ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ: ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

Πριν από καιρό είχα φτιάξει ένα άρθρο σχετικά με τη Μυθωδεία του Βαγγέλη Παπαθανασίου αυτού του παγκοσμίου φήμης συνθέτη. Αρκετός κόσμος διάβασε το άρθρο αρκετοί θέλησαν να μοιραστούν τις σκέψεις τους με τον υπόλοιπο κόσμο αφήνοντας ένα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο.

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι από κάποια σχόλια και μετά το θέμα της συζήτησης και κάποιες διενέξεις που έγιναν αφορούσαν περισσότερο ζητήματα της Θρησκείας. Είτε μιλάμε για Δωδεκάθεο είτε για Χριστιανισμό. Βλέπω ότι υπάρχουν  κάποιοι άνθρωποι που έχουν δυσαρεστηθεί από τη Χριστιανική Θρησκεία και είτε έγιναν άθεοι είτε στράφηκαν στο Δωδεκάθεο. Ένας από αυτούς είναι και ο φίλος με το όνομα Φαέθων που είναι ο πιο πιστός αναγνώστης σχολίων στο άρθρο με τη Μυθωδεία. Έχει κάποιες περίεργες απόψεις σχετικά με την εκκλησία και τη Θρησκεία όπως θα δούμε παρακάτω… Απλά μαζεύω κάποια σχόλια του.:

«Έτσι κρίνω και το πρόσωπο γιεσουά μεσσίας σύμφωνα με τα παραμύθια που εξιστορούν οι γραφές δίχως να χρειάζεται ποτέ να είναι αληθινά αυτά που γράφονται όπως και στις ταινίες που ασκείς κριτική στις συμπεριφορές των ηθοποιών και τους ρόλους που παίζουν δίχως αυτό να σημαίνει ότι αυτά που παίζουν είναι αληθινά γεγονότα.»

«Το θαύμα του αγίου φωτός δεν είναι θαύμα ερχόμενο από κάποιον θεό αλλά τεχνικό θαύμα φτιαγμένο από ανθρώπους.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι θαύματα έχουν όλες οι θρησκείες και φυσικά στην αρχαία Ελλάδα γινόταν θαύματα από τους Θεούς .Ή τουλάχιστον έτσι πίστευαν οι άνθρωποι. Επειδή γίνεται κάτι εντυπωσιακό όπως το άγιο φώς και το βλέπουν πολλοί, αυτό δεν σημαίνει ότι το κάνει ο θεός. Εσείς που πιστεύετε στα θαύματα πώς είστε τόσο σίγουροι ότι τα κάνει ο θεός και όχι κάποιοι καλά διαβασμένοι άνθρωποι με επιστημονικές γνώσεις ?

Για τους ανθρώπους που γιατρεύονται από παθήσεις θα σου θυμίσω ότι γινόταν πάντοτε και όχι μόνο από τότε που ξεκίνησε ο χριστιανισμός. Και ούτε εδώ χρειάζεται κάποιος θεός να παρέμβει παρά μόνο ο εγκέφαλος του ανθρώπου ο οποίος κάτω υπό κάποιες σπάνιες συνθήκες μπορεί και στέλνει μηνύματα τέτοια που να θεραπεύουν ασθένειες. Αυτό στα επόμενα χρόνια θα αποδειχθεί επιστημονικά με πειράματα, αν και ήδη γνωρίζουν οι επιστήμονες (όχι όλοι) τις δυνατότητες του εγκεφάλου όταν αυτός λειτουργήσει 30% ή και παραπάνω. Μην ξεχνάς ότι μόλις το 10% του εγκεφάλου μας λειτουργεί προς το παρόν και αν ήταν να συμβεί κάτι μετά το 2012 αυτό θα ήταν να αρχίσει να λειτουργεί σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό ο εγκέφαλος λόγω της επιδράσεως του Ηλίου μετά από εκείνη την εποχή…»

«Τώρα φίλε criss2kk5 να σου πω για τον σατανά. Πώς ξέρω ότι δεν υπάρχει. Για να υπάρχει αυτός θα πρέπει αυτά που λέει η βίβλος και ειδικά η παλαιά διαθήκη να είναι αληθινά. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τον θεό σας. Αν η παλαιά διαθήκη αποδειχτεί ψεύτικη τότε 1ον δεν νομίζεις ότι και ο θεός αλλά και ο σατανάς της είναι ψεύτικος αφού ο θεός αυτός αποκαλύπτεται μέσω της γραφής αυτής και ο ίδιος του φωτίζει τους προφήτες της να γράψουν αυτά που γράφει η βίβλος οπότε αν γράφει ψέματα η βίβλος αμέσως αποδεικνύεται ότι είναι όλα παραμύθια αφού ο θεός δεν λέει ψέματα ?

2ον δεν νομίζεις ότι και ο χριστός είναι ένα παραμύθι αφού εμφανίζεται στην καινή διαθήκη να λέει ότι είναι ο θεός της παλαιάς αλλά και ότι δεν καταργεί αλλά δέχεται τους νόμους και τους προφήτες της παλαιάς, άρα αφού είναι παραμύθι η παλαιά και αυτός την δέχεται ως αληθινή δέχεται αυτομάτως ένα παραμύθι ως αληθινό οπότε αμέσως αποδεικνύεται ότι ο ίδιος του ακόμη και να υπήρξε ως άνθρωπος δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένας αγύρτης που κορόιδευε τους αγράμματους και φτωχούς ανθρώπους της εποχής του?  »

«Όποιος κάνει τον κόπο και μελετήσει ή έστω διαβάσει προσεκτικά την αρχαία Ελληνική γραμματεία θα διαπιστώσει ότι ο Λιακό γράφει μεγάλου μεγέθους αρλούμπες αφού όπως και ό ίδιος του έχει πει παίρνει εντολές από το ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ άγιο όρος.

Οι εντολές που πήρε ήταν να συγγράψει ένα παραμύθι όπου θα παρουσιάζει τους Ολύμπιους ως απεσταλμένους του χριστού επιδιώκοντας έτσι να προσηλυτίσει όσους μπορεί από την ελληνική θρησκεία και να τους φέρει στην εβραιοχριστιανική αίρεση. Ή τουλάχιστον να ρίξει στάχτη στα μάτια αυτών των χριστιανών που όμως δεν είναι στενόμυαλοι και ψάχνονται και να τους κάνει να παραμείνουν στα ψέματα της βίβλου φυλακισμένοι για πάντα.»

Για το Άγιο Φως να πω ότι έχουν γίνει αμέτρητες εκπομπές στην τηλεόραση αρκετές από τον κ. Χαρδαβέλα και παρότι έχει αποδειχτεί ότι με τα κατάλληλα χημικά και τις απαραίτητες θερμοκρασίες μπορεί να γίνει Αφή,  δεν υπάρχει περίπτωση να «κλέψει» κανείς γιατί ο Πανάγιος Τάφος φυλάσσεται           και ερευνάται εξονυχιστικά από τους Εβραίους αστυνομικούς και όχι μόνο. Ο Ελληνορθόδοξος  Πατριάρχης είναι αυτός που πάντα θα λάβει το Άγιο Φως. Έχουν δοκιμάσει ανά τους αιώνες και κληρικοί από άλλες Θρησκείες να λάβουν το Φως αλλά σε αυτούς δεν έχει ανάψει. Λογικά μόνο να το σκεφτούμε, ο Πατριάρχης δεν μπορεί να «κλέψει» γιατί έχει απέναντί του τους Αρμένιους, τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους που θα προσπαθήσουν να τον «ξεμπροστιάσουν». Επίσης για τις περίεργες φωταψίες αστραπές και φωτεινές σφαίρες που φαίνονται στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως την ώρα της Αφής του Αγίου Φωτός δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση. Αυτά τα οπτικά φαινόμενα έχουν καταγραφεί και σε βίντεο και πάλι οι ειδικοί έχουν αποφανθεί ότι δεν είναι προϊόντα επεξεργασίας με προγράμματα υπολογιστή.. Τώρα πάμε λίγο παραπέρα..

