ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΕΚ..

Θυμάμαι οτι τέλειωσα ΤΕΕ πριν 5 χρόνια περίπου το 2004 στην ειδικότητα Πληροφορικής-Δικτύων ΗΥ . Φυσικά αφού οι βαθμοί μου ήταν άριστοι είπα οτι θα συνεχίσω για να δώσω πανελλήνιες..

Έδωσα πανελλήνιες την πρώτη φορά και έμεινα απ’ έξω με 12,58 μέσο όρο. Τη δεύτερη φορά διάβασα περισσότερο, σχεδόν γονάτισα απο το διάβασμα που έκανα για να δώσω τα Δίκτυα υπολογιστών που ήταν το μάθημα με τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Τα δίκτυα έπιαναν το 50% και το άλλο 50% ήταν απο Έκθεση και Μαθηματικά…  Αφού λοιπόν σκίστηκα και έγραψα 17,6 στα δίκτυα βαθμός πολύ δύσκολος να βρεθεί, μετά έγραψα 15,2 στην έκθεση και αν θυμάμαι καλά έγραψα και μια βάση στα Μαθηματικά.. Το αποτέλεσμα ήταν με ένα 14άρι να μείνω για άλλη μια φορά απ’ εξω.. Αφού έβρισα όλο το γαμημένο εκπαιδευτικό σύστημα και το σύστημα επιλογής υποψηφίων φοιτητών το οποίο αφήνει να μπαίνουν με 10 και 12 οι μαθητές του Λυκείου στις σχολές πληροφορικής  τη στιγμή που εγώ χρειάζομαι 17 και 18 για να μπω, και μετά από την προτροπή της μητέρας μου που εύχομαι να ζήσει 1000 χρόνια, πήγα και γράφτηκα στο Δημόσιο ΙΕΚ Χαλκίδας.

Το 19 που είχα ως βαθμό Πτυχίου από το ΤΕΕ με έβαλε άνετα μέσα παρότι δεν είχα εντοποιότητα από Εύβοια ούτε είχα κάποιο βύσμα. Αφού προερχόμουν από ΤΕΕ με ειδικότητα Πληροφορικής γράφτηκα στον δεύτερο χρόνο ή αλλιώς στο 3 εξάμηνο. Οι άριστες επιδόσεις μου συνεχίστηκαν και εκεί οπότε μετά και το 4ο εξάμηνο έδωσα εξετάσεις πιστοποίησης. Οφείλω να πω πάντως πως αν και υπήρχε κάποια αποδιοργάνωση όσον αφορά το τρόπο διδασκαλίας Θεωρίας και Εργαστηρίου οι καθηγητές μας προετοίμαζαν σωστά για την Πιστοποίηση..   Η αποδιοργάνωση στην οποία αναφέρομαι είναι ότι ποτέ στο εργαστήριο δεν κάναμε αυτό που ποιο πριν είχαμε εξηγήσει θεωρητικά στον πίνακα… Την Τρίτη για παράδειγμα στη θεωρεία μαθαίναμε δείκτες σε γλώσσα C και την Πέμπτη στο εργαστήριο κάναμε δομές αποφάσεων.. Ίσως να φταίει ότι είχαμε διαφορετικούς καθηγητές για Θεωρία και Εργαστήριο..

Όπως έλεγα και σε μια φίλη στο msn το μεσημέρι είχαμε καθηγητές που ενδιαφέρονταν και μας έδιναν αρκετές σημειώσεις τους και όσο μπορούσαν μας βοηθούσαν.. Τι να πρωτοαναφέρω, αυτές τις Δευτέρες που τις 4 τελευταίες ώρες είχαμε Λειτουργικά Συστήματα στο Εργαστήριο και κάναμε προγραμματισμό σε φλοιό σε συστήματα UNIX και LINUX. Όταν πια τελειώναμε εκεί κατά τις 9 το βράδυ περίπου, ήμασταν σχεδόν κοιμισμένοι από το συνεχές σφυροκόπημα από κώδικα που δεχόμασταν… Δεν είναι και λίγο να γράφεις ένα πρόγραμμα, να κάνεις debugging να βλέπεις ότι δεν τρέχει  και να κάνεις ένα το πρόσωπο με την οθόνη για να δεις που έχεις κάνει λάθος.

Πάντως πάλι καλά που δεν έπεσε προγραμματισμός φλοιού στην πιστοποίηση γιατί  δεν θα περνούσε κανείς! Όχι ότι αυτά που έβαζαν ήταν εύκολα και περάσαμε για πλάκα… Εγώ πέρασα με την 3η φορά και ήταν αρκετά δύσκολα πάντως κατάφερα να γράψω 14. Είχα τον δικό μου τρόπο διαβάσματος που απέδιδε καρπούς για τις εξετάσεις εξαμήνου αλλά η πιστοποίηση είναι κάτι εντελώς διαφορετικό..

Βάλτε κάτι στο μυαλό σας … Θέλει διάβασμα! Μην κάνετε το λάθος και πείτε «εντάξει μωρέ, θα πάω να πάρω ένα 10 τη βάση και είμαστε ok«! Έχετε χάσει το παιχνίδι. Μιλάω εκ πείρας! Κάντε ότι έκανα και εγώ για να πείτε ότι έχετε κάποιες πιθανότητες παραπάνω να περάσετε.

Θα πάρετε ένα νέο τετράδιο. Θα κάτσετε και θα γράψετε όλες τις ερωτήσεις και από κάτω τις απαντήσεις.. Μόλις τις γράψετε όλες θα ξεκινήσετε το διάβασμα. Για να περάσετε θα «Ματώσετε». Δεν εννοώ κυριολεκτικά, ηρεμήστε! Εγώ έδωσα Ιούλιο και άλλαξα σύστημα διαβάσματος Φεβρουάριο. Μια φίλη μου έδειξε τον εξής τρόπο..

Παίρνετε την ύλη σας και τη χωρίζετε σε πακέτα των 10 σελίδων το καθένα. Το πρωί διαβάζετε τις 10 σελίδες με ερωτήσεις και μαθαίνετε τις απαντήσεις και το απόγευμα διαβάζετε τις ίδιες 10 σελίδες αλλά λέτε μόνοι  σας τις απαντήσεις απ’ έξω…  . Βάλτε στόχο μέσα σε μια εβδομάδα να έχετε βγάλει την ύλη και την επόμενη εβδομάδα ξανά το ίδιο! Μόλις φτάσετε στον τελευταίο μήνα πριν τις εξετάσεις θα γκαζώσετε στον ανήφορο!

Θα ξεκινάτε διάβασμα το πρωί και μέχρι το μεσημέρι θα έχετε καλύψει την μισή ύλη περίπου. Μόλις το κάνετε αυτό θα βγείτε έξω για λίγο περίπατο ή θα κοιμηθείτε για μια ώρα περίπου και μετά θα βγάλετε την άλλη μισή ύλη των εξετάσεων. Εκεί κατά τις 20:30 με 21:00 το βράδυ έχετε τελειώσει. Την άλλη μέρα θα ξαναβγάλετε όλη την ύλη μια φορά. Γενικά βάλτε στόχο τον τελευταίο μήνα πριν τις εξετάσεις να βγάζετε όλη την ύλη μέσα σε μια μέρα και την επόμενη ξανά το ίδιο.. Για να μην σαλτάρετε τα Σαββατοκύριακα θα σπάτε την ύλη μισή το Σάββατο και άλλη μισή την Κυριακή.

Ξέρω σας φαίνεται ότι δεν παλεύεται ότι είναι υπερβολές αυτά που γράφω αλλά πιστέψτε με αυτά έκανα και τα κατάφερα! Πέρασα την πιστοποίηση με 14, βαθμός που δύσκολα βρίσκεται σε πιστοποίηση Πληροφορικής.. Δεν λέω ότι αυτός ο τρόπος
είναι ο μοναδικός για να τα καταφέρετε, απλά λέω τι έκανα εγώ και ότι είχε αποτέλεσμα. Θέλω να βοηθήσω όσους περισσότερους μπορώ να πετύχουν στις εξετάσεις.

