζετε ότι κάτι τέτοιο είναι ακραίο? Μα πριν 2 μήνες περίπου είδαμε στην τηλεόραση τους φοιτητές να χτίζουν την πόρτα του γραφείου των καθηγητών, με τους καθηγητές μέσα. Πριν 2 μήνες πάλι είχαμε τον άγριο ξυλοδαρμό ενός Πρύτανη και δύο ιδιωτικών αστυνομικών…

Ο κάθε Πρύτανης πριν προβεί στην άρση του ασύλου πρέπει να έχει κάνει ασφάλεια ζωής, να διαθέτει προσωπική ασφάλεια για συνοδεία και ίσως να οπλοφορεί.

Advertisements

2 thoughts on “ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ- ΝΑΙ ή ΟΧΙ?

  1. Αυτοί που ασχολούνται με την άρση του ασύλου και όχι με τα χάλια τους, είναι οι ίδιοι που πιστεύουν ότι μόρφωση σημαίνει εκπαίδευση και εκπαίδευση σημαίνει επίδοση. Οι επικίνδυνες μετριότητες του καναπέ δηλαδή…

    • Δηλαδή φίλε μου είσαι φοιτητής και δεν θες να γινει άρση του ασύλου? Εκπαίδευση σημαίνει επίδοση. Η επίδοση είναι το αποτέλεσμα καλό ή κακό της εκπαίδευσης. Αν είσαι και εσύ κάποιος επαγγελματίας – ταυλαδόρος – μπαράκιας – παρτάκιας φοιτητής και η επίδοση σου είναι κακή σημαίνει οτι η εκπαίδευση που σου δίνουν πάει στον βρόντο!

      Αν δεν το έχεις σκεφτεί έτσι καλύτερα να ψαχτείς λίγο και να το καταλάβεις.. Η καταστροφή δημόσιας περιουσίας οφέλησε μόνο την όποια αντιπολίτευση που βρήκε έτσι τρόπο να κατακρίνει την κυβέρνηση, κατα τα άλλα έβλαψε αρκετά την εξωτερική εικόνα της χώρας και την τσέπη των πολιτών…

      Καλή συνέχεια..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: