ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΥΛΙΔΗ ….

pavlides

Πιο επίφοβοι για διαρροές φαίνεται να θεωρούνται δυσαρεστημένοι βουλευτές της Ν.Δ. που ποντάρουν στην επόμενη μέρα της μετακαραμανλικής εποχής. Αν οι προσωπικές σκοπιμότητες κυριαρχήσουν της κομματικής συνείδησης θα φανεί.

Μέχρι να καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος, η κυβέρνηση θα κρέμεται σε μια κλωστή. «Μπορεί και με 150» Προ των ευθυνών του θα βρεθεί και ο πρώην υπουργός Αιγαίου σε περίπτωση παραπομπής του. Θα πρέπει να απαντήσει στο δίλημμα αν θα επιμείνει στη σκληρή γραμμή ότι δεν θα παραιτηθεί, ούτε θα ανεξαρτητοποιηθεί, ή αν θα διευκολύνει το κόμμα και την κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθούν οι διπλές εκλογές σε μια πολύ αρνητική συγκυρία. Βέβαια υπάρχουν κάποιες φωνές, όπως εκείνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, που υποστηρίζουν ότι ο Κώστας Καραμανλής, ανεξάρτητα από την εξέλιξη της υπόθεσης Παυλίδη, δεν θα πρέπει να πάει σε εκλογές διότι μπορεί να κυβερνά και με 150 βουλευτές. «Ενδεχόμενη παραπομπή δεν συνεπάγεται απώλεια της δεδηλωμένης», εκτιμά. «Οι κυβερνήσεις πέφτουν όταν δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία». Η δυσμενής κατάσταση της οικονομίας, όμως, σε συνδυασμό με τη σκανδαλολογία που έχει φουντώσει κάνουν ακόμη πιο δυσχερείς τους όποιους κυβερνητικούς χειρισμούς. Ο Κ. Καραμανλής δύσκολα θα δεχθεί να στηρίζεται στην ψήφο ενός υπόλογου βουλευτή ή στον ΛΑ.Ο.Σ. «Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να κυβερνήσει με 150 βουλευτές και με έναν βουλευτή ο οποίος παραπέμπεται και δεν θα αναλάμβανε τις ευθύνες του», δήλωσε ο Σάββας Τσιτουρίδης (στον realnews). «Αν το εννοεί…»

Η ψυχολογική πίεση στον Παυλίδη να παραιτηθεί, συνεχίζεται αμείωτη. «Αν ο κ. Παυλίδης το εννοεί ότι πρέπει να ψηφίσουμε κατά συνείδηση και όχι στο δίλημμα διπλές εκλογές ή όχι, να δεσμευτεί ότι αν παραπεμφθεί θα παραιτηθεί», δήλωσε ο Γιάννης Μανώλης. «Καθήκον μας είναι, όταν χρειάζεται, να κάνουμε κάποιες πράξεις προκειμένου να διευκολύνουμε την κυβέρνηση και να μην την οδηγούμε σε τυχόν αδιέξοδα», δήλωσε ο Απόστολος Σταύρου. Ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας για την προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Ρόδο, τόνισε ότι «η προσωπικότητά του και η κληρονομιά του διδάσκουν τι σημαίνει προσήλωση στο δημόσιο καθήκον».

Με εντολή του Δ. Σιούφα, ο Παυλίδης δεν παρευρέθη για να μην υπάρξει κάποια όξυνση. Ανώτερη κομματική πηγή, με την οποία συνομίλησε η «Ε», υποστήριξε ότι δεν έγινε καμιά παρασκηνιακή συμφωνία με τον πρώην υπουργό. «Είναι αγύριστο κεφάλι ο Παυλίδης», είπε χαρακτηριστικά. «Με όποιον μιλάει επιμένει ότι είναι αθώος και κόβει κάθε συζήτηση. Παίζει το τελευταίο του χαρτί, προσδοκώντας στην τήρηση σκληρής γραμμής από τους βουλευτές της Ν.Δ. υπέρ της μη παραπομπής του. Αν συμβεί το αντίθετο όμως, πιστεύω ότι, επειδή ακριβώς εκλέγεται 32 χρόνια βουλευτής, ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει για τον ίδιο και για το κόμμα η μη παραίτησή του».

Στην πρόταση βουλευτών της Ν.Δ. να μην είναι υποψήφιοι όσοι πλήγωσαν το κόμμα, ο Πέτρος Δούκας, που είχε εμπλοκή με την υπόθεση Βατοπεδίου, δήλωσε (στον 9,84): «Αν υπάρχουν βάσιμα στοιχεία σε βάρος κάποιου, τότε όχι μόνο συμφωνώ αλλά υπερθεματίζω. Αν, όμως, είναι καθαρά προϊόν λάσπης και συκοφαντίας και παρεξήγησης, είναι τελείως διαφορετικό πράγμα».

*****

Την παραπάνω είδηση την πήρα από την Ελευθεροτυπία.. Έχουμε περίπου 2 εβδομάδες και κάτι που ασχολούμαστε με τον κ. Παυλίδη! Πραγματικά δεν έχουμε άλλα θέματα να μας απασχολούν ως χώρα? Βγήκε ένας εφοπλιστής που ήταν πρωινά δάσκαλος – αυτό και αν είναι επαγγελματική εξέλιξη- και είπε ότι την εποχή που ο κ. Παυλίδης ήταν Υπουργός Ναυτιλίας του ζήτησε να αποκτήσει κάποια δρομολόγια για τα πλοία του και φυσικά – όπως καταγγέλλει ο εφοπλιστής- ο Υπουργός ζήτησε λίγο λάδι κοινώς μίζα! Ο κ. Παυλίδης ήταν Υπουργός Ναυτιλίας με την πρώτη εκλογή της ΝΔ ως κυβερνήσεως το 2004 δηλαδή .. Ένα ερώτημα λοιπόν είναι το «γιατί ο εφοπλιστής να καρφώσει τον Παυλίδη 2-3 χρόνια μετά το συμβάν, τώρα δηλαδή που ο «κατηγορούμενος» είναι απλός βουλευτής και όχι Υπουργός?».