Αν τώρα πιστεύετε ότι θα μείνετε μόνο με την βεβαίωση σπουδών τότε σας λέω ότι δεν θα κερδίσετε κάτι, επαγγελματικά τουλάχιστον. Τα 150 μόρια που θα είχατε με την πιστοποίηση πάνε περίπατο παρέα με το πλεονέκτημα που θα είχατε σε κάποιο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Εάν πάρετε την πιστοποίηση εκτός από την αναγνώριση του Ελληνικού Κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορείτε επίσης να διδάξετε σε ΤΕΕ και ΙΕΚ.

Ότι απορίες έχετε θα χαρώ να σας τις λύσω!

Παρακάτω σας δίνω τις Ερωτήσεις – Απαντήσεις της Πιστοποίησης καθώς και τις απαντήσεις σε γλώσσα C.. Είναι για Τεχνικούς Συστημάτων Υπολογιστών.

1 2 3 4 5 6 7 8

a b1 b2 b3

 

192 thoughts on “ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΕΚ..

 1. τελειωσα στο τμημα «τεχνικος εφαρμογων πληροφορικης» και ψαχνω απεγνωσμενα ερωτησεις απο προηγουμενες εξετασεις πιστοποιησης πανω στον τομεα μου..δεν μπορω να βρω..ειμαι κατοχος βεκ και αν το αφησω ακομη ενα χρονο δεν βλεπω να περνω το πτυχιο μου…και το θελω..αγορασα το βιβλι με τις 300+++ ερωτησεις αλλα και παλι δεν με καλυπτει να το μαθω παπαγαλια..θελω να δω πως διατυπώνουν τις ερωτησεις,το βαθμο δυσκολιας(αυτο ειναι αναλογα με τον σπουδαστη),και πανω κατω να μπω στο τριπακι των εξετασεων πιστοποιησης..αν γνωριζεις κατι,θα ηθελα τα φωτα σου!!!Ευχαριστω!!!

  • triantafyllia σου προτείνω αυτό το Φorum.. Μπορείς να κάνεις εγγραφή και να δεις διάφορα σχόλια και δημοσιεύσεις έμένα με βοήθησε και μόλις πέρασα βοήθησα κια εγώ αρκετό κόσμο.. Επίσης θα σου πρότεινα να ψάξεις στο βιβλιοπωλείο Λαζαρίνης (Αθήνα) απο το οποίο πήρα και εγώ ένα βιβλίο για το ΙΕΚ.. Κοίτα τη σελίδα (http://www.lazarinis.gr/) και επικοινώνησε μαζί τους, μπορεί να έχουν αυτό που ΄ψαχνεις…

   Για οτι άλλο χρειαστείς εδώ είμαι!

 2. Παιδιά εγώ περιμένω να δώσω πιστοποίηση από πέρυσι το Νοέμβρη και τα νεύρα μου έχουν γίνει τσατάλια. έχω διαβάσει τόσο πολύ που πλέον αρνούμαι οτιδήποτε να διαβάσω. όχι πως τα θυμάμαι βέβαια. μέχρι που έστειλα και έπιστολή στην υπουργό παιδείας γιατί είναι παλαβό να μας ζητάνε μετά από 12 μήνες να θυμόμαστε πως χειρίζονται το πρόγραμμα Eurofasma το οποίο δεν έχουμε σπίτι μας να το μελετήσουμε. τι σόι εξετάσεις θα δώσουμε; ο θεός να λυπηθεί τους έχοντες κάνει crush cource σε υπολογιστικό πρόγραμμα των ΙΕΚ… τι να το κάνω που θα μας βάζει σε ΤΕΙ… τώρα τι κάνουμε…δεν αντέχουν άλλο τα νεύρα μου τόση αναμονή… δεν υπάρχει περίπτωση. αν δω εξεταστή και μου πει τίποτα περίεργο ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΞΩΣΗ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, γιατι θα του το πω, θα γίνει το σώσε. Δεν υπάρχει περίπτωση, θα πάω στον Τριανταφυλλόπουλο. Να μη με πουν Ντίνα αν δεν παω…τουλάχιστον να πάρω το αίμα μου πίσω.

 3. Ψάχνω το Βιβλίο Eurofasma που δίνουν τα ιδιωτικά ΙΕΚ στους σπουδαστές τους. Το αγοράζω και θα δώσω αρκετά. Υπάρχει κανείς που να θέλει να το πουλήσει;; στείλτε μαιηλ στο katkara@in.gr

  ευχαριστώ

 4. Καλημέρα σε όλους.Τελειώνω την ειδικότητα Διοικητικό και Οικονομικό Στέλεχος Επιχειρήσεων (ΔΟΣΕ) και μαζί με τους συμμαθητές μου ψάχνουμε για τις απαντήσεις πιστοποιησης αλλά πέφτουμε συνεχώς σε τοίχο.Οι εκπαιδευτές μας δε θέλουν να ασχοληθούν και να μας βοηθήσουν προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες,ψάξαμε σε βιβλιοπωλεία για κάποιο ανάλογο βιβλίο αλλά δεν υπάρχει για τη συγκεκριμένη ειδικότητα.Σε ιδιωτικά ΙΕΚ της πόλης μας που ρωτήσαμε μας είπαν πως τώρα βγήκε αυτή η ειδικότητα και δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη τις απαντήσεις.Παρακαλούμε όποιον ξέρει που θα μπορούσαμε να βρούμε τις απαντήσεις αυτές να απαντήσει στο μήνυμα.θα σας είμαστε ευγνώμονες για οποιαδήποτε βοήθειά σας.

 5. Καλησπερα παιδια!!!!θελω την βοηθεια σας εαν γεινετε!!!!ψαχνω τις ερωτισεις και απαντησεις πιστοποιησης ιεκ προσχολικη αγωγη 2009-2010!!!!εαν ξερει καποιος κατι….ευχαριστω πολυ!!!!!!!!

  • γεια σου Ελενη!! για ποιο τμημα προσχολικης αγωγης θες τις ερωτησεις- απαντησεις;;; για το τμημα δημιουργιας & εκφρασης ή για τα παιδια με ειδικες αναγκες;;; εγω εχω ερωτησεις- απαντησεις της πιστοποιησης του 2009 2ης περιοδου για τα παιδια με ειδικες αναγκες.. (εχω ρηξει πολυ δουλεια!!) εαν θες περαιτερω πληροφοριες επικοινωνησε μαζι μου!!! Αυτο ισχυει κ για οποιον αλλον ενδιαφερεται!!!!
   email: elfi1920@hotmail.com

   • ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 2010 ΓΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Κ ΕΚΦΡΑΣΗ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

   • καλησπερα.θα ηθελα τις απαντησεις απο το προσχολικης αμεα.δεν μπορω να στειλω μαιλ. μπορεις να με βοηθησεις?

 6. καλησπερα παιδια!τελειωσα τον ιουνιο ιδιωτικο ιεκ στο τμημα προσχολικης αγωγης δημιουργιας και εκφρασης.ξερει κανεις να με ενημερωσει ποτε θα γινει η πιστοποιηση και ποτε πρεπει να κανω την αιτηση?επισης,οποιος εχει ερωτησεις πιστοποιησης θα με βοηθουσε πολυ,ευχαριστω!!