Όπως βλέπουμε στα πρόσφατα παραπάνω σχόλια το θέμα περιστρέφεται κατά κύριο λόγο στα ψέματα της καινής και παλαιάς διαθήκης και στο αν υπάρχει ο Θεός και ο Χριστός. Τα πράγματα είναι πολύ απλά! Σκεφτείτε μόνο ότι από την εποχή που έζησε αυτός ο «αντάρτης» που ονομάζουμε Χριστός έχουν περάσει 2010 χρόνια από όταν γεννήθηκε και 1977 χρόνια από όταν πέθανε. Ο Χριστός ξέρουμε ότι έζησε 33 χρόνια αλλά η ας πούμε καταγεγραμμένη διδασκαλεία του έγινε από όταν γύρισε στα Ιεροσόλυμα λίγο πριν τον σταυρώσουν και μετά την Ανάστασή του μέσω των μαθητών του.. Το θέμα είναι όμως ότι περίπου στα 5 – 10  χρόνια μετά τον θάνατο του Χριστού (και αφού λόγω των μαθητών που κήρυξαν στις 4 γωνιές του πλανήτη έγινε γνωστή η Χριστιανική Θρησκεία) έχουμε τη δημιουργία ενός νέου ιερατείου. Δηλαδή οι κήρυκες, ιεραπόστολοι και μαθητές των μαθητών του Χριστού αρχίζουν να οργανώνονται σε ομάδες που προσπαθούν με τη σειρά τους να προσελκύσουν πιστούς και σιγά – σιγά διαφθείρονται με σκοπό να αποζητάνε το χρήμα. Οι λίγοι αβόλευτοι είναι αυτοί που θα χαρακτηριστούν ως προφήτες – ψευδοπροφήτες και κάποιοι άλλοι ιεραπόστολοι…. Εδώ όμως έκανα ένα λάθος. Η Χριστιανική Θρησκεία δεν ξεκίνησε την εποχή που περπάτησε ο Χριστός στη γη αλλά υπήρχε από πριν ως η Θρησκεία των Εβραίων.. Όμως από πριν υπήρχε και το ιερατείο που σταύρωσε το Χριστό. Την πραγματική διδασκαλεία του Χριστού κανείς δεν τη ξέρει! Ούτε οι μεγαλοπατέρες τις εκκλησίας με τις λιμουζίνες και τα φανταχτερά  χαϊμαλιά  από χρυσάφι που φοράνε στο λαιμό τους δεν γνωρίζουν την  ουσία της διδασκαλίας του Χριστού., γιατί όπως έχω ξαναπεί μέσα σε 1977  χρόνια ένα κόμμα μόνο να άλλαζε και μια λέξη στην κάθε έκδοση και μετάφραση των ιερών βιβλίων τότε πολύ απλά έχουμε μια απίστευτου μεγέθους νοθεία.

Ο φίλος μου ο Φαέθωντας που γράφει στα σχόλια του για ψέματα καινής και παλαιάς διαθήκης, πιστεύω ότι έχει απόλυτο δίκιο με τη διαφορά όμως ότι αυτά τα ψέματα δεν τα είπε λογικά ο Χριστός αλλά είναι προϊόντα της νοθείας που ανέφερα παραπάνω που γινόταν σκόπιμα από τους διεφθαρμένους ιερείς. Τώρα όσο για το αν υπήρξε ο Χριστός, πιστεύω πως υπήρξε αλλά όχι όπως τον ξέρουμε σήμερα με την εικόνα που μας έχουν πλασάρει τα ιερατεία Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Υπάρχει αυτή η σύγχυση μεταξύ μας… Εμείς έχουμε εικόνες και ο Χριστός απεικονίζεται ως ένας αδύνατος και κακόμοιρος άνθρωπος. Οι Ρωμαιοκαθολικοί έχουν αντί για εικόνες αγάλματα και ο Χριστός έχει ένα φυσιολογικό σωματότυπο (όχι ασκητικό) και ένα ύφος που σε κάποιες εκδοχές τείνει προς το εύθυμο.. Σκεφτείτε τώρα το εξής με βάση τα παραπάνω.