Μια απάντηση που θα μπορούσε να δοθεί είναι ότι ο εφοπλιστής ξύπνησε μια μέρα και του ήρθε απλά να ρίξει τροφή για σχόλια και να καταστρέψει τη φήμη κάποιου.. Ίσως αλλά πιο πιθανό είναι ότι ο εφοπλιστής έκλεισε κάποιου είδους συμφωνία με ένα κόμμα της Αντιπολίτευσης που φυσικά ήθελε να θάψει την κυβέρνηση.. συμφωνία με το αζημίωτο εννοείται! Αλήθεια τώρα που γίνεται κάποιου είδους έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση, θα ασχοληθεί κανείς με το πώς ο δασκαλάκος κατάφερε και βρήκε τα κεφάλαια για να εξελιχθεί σε εφοπλιστή? Πάντως αυτή η επαγγελματική εξέλιξη ακούγεται πολύ καλή για να είναι νόμιμη..

Δεν θεωρώ έντιμο όμως ένας βουλευτής που κατηγορείται για κάτι να δημιουργεί τόση φασαρία γύρω από το όνομά του και να συνεχίζει να είναι μέλος του κόμματος της ΝΔ. Με ποιο δικαίωμα ένας άνθρωπος να σέρνει στον πάτο όλο το κόμμα και τους βουλευτές του? Τη στιγμή που εκκρεμεί μια υπόθεση τέτοιας σοβαρότητας θα έπρεπε ο κ. Παυλίδης να αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική ομάδα τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει η όλη ιστορία! Παρόλα αυτά δεν έχει τα ******* να παραιτηθεί από μόνος του και την ίδια στιγμή η ΝΔ δεν μπορεί να τον διαγράψει γιατί τότε θα αντιμετωπίζει «πληθυσμιακό πρόβλημα».

Από την άλλη όμως έχουμε και τον κ. Καρατζαφέρη ο οποίος είπε πως σε ότι κρίνει σωστό θα στηρίζει ο ΛΑ.Ο.Σ την κυβέρνηση. Σίγουρα αν ο Παυλίδης πάρει πόδι τότε ο ΛΑ.Ο.Σ και οι βουλευτές του θα τεθούν κατά κάποιο τρόπο στην Υπηρεσία της Αυτού Κυβερνήσεως και σε περίπτωση που χρειαστούν παραπάνω ψήφοι για την ψήφιση νομοσχεδίων ο Πρωθυπουργός και το κόμμα του δεν θα βρεθούν «ξεκρέμαστοι..» Αρκεί βέβαια τα νομοσχέδια αυτά να είναι υπέρ του Κράτους και όχι υπέρ τσέπης ή ιδιωτικών συμφερόντων.

Για να μην το ξεχάσω! Ο κ. Παυλίδης λέει ότι έχει 30 χρόνια σαν βουλευτής.. 30 χρόνια δεν είναι πολύς καιρός για κάποιον να είναι βουλευτής?. Πόσο έχει βοηθήσει τον τόπο ο κ. Παυλίδης όλα αυτά τα χρόνια? Ως τόπο εννοώ την Ελλάδα και όχι τη γενέτειρα του βουλευτή! Οποιοσδήποτε «πολιτικάντης» μπορεί να κάνει τα ρουσφέτια στους κοντοχωριανούς του με σκοπό να εξασφαλίζει ψήφους και υποστήριξη. Θυμηθείτε πως εξελέγη ο Μόσχος και έγινε υπουργός στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.. Φυσικά είχε από πίσω του τον πατέρα της γυναίκας του Ρόζας, τον Μπαμπαγιούρη που ήταν δική του όλη η Λαμία! Είμαι της άποψης ότι οι νέοι άνθρωποι έχουν νέες ιδέες.. Γιατί λοιπόν να μην προωθηθεί η ιδέα των νεαρών και μορφωμένων υποψηφίων βουλευτών παρά να βλέπουμε συνέχεια τα ίδια «κρεμασμένα» πρόσωπα κάθε μέρα να τρώγονται για το ποιος θα «μασήσει» πρώτος από τον κρατικό κορβανά? Θα πει κανείς «γιατί μήπως είσαι σίγουρος ότι ο νέος θα δουλέψει για το καλό του τόπου και όχι για να φτιάξει μια βίλα στο Καπανδρίτι ή στην Πάρο?» Φυσικά και δεν είμαι σίγουρος για τίποτα.. Αλλά τουλάχιστον ας ανοίξουμε το δρόμο στους νέους και σε 4 χρόνια αν δεν έχουν δουλέψει θα ρίξουμε «μαύρο δαγκωτό»!!!

Δυστυχώς αν καθίσουμε να σκεφτούμε λίγο πόσοι από τους βουλευτές αξίζουν θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι μόνο 10 με 20 άτομα το πολύ δουλεύουν για το συμφέρον της Ελλάδας..! 20 άτομα σε 300! Εντελώς αποκαρδιωτικό….

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s