  • Καλημερα μπορεις να μπεις στην http://www.eoop.gov.gr σχετικα με τον οδηγο σπουδων ,στην ιδια ιστοσελιδα απο δευτερα 23/05/2011μπορεις να κανεις ηλεκτρονικη αιτηση για πιστοποιηση που πιθανονοτατα θα γινουν στις 20/06/2011
   αν δεν βρεις τις ερωτησεις πες μου να σου τις στειλω
   pserimos@yahoo.gr
   michalis

 7. Παιδια ονομαζομαι Βασω και σε μια στιγμη απελπισιας βρηκα αυτο το blog και σας γραφω τον πονο μου συνοπτικα εχω τελειωσει απο το 2000 Δημοσιο ΙΕΚ Κορυδαλλου την ειδικοτητα «ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ» αλλα εδωσα μια φορα για την πιστοποιηση αλλα δεν περασα. Απο τοτε μεχρι και τωρα ειμαι καθηγητρια πληροφορικης πιστοποιησεων χειρισμου ECDL, VELLUM και Microsoft εχοντας παρει το MASTER της Microsoft για να μπορω να διδασκω. Το αποτελεσμα ειναι να εχω καραφερει να διδασκω σε κεντρα πιστοποιησεις τετοιου ειδους σε επιιπεδο Proficiency και με 90% επιτυχια σε παιδια και ενηλικες αρα εχω αποδεδειγμένη προυπηρεσια. Τωρα τρεχω και δεν προλαβαινω! διοτι εμαθα οτι μπορω να διδαξω σε Δημοσια ΙΕΚ και σε ΙΕΚ του ΟΑΕΔ και σε ΤΕΕ βεβαια αλλα με πιστοποιηση εννοειται. Εχω ακομα το διακαιωμα να δωσω πιστοποιηση; το εχω μετανιωσει που την αμελησα! Επίσης ειμαι στο ΕΑΠ Πληροφορικη αλλα ποτε θα το τελειωσω. Σας κουρασα το ξερω αλλα ειμαι σε κατασταση απελπισιας. Αν γνωριζει καποιος κατι ας με διαφωτίσει… Σας ευχαριστω πολυ.

  • Καλησπέρα Βάσω, διάβασα το σχόλιο σου και είμαστε περίπου στην ίδια μοίρα. Κι εγώ τελείωσα Δημ ΙΕΚ Ελευσινα ειδικ. “ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ” και όταν ήταν να δώσω με πήρανε φαντάρο! Αόρκιστος ακόμη δεν είχα δικαίωμα άδειας και έτσι δεν έδωσα, μετά που απολύθηκα επιασα δουλεια, κτλ. Επειδή και εμένα με ενδιαφέρει να δώσω εξετάσεις για πιστοποίηση, έμαθα ότι έχουμε δικαίωμα να δώσουμε εξετάσεις στην ειδικότητα μας άσχετα εάν πλέον έχει καταργηθεί να διδάσκεται. Το θέμα είναι που μπορούμε να βρούμε την ύλη των εξετάσεων και κανέναν να μας κάνει κανένα ιδιαίτερο για να ξαναθυμηθούμε γλώσσες προγραμμ, βασεις δεδομ-SQL… Ότι νεώτερο βρεις σε παρακαλώ ενημέρωσε και μένα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Εμαθα επίσης ότι ο Κλειδάριθμος έχει κάποια βιβλία με εξετάσεις ΙΕΚ…

   • καλησπέρα βάσω και διονύση και έγω τελειωσα Δημ. ΙΕΚ
    Ελευσίνα ειδικ. »ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ»
    δεν είχαμε δώσει τόση σημασία τότε και κάναμε χαζομάρα ,
    τώρα ψάχνω και έγω πως μπορώ να δώσω για την πιστοποίηση και πως μπορώ να βρώ την ύλη των εξετάσεων
    ότι βρείτε ενημερώστε και έμενα

 8. 1ον. Είμαι περίεργος να μάθω αυτό το κοπελιά πως σου ήρθε, τη στιγμή που παραπάνω με λένε μάστορα, Χρήστο κλπ.

  2ον. Για να μου λες οτι έχεις κάνει μαθήματα τεχνικού συστημάτων υπολογιστών και να ρωτάς αν υπάρχουν τίποτε ερωτήσεις – απαντήσεις τοτε καταλαβαίνω οτι δεν έκανες τον κόπο να διαβάσεις το άρθρο στο οποίο δίνω και ερωτήσεις και απαντήσεις. Μάλλον δεν έχεις διαβάσει και τα σχόλια….

  Χρειάζεται παρατηρητικότητα φίλε μου.!

  Καλή σου ημέρα.

 9. Θα ήθελαν να ρωτήσω μήπως ξέρει κανείς κάποιο βιβλίο για την ειδικότητα συντάκτες και ρεπόρτερς μάθημα θεωρία της επικοινωνίας ή τις ερωτήσεις απαντήσεις πιστοποίησης?Έχω πελαγώσει

  Ευχαριστώ

 10. ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!!!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ(ΔΟΣΕ).

 11. Επειδή πηγαίνω και εγώ ΔΟΣΕ μπορεί κάποιος να μου στείλει ερωτοαπαντήσεις αν γίνεται έστω και μόνο ερωτήσεις αν υπάρχουν σας παρακαλώ?? Περιμένω απάντηση…email: nt5211@gmail.com

 12. kalimera se olous!eimai trito examino se idiotiko iek me eidikotita texnikos diktion ipologiston!!oi kathigites pou exoume einai poli organotikoi alla afto pou mou prokalei terastio agxos einai oi exetaseis pistopoiisis!!kai prepei oposdipote na paro to xarti tis pistopoiisis gia na to proskomiso stin ipiresia mou giati thelo na allaxo tmima!!mipos iparxei kanena organomeno frontistirio pou na proetoimazei ipopsifious??efxaristo ek ton proteron!marianna
  poli axiologi kai aparaititi i kinisi tis dimiourgias tou forum!!

  • gia sou marianna….aposo ksero den yparxei tetoio frontisirio,mporeis omos na katevaseis tis erotiseis k apantiseis apo parapano 🙂 , mipos kereis poies hmerominies dieksagontai oi panellinies eksetaseis pistopoihshs???

   euxaristo polu Nikos

 13. geia sou niko ego skeftomoun mipos iparxei kapoio frontistirio to opoio tha mporouse na organosei to diavasma mas!!opos gia paradeigma einai oi exetaseis gia tin proetoimasia gia tis katataktiries ,gia asep ktlp….oi exetaseis pistopoiisis einai kanonika dio fores to xrono alla prepei na rotiseis sto iek sou gia tin akrivi imerominia!!
  exo to vivlio tou giourda tis exei oles tis erotiseis k apantiseis!!
  marianna

 14. Καλησπέρα σας και καλή επιτυχία.

  Όσον αφορά για τον τρόπο διαβάσματος και το άγχος που λογικό είναι να προκύπτει σε κάθε είδους εξετάσεις θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:
  – Δεν υπάρχουν ¨συνταγές¨ για το πως θα διαβάσει ο καθένας.
  Βέβαια είναι σημαντικό να προγραμματίσεις την ύλη, βάση τις δυνατότητες του καθενός και τον τρόπο που ο καθένας μαθαίνει, ώστε να προετοιμαστεί για τον όγκο των ερωτήσεων.
  -Όταν βάλουμε πρόγραμμα θα ελαττωθεί το άγχος. Δεν θα πέσουν όλα μαζί.
  -Μην περιμένουμε τελευταία στιγμή.
  Παρατηρείτε ότι όταν δεν διαβάζουμε κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς έστω κατά το ελάχιστο το μάθημα που μας παραδίδει ο καθηγητής μας, στο τέλος είναι πολύ δύσκολο να διαβάσουμε και κατά συνέπεια να περάσουμε, όχι όμως ακατόρθωτο.
  -Χωρίς προσωπική προσπάθεια-κόπος είναι δύσκολο και δεν μένει και κάτι από θέμα γνώσεων.
  -Δεν είναι μόνο το χαρτί που θα πάρεις.

  Δίδονται πολλές ευκαιρίες τώρα με τα νέα μέτρα στους απόφοιτους ΙΕΚ.
  Είναι καλό να τις αξιοποιήσουμε!

  Όσο για την προετοιμασία για την πιστοποίηση υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σας βοηθήσουν.

  Καλή επιτυχία!

  • ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΩΝ ΙΕΚ!!ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ!ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ &ΣΧΟΛΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙΣ!!ΝΙΩΘΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΜΑΣΙΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ!

 15. Εννοείται οτι χρειάζεται διάβασμα απο την αρχή των μαθημάτων, αν κάποιος τα αφήσει για το τέλος δεν θα καταφέρει τίποτα…

  Αλλα φίλε μου Alexander όταν λες πως δίνονται πολλές ευκαιρίες για τους αποφοίτους ΙΕΚ τώρα με τα νέα μέτρα, τί ακριβώς εννοείς? Ποια είναι τα νέα μέτρα δηλαδη?

  Είσαι και εσύ απόφοιτος ΙΕΚ και αν ναι, ποιας ειδικότητας?
  Ευχαριστώ πολύ για το subscribe αν ήσουν εσύ…!

 16. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!!ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΤΑ 150 ΜΟΡΙΑ!!ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ 150 ΜΟΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ??ΔΗΛ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΕΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΙΕΚ Η ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΜΟΥΦΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ??ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ!!ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ!!
  ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΚΑΤΩΧΗΡΩΣΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΕΙ???
  ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΣΕ ΤΕΕ &ΣΕ ΙΕΚ??
  ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΑΓΧΩΜΕΝΗ ΤΟ ΞΕΡΩ ΔΕΙΞΤΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ….

 17. Παράθεμα: 2010 in REVIEW ΑΠΟ ΤΗ WORDPRESS! « Chris ‘s Blog

 18. Χαιρετώ..!! Σπούδασα <> και θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου πει που μπορώ να βρω τις ερωτήσεις που έπεσαν ως θέμα στη πιστοποίηση του 2010.. Κι αν είναι εύκολο να μου πει κάποιος τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι εξετάσειες..Ευχαριστώ!!

  • gia sou , parapano sto telos tou arthrou mporeis na vreis tis erotiseis kathos kai tis apantiseis pou ypevale o chris gia tin eidikotita »systimata ypologiston» (nane kala :D),oso gia ton tropo eksetaseis akousa oti dinoume tin idia mera……to proi kai to apogeuma all den eimai sigouros….mipos ksereis poies imerominies ginetai i pistopoihsh???? thx Nikos

 19. Γεια σας παιδια,έχω τελειώσει την ειδικότητα γραμματέας διεύθυνσης σε δημόσο ιεκ και εχω το γνωστό πρόβλημα δεν μπορώνα βρω τι ερωτήσεις-απαντήσεις για την πιστοποίηση.Εαν γνωρίζει κάποιος που μπορώ να τις βρώ ας μου απαντήσει!!!!!!

 20. geia sas…..teleiwsa texnikos efarmogwn pliroforikis………
  exw agorasei 2 vivlia,to ena exei titlo texnikos efarmogen pliroforikis themata pistopoiisis thewritikou tmimatos e3etasewn i.e.k.,kai to allo exei titlo themata gia praktiko tmima e3etasewn pistopoiisis i.e.k. kai to ergastirio
  POIO APO TA DYO PREPEI NA DIABASW GIA N DWSW PISTOPOIHSH???

 21. ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!ΕΠΕΙΓΟΜΑΙ ΓΙΑΤ ΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙς ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ!!!!!!!!!!!!!!

  • ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΙΩΑΝΝΑ.ΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ? ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ,ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ.ΘΕΛΩ ΑΡΧΙΚΑ,ΟΜΩΣ,ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ.ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ .. ? ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΩ ? ΑΛΛΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΡΩΤΟ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ.ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΙΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ????????????????

   • loipon edo mesa paliotera eixan anarthsei ena thlefono bibliopoleiou sthn a8hna -peristeri to thl einai 2105759320 opou exei tis apanthseis pistopoihseis prosxolikhs agoghs ego parolo pou exo teleiosei prosxolikhs gia paidia me eidikes anagkes to pareiggeila kai 8a to xo mexri aurio de jero akribos th 8a bro mesa alla dokimaste kai an exete tipota upocin gia ta eidikhs agoghs gracte mou giati kai go exo anxo8ei

 22. ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΨΑΧΝΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ..ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ Κ ΨΑΧΝΩ ΚΑΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΟΥΛΑ ΝΑ ΔΩΣΩ Κ ΕΓΩ Η ΚΑΗΜΕΝΗ..ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ????

   • καλημερα παιδια το ολο θεμα το εχει αναλαβει ο εοοπ,εκει θα βρειτε τους κανονισμους σπουδων και απο δευτερα μπορειτε να κανετε ηλεκτρονικη αιτηση για πιστοποιηση ,πιθανοτατα θα γινει στις 20/06/2011 στα κατα τοπους ιεκ μου εχετε μονιμη διαμονη
    καλοδιαβασμα

 23. καλησπερα σε ολους σας, χαιρομαι που υπαρχει κοσμος που δινει ετσι απλοχερα τις απαντισεις !! Αν υπαρχει κανεις απο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ που επιθυμει να τις μοιραστει και μαζι μου …… θα χαιρομουνα περισσοτερο !! 😛 😛 🙂

  ευχαριστω πολυυυυυυυ!!
  Διανα

  • Γεια σου Διάνα, με λένε Αλεξάνδρα και εχω τελειώσει την ιδια ειδικότητα στο ιεκ Πειραιά ,καιρό τώρα ψάχνω κ εγώ τις ερωτήσεις αλλα αυτές τις ημέρες πληροφόρηθηκα οτι μπορούμε να πάμε σε κάποιο ιδιωτικό ιεκ και να δώσουμε ένα ποσό και να πάρουμε τις ερωτήσεις -απαντήσεις!!εγώ επειδή δεν μπορώ να τις βρώ με άλλο τρόπο θα το δοκιμάσω!!

   • Γειά σας!!!
    Είμαι η Ελένη και εδω και καιρό ψάχνω τις απαντήσεις για την πιστοποίηση στη ειδικότητα «Γραμματεάς Διεύθυνσης» μήπως τις έχει βρεί κάποιος?Επείγομαι, αν τις έχετε βρει πείτε μου το sos…………..

 24. Καλησπερα, αφου τελειωσα το ΙΕΚ στην ειδικοτητα τεχνικος εφαρμογων πληροφορικης, ηθελα να δωσω την πιστοποιηση αλλα δυστυχως δεν ειχα χρονο να διαβασω γιατι δουλευα.Τωρα ειμαι ανεργη και θελω να δωσω επιτελους την πιστοποιηση αλλα φοβαμαι οτι ισως δεν τα καταφερω,γιατι δεν θυμαμαι τιποτα απο γλωσσες προγ/μου,θεωρια κ.λ.π.Επισης ειχα τοτε αγορασει βιβλια και ειχα βρει ερωτησεις με απαντησεις,υλη που μας ειχαν δωσει και οι καθηγητες κ.α.Ηθελα να ειμαι προετοιμασμενη μολις θα εβρισκα χρονο να διαβαζα και να εδινα τις εξετασεις.Το θεμα ειναι οτι οι ερωτησεις πιστοποιησης ειναι αυτες που εχω τωρα ή θα πρεπει να ψαξω καινουργια υλη?Αν μπορειτε απαντηστε μου..Ευχαριστω

 25. kalispera sas….ithela na rotiso mexri posa xronia meta mporo na doso gia tin pistopoiisi?teleiosa iek (mixanografimeno logistirio) kai tin paratisa tin pistopoiisi.euxaristo……kai pou mporo na vro ta themata?

