ΕΝΑ SPYWARE ΜΑΣ «ΕΦΤΙΑΞΕ» ΤΗ ΜΕΡΑ!!!

Εκεί λοιπόν που προσπαθούσα να βρώ τα διάφορα που ψάχνω κάθε φορά, θέματα περίεργα και ανεξήγητα, εξηγήσιμα αλλά και απίστευτα αλλά και θέματα που άπτονται της ημερήσιας παγκόσμιας επικαιρότητας… Να που εμφανίστηκε το πρόβλημα! Φανταστείτε να είστε μέσα σε μια απίστευτα μεγάλη βιβλιοθήκη με εκατομμύρια λήμματα για οτιδήποτε αλλά να είναι άρρωστος ο βιβλιοθηκάριος ο οποίος ξέρει πού βρίσκεται το κάθε βιβλίο… Ε κάτι αντίστοιχο έπαθα και εγώ!

Ήθελα να ψάξω στο Google αυτή τη φορά, για ένα παλιό σχετικά boy band από την Αγγλία, τους Blue που μάλλον δεν υπάρχει πια. Ακολούθησα λοιπόν την πεπατημένη και έγραψα πολύ απλά στην γραμμή αναζήτησης του Google τα κριτήρια «Blue boy band» και φυσικά πάτησα «Αναζήτηση» περιμένοντας να μου βγάλει κάτι σχετικό με το συγκρότημα.. Τα αποτελέσματα δεν ήταν ακριβώς σχετικά! Ήταν σχετικά με μουσικό συγκρότημα αλλά αναφέρονταν σε κάποιο «da band», ένα αφροαμερικανικό μουσικό συγκρότημα … Μετά δοκίμασα να ψάξω γαι την ταινία Παγκόσμιος Στρατιώτης (Universal Soldier) και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.  Κοιτάξτε το όνομα της σελίδας  και την άσχετη διεύθυνση της απο κάτω! Όταν από περιέργεια έκανα κλικ πάνω στο link της σελίδας μου έβγαλε μια νέα αναζήτηση που είχε κάνει η Google μόνη της.. Δείτε τις εικόνες παρακάτω:

prob11

Επίσης όταν ξαναπροσπάθησα να ανοίξω μια άλλη σελίδα από τα αποτελέσματα μου έβγαλε μια κενή σελίδα που έλεγε μόνο “nooutput” όπως βλέπετε και στην παρακάτω εικόνα!

prob21

Όπως έχω ξαναπεί σε αυτό το blog όταν έχουμε ένα πρόβλημα το ψάχνουμε στη Google και σίγουρα κάτι θα βρούμε… Το θέμα όμως είναι ότι οποιαδήποτε προσπάθεια και να έκανα να ψάξω το πρόβλημα στη Google, σίγουρα θα κατέληγε στο κενό με βάση τα παραπάνω! Είχα λοιπόν μια άλλη λύση…

Τα windows ανεξαιρέτως έκδοσης έχουν κάτι που λέγεται explorer και εκεί μέσα μπορούμε να βρούμε ένα υποπρόγραμμα που μας βοηθάει να αναζητήσουμε διάφορα αρχεία που έχουμε στον υπολογιστή μας. Φυσικά μιλάω για την Αναζήτηση των Windows. Για να πάμε στην αναζήτηση των windows πηγαίνετε με το ποντίκι: Έναρξη->Όλα τα προγράμματα->Αναζήτηση. Βλέπετε και στην παρακάτω εικόνα..

winexplor1

Κάτω από την αναζήτηση υπάρχει και η επιλογή Αναζήτηση στο Internet, βλέπετε που την έχω κυκλώσει. Αυτή η μηχανή έχει μια τυπική search bar και λειτουργεί όπως κάθε μηχανή αναζήτησης, βάζετε τα κριτήρια και ψάχνετε!

Ψάχνοντας λοιπόν ο αδελφός μου σε κάποιο forum και εγώ με την αναζήτηση βρήκαμε ότι ευθύνεται ένα αρχείο συστήματος που λέγεται wdmaud.sys. Ψάξαμε λοιπόν ακολουθώντας το μονοπάτι : Έναρξη->Όλα τα προγράμματα->Ο υπολογιστής μου->Σκληρός Δίσκος->Windows->System 32->wdmaud.sys.  Με λίγο παραπάνω ψάξιμο που έκανα βρήκα ότι κάποια spyware/malware (αυτά είναι κακά προγράμματα υπολογιστών που σκοπό έχουν να βλάψουν τα αρχεία μας) μπορούν να καμουφλάρουν τον εαυτό τους έτσι ώστε να μοιάζουν ότι είναι το αρχείο wdmaud.sys..Όπως ανέφερα και πρίν το συγκεκριμένο είναι αρχείο συστήματος και γι’αυτό είναι σημαντικό για την καλή λειτουργία του υπολογιστή. Όπως και να έχει βρήκα ότι το ίδιο πρόβλημα είχαν από το 2007 και μετά και σε άλλες χώρες.

maud1

Κάποιος είχε γράψει σε ένα forum ότι έφτιαξε αυτό το πρόβλημα όταν βρήκε το συγκεκριμένο αρχείο χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Spybot Search n Destroy, και το διέγραψε! Αφού αντιγράψαμε το αρχείο για να μην το χάσουμε, το διαγράψαμε και μετά την επανεκκίνηση ο υπολογιστής μας φάνηκε να δουλεύει σωστά.. Μετά από μια μέρα το πρόβλημα επανήλθε οπότε προσπαθήσαμε να διαγράψουμε το αρχείο πάλι αλλά ήταν αδύνατο αφού εμφανιζόταν μήνυμα πως χρησιμοποιείται από κάποιο πρόγραμμα.. Μετά από λίγο θυμήθηκα ότι και η απλή μετονομασία μπορεί να αποδώσει καρπούς.. Έτσι λοιπόν αλλάξαμε όνομα στο αρχείο και κάναμε άλλη μια επανεκκίνηση. Μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά. Έφτιαξα αυτό το άρθρο γιατί θέλω να βοηθήσω όποιον αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα.

Το σίγουρο είναι πως θα εγκαταστήσω 3-4 διαφορετικά προγράμματα ανίχνευσης και προστασίας από ιούς και μόλις τελειώνει το ένα θα βάζω το άλλο να τρέχει.. Αν μπεί κάτι μέσα στον υπολογιστή κάπως θα το εντοπίσουμε!!! Αν αλλάξει κάτι θα ενημερώσω με σχετικό σχόλιο…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s