 26. γεια σας
  θελω να ρωτησω μηπως ξερει κανεις ποτε
  θα γινουν οι εξετασεις πιστοποιησης?
  γιατι δεν σπουδαζω τωρα και δε γνωριζω.
  Επισης μηπως εχει κανεις τις απαντησεις απο
  ειδικος προσχολικης αγωγης?
  Ευχαριστω

  • καλημερα παιδια μηπως μπορει καποιος εχει τις ερωτησεις πιστοποιησης για ΔΟΣΕ εχω τις παλιες και εμαθα πως εχω αλλαξει απο το 2009

 27. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Κ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ » ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ Κ ΕΚΦΡΑΣΗΣ». ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • Καλησπερα σε ολους! γνωριζω ενα βιβλιοπωλειο στην Αθηνα το οποιο μπορει να σου στειλει ταχυδρομικως το βιβλιο πιστοποιησης για τις παρακατω ειδικοτητες -> » ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ» «ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ » «ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ» ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ & ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ» ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΨΥΞΗΣ» ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ» ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ» ΒΙΟΧΗΜΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ» ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ» ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΟΥ ‘ ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ» ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ» «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ «.. Καλη επιτυχια σε ολους!!

 28. Παιδιά υπάρχει κανεις που να έχει τα θεματα από παλαιότερες πιστοποιήσεις που δόθηκαν για το τμήμα «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ»? να έβλεπα στο περίπου τι ερωτήσεις βάζουνε.!
  ..έχω αγοράσει και ‘γω το συγκεκριμένο βιβλίο που προαναφέρθηκε αλλά νομίζω τελικά πως μάλλον δεν είναι επαρκές.

 29. Aν εχει καποιος την ευγενη καλοσυνη να βοηθησει σε ευρεση ερωτησεων ακομα και απαντησεων (που θα ειναι θαυμα για μενα) στην ειδηκοτητα ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ! Οποιαδηποτε συμβουλη-σχολιο-βοηθεια ΔΕΚΤΗ !

 30. kalispera paidia!!! exei kaneis idea gia tis apantiseis tis pistopoiisis gia tous »sxediastes mesw upologistwn»??? den briskw pouthena kati…!!! an mporei kapoios na boithisei… euxaristw!

 31. sooooooooossss, tha eimai pragnatika polu xaroumeni an kapoios iksere tis apantiseis gia tin eidikotita «ειδικος τραπεζικων εργασιων» h estw an uparxei kapoio vivlio. exw katsei oxi mono wres alla kai meres sto internet na psaxnw alla….tipota 😦

  eyxaristw

 32. ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΨΑΧΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ……….ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…

 33. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ’ΣΑΣ..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΕΟΠΠ…(σχετικο link) http://eopp.gov.gr/index.php/br-/certification/2011-05-17-12-45-53

  ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ, ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΚ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΠΟΥΔΑΖΕΤΕ Ή ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΑΠ’ΑΥΤΑ… ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΟΣΟ!!! 🙂

 34. καλησπερα! υπαρχει καποιος που να εχει τις απαντησεις πιστοποιησης στην ειδικοτητα ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ(STYLIST)? ημουν σε κρατικο ιεκ και δεν μας τις δινουν. αν υπαρχει καποιος απο ιδιωτικο.. αν μπορειτε να βοηθησετε στειλτε mail: vasilikikost@hotmail.com. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…!!!!!!

 35. Γειά σας παιδιά εγώ έδωσα πιστοποίηση τον Σεπτέμβριο κ έγραψα 12 ερωτήσεις απο τις 13 ,τις 2 με ενα μικρό λάθος. Διάβαζα,έγραψα αρκετά μη πω σχεδόν όλα όσα έπρεπε ν γράψω…όμως όχι παπαγαλίστικα…Ζούσα εξωτερικό και εκεί η παπαγαλία ήταν απαράδεκτη….και τώρα και να προσπαθούσα δεν θα κατάφερνα να μάθω με παπαγαλία ούτε σε 5 χρόνια.Ενδέχεται να μη το περάσω ούτε με 10 εάν δεν είναι γραμένα λέξη προς λέξη όπως στο βιβλίο με την ύλη?

 36. καλησπέρα σας παιδιά!!!είμαι πάρα πολύ μπερδεμένη και θα ήθελα την βοήθειά σας.Τον Δεκέμβρη ορκίζομαι στην σχολή Βρεφονηπιοκομίας στα Α.Τ.Ε.Ι Σίνδου και μου είπαν ότι αν παρακολουθήσω στα ΙΕΚ την ειδικότητα προσχολική ηλικία ειδική αγωγή και πάρω την πιστοποίηση,τα 150 μόρια ισχύουν για το δημόσιο ΜΟΝΟ εάν δηλώσω πρώτη την σχολή του ΤΕΙ κ δεύτερη του ΙΕΚ!!Μπορεί κάποιος να με φωτίσει???

 37. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!!! ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2010 ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΕΔΩΣΑΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ!ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ.ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΤΕ ΔΙΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΟ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

  • Καταρχήν Μαρία να σου δώσω πολλά συγχαρητήρια που καταφερες να πάρεις την πιστοποίηση ανεξάρτητα απο την ειδικότητα που έχεις! Είναι πραγματικά κατόρθωμα! Το κανονικό πτυχίο ( η περγαμηνή ή πάππυρος) θα αργήσεις να το πάρεις.. Εγώ να φανταστείς πέρασα τις εξετασεις τον Νοέμβρη του 2008 και ακόμη δεν τον πήρα.. Μέχρι να πάρεις όμως το κανονικό σου πτυχίο, μπορείς να ζητήσεις μια βεβαίωση απο το ΙΕΚ στο οποίο έδωσες εξετάσεις, που να λεει οτι πέρασες τις εξετάσεις πιστοποίησης και αυτο θα έχει την ίδια ισχύ με το κανονικό σου πτυχίο.. Θα μπορείς δηλαδή να το δώσεις μαζί με το βιογραφικό σου σαν αντίγραφο πτυχίου. Για οτι άλλο θέλεις εσύ και οι υπόλοιποι, ελάτε!!!

   • ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,
    ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΕΝΔΟΙΑΦΕΡΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ.ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΕΙΔΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ .ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ ΕΑΝ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ Η ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ.Α ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΑΣ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

 38. kalhmera kai xronia polla!!
  exo teleiosei to kalokairi tou 2011 to tmhma prosxolikhs agoghs gia paidia me eidikes anagkes kai caxno na bro tis apanthseis pistoiphshs h kapio biblio an uparxei sxetiko an kapios jerei kati pano se ayto as boh8hsei giati exo pelagosei apo tis shmeioseis pou exo de eimai ka8olou sigourh gia tis apanthseis
  euxaristo

 39. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ: ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ Μ.Ε.Θ. ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ Ι.Ε.Κ.

  ΤΗΛ: 6944683633

 40. καλημερα παιδια ..που μπορω να βρω τις ερωτησεις απαντησεις για την ειδικοτητα <.;;;;χω αγχωθει με την συζητηση σας …ειναι τοσο δυσκολο να παρουμε την πιστοποιηση;;; εγω αφησα το πανεπιστημιο για να βρω μια εργασια πιο γρηγορα ….

 41. Έχω τελειώσει ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ στο ΙΕΚ πάτρας.Το βιβλίο αυτό είναι αρκετό για τη πιστοποιήση ή θα πρέπει να διαβάσω κ από τις σημειώσεις??http://www.skroutz.gr/books/121799.%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82.htmlΚαι δεν ξέρω κ πότε δίνω πιστοποιήση…δεν μας έχουν ανακοινώσει κάτι ακόμα…Σας λέω για την πιστοποίση που εκκρεμεί τωρα…από ιούνιο κ μετά..γνωρίζετε λεπτομέρειες????

 42. Έχω τελειώσει ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ στο ΙΕΚ πάτρας.Το βιβλίο αυτό είναι αρκετό για τη πιστοποιήση ή θα πρέπει να διαβάσω κ από τις σημειώσεις??http://www.skroutz.gr/books/121799.%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82.html Και δεν ξέρω κ πότε δίνω πιστοποιήση…δεν μας έχουν ανακοινώσει κάτι ακόμα…Σας λέω για την πιστοποίση που εκκρεμεί τωρα…από ιούνιο κ μετά..γνωρίζετε λεπτομέρειες????

 43. γεια σας με λένε Ηρώ! και εγώ εδώ δυο φορές Πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και τις δυο έμεινα εκτός η σχολή που ήθελα είναι προσχολικής αγωγής. αυτή τη στιγμή ψάχνω να βρω πως μπορώ να σπουδασω αυτό που θέλω και πάνω σε μια συζήτηση με μια καθηγήτρια μου, μου ανεφερε πως μέσα απο τα δημόσια ΙΕΚ αφού τα τελειωσεις και πάρεις και πιστοποίηση μπορείς με κατατακτηριες να περασες στα ΤΕΙ βρεφονηπιοκομων απο το τρίτο έτος και μετά! μήπως ξέρετε αν γίνεται κάτι τέτοιο; και αν γίνεται είναι δύσκολες οι εξετάσεις; παίρνουν πολλά άτομα;; ότι πληροφορίες έχετε αν είναι εύκολο να μου τις πείτε γιατί ψάχνω απεγνωσμένα:)

 44. εχω τελειωσει εδω και χρονια την ειδικοτητα «ειδικος κοστολογησης στην βιομηχανια & βιοτεχνια.θελω να δωσω πιστοπιοιηση αν εχει καποιος της απαντησης θα της ηθελα και αν γνωριζει καποιος στο θεωρητικο μερος ποιο προγραμμα εξεταζομαστε?ευχαριστω!!!

 45. βρε παιδια μηπως ξερει καποιος πως μπορω να κανω μαθημα σε ιεκ η τεε η αλλου ??εχω τελειωσει δημοσιο ιεκ ατομων με ειδικες αναγκες! που θα κοιταξω??? ευχαριστωωωωω

 46. ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ – ΣΙΔΗΡΟΥ?
  ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΚ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΛΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ?

 47. ΚΑΛΗΜΕΡΑ .. ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ .. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 48. ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΨΑΧΝΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ..ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ….

  • καλημερα!!λιγο δυσκολο να βρεις τις απαντησεις δε υπαρχουν μονο απο ιδωτικο ιεκ ομως υπαρχει ενα βιβλιοπωλειο < αθηνα. τηλ 2105759320 και υπαρχουν οι ερωτησεις της προσχολικης αγωγης και δημιουργικης εκρρασης οπου υπαρχουν κοινες απαντησεις αρα μετα ψαχνεις τις ειδικης αγωγης μονο
   καλη επιτυχια

  • Καλησπέρα! Βρίσκομαι κι εγώ σε αυτή τη φάση, αναζήτησης των απαντήσεων Πιστοποίησης του τμήματος Πρσχολικής Αγωγής Αμεα. Ελπίζω να τις έχεις βρεί..!!?! Αναμένω την απάντησή σου!!

 49. Καλησπέρα παιδιά!Έχω τελειώσει την ειδικότητα τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής με πολυμέσα και σκοπεύω να δώσω εξετάσεις πιστοποίησης το καλοκαίρι! Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει για το τι παίζει με τις εξετάσεις αυτές;Στο θεωρητικό μέρος πέφτουν κάποιες από τις ερωτήσεις που σου δίνουν από τα ιεκ? Το πρακτικό μέρος πόσο διαρκεί και τι διαδικασία έχει;

 50. Καλησπέρα,μετά από 5 μήνες διάβασμα,έχω συγκεντρώσει τις απαντήσεις πιστοποίησης της ομάδας Β,περίπου 200 απαντήσεις,της ειδικότητας τεχνικός αερίων καυσίμων.Θα τις βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.philadelphia-energy.gr,στην στήλη,νέα-ανακοινώσεις.Αργγεί να φορτώσει λίγο,γιατί είναι 116 σελίδες σε PDF,αλλά φορτώνει.Καλό διάβασμα σε όποιον τις χρειαστεί

  • και εγω το 2001 μπορω?εχει κανεις τις απαντησεις για αισθητικοσ συμβουλος εμφανισης[stylist] . σας παρακαλω απαντηστε μου συντομα.

 51. καλησπέρα!! μήπως ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ ερωτήσεις-απαντήσεις της ειδικότητας ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ? Eχω ψάξει σε βιβλιοπωλεία αλλά δεν βρήκα τίποτα ανάλογο!

 52. Να σας πω? εχετε τις ερωτισεις και απαντισεις τις οιδικοτιτας: τεχνικος δικτυων και υπολογιστων? ειναι αναγκη σας παρακαλω…………ευχαριστώ

 53. Ψάχνω της απαντήσεις για εξετάσεις πιστοποίησης τεχνικού τηλεπληροφορικής, υποθέτω οι ερωτήσεις είναι αυτές που υπάρχουν εδώ http://www.eoppep.gr/phocadownload/regulationsPistop_2012/texnikos%20tilepliroforikis.pdf. Δεν νομίζω ότι παίζει κάποιο ρόλο ότι τέλειωσα το Δημόσιο Ιεκ το 2000. Έδωσα μια φορά και κόπηκα στις γραπτές εξετάσεις. Υποθέτω πλέον ότι θα ξαναδώσω και τα 2 μέρη σωστά; Ευχαριστώ πολύ εκ τον προτέρων.

 54. Καλησπέρα. Εγώ δεν μπορώ να βρω το rar. μου λέει ότι η σελίδα δεν βρέθηκε πιθανότατα δεν λειτουργεί πλέον μπορείς να μου τα στείλεις κάπως αλλιώς?

  • Καλησπέρα και συγγνώμη για την αναμονή.. Έπρεπε αν βρώ τον φάκελο που είχα απαντήσεις και ερωτήσεις πιστοποίησης του ΙΕΚ. Τώρα τις ανέβασα απευθείας στο άρθρο, και όχι σαν .rar απο rapidshare. Στο τέλος του άρθρου, υπάρχουν τα αρχεία απο 1-8 σε μορφή pdf, και απο a -b3 σε μορφή doc.

 55. Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω αν καποια/οιος εχει απαντησεις στις ερωτησεις για ποιτοποιηση ΙΕΚ για την ειδικοτητα Ξενοδοχειακων Υπηρεσειων και τροφοδοσιας.Εχω τελειωσει αρκετα χρονια και θα ηθελα να κανω τωρα μια προσπαθεια να δωσω (τι να πω…καλιο αργα παρα ποτε!!!),εχω ψαξει αλλα δεν βρισκω κατι και δεν εχω υλη .Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη

  Ευχαριστω

 56. απαντησεις για την ειδικοτητα ειδικος ξενοδοχειακων υπηρεσειων και τροφοδοσιας?που μπορω βα βρω υπαρχει βιβλιο?
  ευχαριστω

 57. Παιδια οι ερωτησεις που επιλεγονται για τις εξετασεις ειναι παντα δεκα?Επισης ψαχνω 6 ερωτησεις απο την ειδικοτητα τεχνικων μηχανων θαλλασης.οποιος εχει μπορει ας απαντησει?

 58. Καλησπέρα, βγήκαν οι ερωτήσεις για τις εξετάσεις πιστοποίησης 1η περιόδου 2014, εδώ είναι οι ερωτήσεις για την ειδικότητα τεχνικός τηλεπληροφορικής, ψάχνω τις απαντήσεις επειγόντως ή κάποιο βιβλίο σχετικό.
  http://eoppep.gr/index.php/el/certification-exams/themata_exetaseon?download=44:texnikos-tilepliroforikis&start=180

 59. παιδια ψαχνω απεγνωσμενα απατησεις πιστοποιησης για την ειδικοτητα «τεχνικος εφαρμογων πληροφορικης με πολυμεσα» απ τις σημειωσεις μου καλυψα σχεδον 100 ερωτησεις…εχει κ ερωτησεις που δεν τις εχουμε διδαχθει…μηπως μπορει καποιος ν βοηθησει…ευχαριστω εκ των προτερων!

 60. καλησπερα θα δωσω εξετασεις πιστοποιησεις 1η περιοδου του 2014 για την ειδικοτητα βοηθος μαγειρικης τεχνης καποιος που εχει δωσει πιστοποιηση και ξερει μπορει να μου απαντηση εαν ειναι ευκολη σαν διαδικασια γιατι εχω πολυ αγωνια αν τα καταφερω

 61. καλησπέρα σας, γνωρίζει κάποιος που μπορω να βρω εγχειριδιο χρησης του eurofasma? θελω να δωσω για πιστοποίηση, σας παρακαλω οποιος το έχει, αν μπορει να μου το στείλει στο maraki8282@gmail.com ευχαριστω

 62. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΕ ΙΕΚ Κ ΤΩΡΑ ΔΙΝΩ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΘΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ Μ

 63. καλησπερα διενει κανεις απο ειδηκος μηχανογραφημενου λογιστηριου ξερει τι γινεται με της απαντησεις στα θεματα που εχουν αλλαξει ο νομος
  ευχαριστω

 64. Οι απαντήσεις των εξετάσεων πιστοποίησης της ειδικότητας ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2014 ανέβηκαν στο scribd http://www.scribd.com/doc/248725399/%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3-%CE%A0%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%99%CE%97%CE%A3%CE%97%CE%A3-%CE%99%CE%95%CE%9A-%CE%9C%CE%91%CE%93%CE%95%CE%99%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%97%CE%A3-30-11-2014

 65. Καλημέρα και καλή χρονιά. Ξέρει μήπως κανείς τι θέματα έπεσαν στο διοικητικό και οικονομικό στέλεχος? Επίσης στο πρακτικό κομμάτι τι γίνετε που δε θυμόμαστε τίποτα μετά από τόσα χρόνια?

 66. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ,ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ ΤΩΡΑ ΤΟ 2015 ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ?ΓΙΑΤΙ ΧΡΩΣΤΑΩ ΜΟΝΟ ΤΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΩ..ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΙΧΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΙΡΩΝ..

 67. καλημερα. απαντησεις για πιστοποιηση – τεχνικος κινητης τηλεφωνιας και τηλεπικοινωνιων- ? για 1ης 2015- ευχαριστω

 68. Παιδιά, εγώ έδωσα στην πρώτη περίοδο 2014, τις εξετάσεις πιστοποίησης, στην ειδικότητα Τ.Ε.Π (τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής) και πέτυχα με καλό βαθμο. Έτσι θα ήθελα να μοιραστώ κάποια πράγματα μαζί σας και κυρίως θα ήθελα να επισημάνω κάποιες ανακρίβειες, που διάβασα σε διάφορα blogs.
  To πρώτο πράγμα αφορά το θεωρητικό. Λέγανε κάποιοι, οτι αν και έγραψαν πολλά στο θεωρητικό, τους έκοψαν. Λοιπόν..μπορεί οι διορθωτές να έχουν κάποιες “ενδεικτικές” απαντήσεις και λίγο-πολύ να μοριοδοτούν σύμφωνα με αυτές, αλλά μια εμπεριστατωμένη απάντηση, ακόμα και αν δεν περιέχει όλα τα πράγματα που θέλουν, δεν μπορούν απλά να την μονογράψουν. Στην χειρότερη, να τις κόψουν απλά κάποια μόρια. Οπότε αν απαντήσετε, έστω στα 2/3 των θεμάτων της θεωρίας και δεν κάνετε χοντρά λάθη στις ασκήσεις, δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος, που δεν θα σας βάλει έστω την βάση. Προσωπικά, για να κοπεί κάποιος στο θεωρητικό, θα πρέπει να έχει ασχοληθεί πολύ επιφανειακά με την ύλη.
  Το δεύτερο πράγμα αφορά και αυτό το θεωρητικό και συγκεκριμένα, με κάποιες υποτιθέμενες παρατυπίες, στον τρόπο διεξαγωγής του. Σας πληροφορώ λοιπόν, οτι η ατμόσφαιρα εδώ είναι σχεδόν τύπου πανελληνίων εξετάσεων και οι επιτηρητές σε προσγειώνουν αμέσως αν επιχειρήσεις να μιλήσεις με κάποιον ή να κοιτάξεις κάποιο άλλο γραπτό. Αντιγραφές, κινητά, σκονάκια κλπ λοιπόν, ούτε να σας περάσουν απο το μυαλό!.
  Το τρίτο πράγμα αφορά το πρακτικό. Κάπου διάβασα, οτι απλά σε βάζουν να ανοίξεις ένα έγγραφο, να το μετονομάσεις και αυτό είναι όλο. Αυτά ήταν τα δύο απο τα τρία σκέλη (το τρίτο ήταν μια συνάρτηση σε excel), της πρώτης ερώτησης, απο τον πρώτο εξεταστή. Εμένα προσωπικά μου κάναν συνολικά 10 ερωτήσεις (πολλές απ’αυτές με υποερωτήματα) και οι τρείς εξεταστές, απο τις οποίες μια μικρή ασκήση C, μια sql, δυο εντολές cmd και οι υπόλοιπες θεωρία προφορικά. Πάντως η ατμόσφαιρα εδώ, ήταν πιο χαλαρή σε σχέση με του θεωρητικού και αν δουν οτι έχεις ασχοληθεί λίγο σοβαρά με την ύλη, είναι θέμα max 20 λεπτών όλη η εξέταση.
  Ως προς το χρόνο προετοιμασίας για τις εξετάσεις, τα πράγματα είναι πολύ σχετικά. Όλα εξαρτώνται απο τις βάσεις, τις δυνατότητες αφομοίωσης, καθώς και απο το πρόγραμμα διαβάσματος. Έτοιμος/η είσαι πολύ απλά, όταν διαλέγεις ένα οποιοδήποτε θέμα απο την ύλη και το αναπτύσεις με κλειστό βιβλίο.
  Τέλος να πω δυο πράγματα, σχετικά με την αναγκαιότητα ή μη της πιστοποίησης. Ο θεσμός των ΙΕΚ δημιουργήθηκε απο την Ε.Ε, σαν μια διαδικασία που στόχο έχει την πιστοποίηση προσόντων, μέσω παροχής τίτλων σπουδών, με παν-ευρωπαική αναγνώριση. Αυτή η διαδικασία, αποτελείται απο δυο αναπόσπαστα κομμάτια. Κατάρτηση και τελική εξέταση. Αν προσέξετε την βεβαίωση (β.ε.κ) που σας δίνουν οταν τελειώνετε το ΙΕΚ, γράφει απλά οτι κρίνεστε ικανόι/ες, για να δώσετε εξετάσεις πιστοποίησης. Δηλαδή ουσιαστικά αυτή η βεβαίωση, αντιπροσωπεύει το κομμάτι της κατάρτησης στην όλη διαδικασία. Χωρίς την τελική εξέταση (εξετάσεις πιστοποίησης), η διαδικασία δεν είναι απλά ημιτελής, αλλά δεν υφίσταται καν, μιας και η πιστοποίηση ήταν ο κύριος στόχος εξ’αρχής. Ουσιαστικά δηλαδή τίτλος σπουδών (επιιπέδου 5 σύμφωνα με την βεβαίωση που μου έστειλαν τον Απρίλη) χωρίς πιστοποίηση δεν υπάρχει και δεν μπορείτε επίσημα να προσθέσετε κάτι τέτοιο στο βιογραφικό σας, με οτι αυτό συνεπάγεται στα λίγα αλλά κατοχυρωμένα επαγγελματικά σας δικαώματα.
  Αυτά τα ολίγα (!!) λοιπόν, ήθελα να πω και καλή επιτυχία στα παιδιά που θα εξεταστούν τον Ιούλιο.

 69. σε 12 μερες απο τωρα δινω πιστοποιηση βοηθοθ φυσικοθεραπειας.απο τις 321 ερωτησεις μου λειπουν οι 37 και το ιεκ δε βοηθα,ουτε οι αλλοι που δινουν μαζι μου τις εχουν.οποτε αποφασισα να μαθω αριστα ολες τις αλλεσ και οτι γινει ας γινει.καθε μερα διαβαζω 12 ωρες ακριβως.την μια βδομαδα διαβαζα την αλλη εγραφα τις ερωτησεις και απαναλαμβανοταν αυτος ο κυκλος μεχρι σημερα για 3 μηνες(τον πρωτο μηνα διαβαζα 6 ωρες τη μερα).θελω πληροφοριες για το πως γινεται η εξεταση και θεωρητικο και πρακτικο/ακουσα οτι διαλεγεις καποιες ερωτησεις π.χ απο τις 15 να γραωεις τις 12 ισχυει?επισης πως προτεινεται να προετοιμαστω την τελευταια μερα?(τελευταια μερα 10 ιουλιου δινω στις 6 μιση αρα θα πρεπει να ειμαι εκει στις 5)να διαβασω οτι μπορω η να ξεκουραστωκαι να περιμενω?ευχαριστω εκ των προτερων!

  • Νίκο καλησπέρα.
   Βρήκες τελικά τις απαντήσεις για την πιστοποίηση?
   Δίνω τον Οκτώβρη αλλά μου λείπουν περίπου 60 ερωτήσεις. Δεν τις διδαχθήκαμε καν, ούτε υπήρχαν στην ύλη.
   Αν μπορείς στείλε μου ένα mail.

   Ευχαριστώ πολύ
   Γιώργος

 70. Παιδια βοήθεια!!! Είχα τελειώσει ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ το 2005 και θέλω να δωσω για την πιστοποίηση. Τις ερωτήσεις τις βρήκα, αλλά που μπορώ να βρω τις απαντήσεις???????????????
  Επίσης, εξετάσεις γίνονται 2 φορες το χρόνο?????????? Κάθε πότε γίνονται??
  Ευχαριστώω!!

 71. Καλησπέρα σε όλους…. Είχα πάρει και εγώ την βεβαίωση το 2003 στη ειδικότητα ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕ ΠΟΛΥΜΕΣΑ(Multimedia) και ψάχνω και εγώ τις απαντήσεις. Εάν κάποιος τις έχει θα ήμουν ευγνώμων αν μπορούσε να μου τις στείλει στο mail. mpolitidou@gmail.com ώστε να είμαι έτοιμη για τις επόμενες εξετάσεις.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

 72. θα μπορουσε κανεις να μ βοηθησει στις απαντησεις προσχ.αγωγης για αμεα στα μαθηματα ψυχοπαθολογια,νηπιαγωγικη κ ολα αυτα που αφορουν ατομα με διαταραχη ορασης,ακοης μαθησιακες διαταραχες κλπ..το email m einai tatianahlistoun@outlook.com.gr
  THANK YOU!

 73. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑνΕΙς ΝΑ Μ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗς ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣ.ΓΙΑ ΑΜΕΑ…?ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΧ. ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕς ΟΡΑΣΗΣ ,ΑΚΟΗΣ,ΜΑΘ.ΔΥΣΚΟΛΙΕς ΚΛΠ..ΤΟ EMAIL Μ EiNAi TATIANAHLISTOUN@OUTLOOK.COM.GR

 74. Καλησπερα, ειναι παλια η αναρτηση αλλα ελπιζω να το δειτε….. Οσοι εχετε περασει απο τις εξετασεις , τι μορφη εχουν οι ερωτησεις στο θεωρητικο μερος??? Και ποσες ειναι οι ερωτησεις? Ρωταω γιατι στην ειδικοτητα μου τα θεματα εχουν 300 ερωτησεις… Δεν νομιζω να τιε βαζουν ολες…. Ευχαριστω πολυ!!!

 75. Καλημέρα σε όλους!

  Θα μπορούσε κάποιος/κάποια να μου στείλει τις απαντήσεις πιστοποίησης για την ειδικήτητα «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής» ; ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με τις εξετάσεις (π.χ. πως είναι το πρακτικό μέρος κ.α.)
  το email μου είναι: totrelokoxyli@gmail.com

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων. ❤

 76. Καλημερα παιδια ! μιας που ξεκινησαν οι εξετασεις ψαχνω να βρω τις ερωτησεις για την ειδικοτητα τεχνικος δικτυων Η-Υ αλλα τζιφος..ενα βιβλιο που παιζει απο τις εκδοσεις λαζαριδης μου φαινεται δεν υπαρχει πλεον ειναι εξαντλημενο.εχει κανεις ιδεα για το που θα μπορουσα να βρω κατι ?
  Ευχαριστω πολυ.
  email επικοινωνιας johnbizios@yahoo.gr

 77. Θέλω να δώσω φέτος εξετάσεις ειδικότητας στελεχος μηχανογραφημενου λογιστηριου φοροτεχνικου γραφείου και δεν ξέρω οι ερωτήσεις βγηκανε αλλά δεν έχω τις απαντήσεις και μετά από πόσο καιρό δίνεις θα προλάβω; με το πρακτικό κομμάτι τι γίνεται;

 78. Καλησπέρα μήπως μπορείτε να μου δώσετε τις απαντήσεις για την πιστοποίηση νοσηλευτικής χειρουργείου? Ευχαριστώ πολύ

 79. Παιδιά θα θελα να σας ενημερώσω ότι οι εξετάσεις του εοππεπ μόνο βατες κ εύκολες δεν είναι, τουλάχιστον εγώ που έδινα προσχολική αγωγή για ΑΜΕΑ..Σας προτείνω να διαβάσετε καλά κ όχι μόνο τις σημειώσεις γιατί στα προφορικά ρωτάνε διάφορα ναι μεν επί της ύλης αλλά θέλουν κ κτ επιπλέον.

 80. θα ηθελα να ξερω αν με την πιστοποιηση του ΕΟΠΠΕΠ οι καταρτΙζομενοι των ΙΕΚ απο δευτεροβαθμια περνανε στην τριτοβαθμια και εχουν τα ιδια δικαιωματα με τους καταρτιζομενους ΤΕΙ??

 81. Γεια σας παιδιά.Επιτέλους την πήρα την πιστοποίηση με την τρίτη, μετά από 15 χρόνια.Τα θέματα φέτος (Οκτ 2017) πάρα πάρα πολύ δύσκολα.Διάβασα αρκετά.Η είδικότητά μου Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα (Multimedia) το βιβλίο από το οποίο διάβασα ερωτήσεις-απαντήσεις έχει και την Ειδικότητα Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής. Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία.

 82. Καλησπέρα! Ετοιμάζομαι να δώσω για πιστοποίηση αυτή την περίοδο! Διάβασα όσα γράφετε για το διάβασμα και την μέθοδο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να βγει η ύλη! Επειδή θα πάω να πάρω όμως από ένα βιβλιοπωλείο,που συνεργάζεται με τη σχολή μου,τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις σε μορφή βιβλίου, θα πρέπει να τα μάθω όλα παπαγαλία ή με δικά μου λόγια απλά να βγαίνει σωστό νόημα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  • Καλό θα ήταν να τα μάθετε ετσι, ώστε να βγαίνει νόημα, και αν σας «μείνει» και κάτι για να θυμάστε, ακόμη καλύτερα. Οι «σάλτσες» γενικότερα, το να γράφετε δηλαδή πολλά και να πλατιάζετε, δέν είναι κάτι ιδιαίτερα καλο. Εύχομαι καλή σας επιτυχία!

 83. Γεια σας παιδιά,
  Η δική μου ιστορία δεν παρεκκλίνει πολύ από τις υπόλοιπες,ψάχνω και εγώ αγωνιωδώς τις απαντήσεις στις ερωτήσεις πιστοποίησης ΙΕΚ για την ειδικότητα ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ μιας που έχω πάρει Β.Ε.Κ και τελείωσα το μακρινό…2008..!Έχω πάρει πόσα τηλέφωνα σε βιβλιοπωλεία αλλά δεν…Οποιαδήποτε βοήθεια θα είναι χρυσός για εμένα.Θα εκτιμούσα μία απάντηση στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο fotisagg@gmail.com .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s