Ξέρουμε ότι ο «πατριός» του Χριστού ήταν ο Ιωσήφ που ήταν ξυλουργός στο επάγγελμα. Το λογικό είναι ότι ο Χριστός εκτός από τη διδασκαλεία που είχε και την εκπαίδευση, έπρεπε να δουλέψει.. Όπως λοιπόν δούλευαν και τα υπόλοιπα αγόρια της εποχής στην οικογενειακή δουλειά έτσι και ο Χριστός θα δούλεψε σαν ξυλουργός που ήταν η δουλειά του πατριού του. Όταν όμως λέμε ξυλουργός πριν από 2000 χρόνια δεν είναι το ίδιο με σήμερα. Τότε δεν υπήρχε η bosch με τα εργαλεία ποιότητας ούτε τα ηλεκτρικά πριόνια οι σέγες κλπ. Υπήρχε το μεγάλο και το μικρό πριόνι , το σφυρί το σκαρπέλο και ήταν όλα χειροκίνητα. Βάλτε τώρα ότι εκείνη την εποχή η ξυλουργική εξαντλούνταν στην κατασκευή σπιτιού, στάβλου και άμαξας κατά κύριο λόγο, οπότε μιλάμε για ξύλα μεγάλου μεγέθους δηλαδή μαδέρια κλπ που θα έπρεπε να τα σηκώσει κάποιος για να τα μεταφέρει να τα τοποθετήσει και να τα καρφώσει ή να τα κόψει.  Λοιπόν σας φαίνεται το παρουσιαστικό του Χριστού που βλέπουμε στην εκκλησία να είναι ο τύπος του ανθρώπου που να αντέχει να κάνει τέτοια βαριά δουλειά για τόσα χρόνια (μέχρι τα 33 του)?  . Δεν νομίζω…!

Ας με χαρακτηρίσετε Αιρετικό, Άθεο, Αντίχριστο δεν με ενδιαφέρει. Η εικόνα που έχουμε για τον Χριστό και τη διδασκαλεία του είναι λανθασμένη. Η εκκλησία όπως είναι. Είναι ένα λάθος. Η Χριστιανική Θρησκεία λόγω του ιερατείου της είναι ικανή για το καλύτερο και δυστυχώς το χειρότερο. Δεν θυμάμαι ο Χριστός να είπε ποτέ να γίνονται διώξεις των μορφωμένων και επιστημόνων, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Κύριλλο που ήταν επίσκοπος Αλεξάνδρειας και τους μοναχούς-φανατικούς του να βασανίσουν και να σκοτώσουν την Υπατία ένα από τα λαμπρότερα μυαλά της εποχής. Χρόνια αργότερα κάπου στα 1200 έγινε η εκστρατεία των Γάλλων και Άγγλων του Βασιλιά Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου  με τις ευχές της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας για την δήθεν απελευθέρωση των Αγίων Τόπων από του απίστους μουσουλμάνους.. Η Εκκλησία αυτό που ήθελε τότε  όπως και τώρα είναι χρήμα και τίποτε άλλο. Οι Να’ί’τες Ιππότες έφαγαν με χρυσά κουτάλια. Να θυμίσω επίσης τα μαζικά εγκλήματα που διέπραξε η Ιερά Εξέταση από το 1184 μέχρι και το 1750 περίπου με προεξέχουσα την Ισπανική Ιερά Εξέταση. Ο Χριστός δε θυμάμαι ποτέ να είπε ότι οι γυναίκες που έχουν κάποιο εκ γενετής σημάδι είναι μάγισσες, αυτό όμως δεν εμπόδισε τους ιεροεξεταστές που ήταν ιερείς να βασανίσουν και να σκοτώσουν χιλιάδες γυναίκες ανά τους αιώνες…

Τα προηγούμενα είναι μόνο κάποια παραδείγματα για τα εγκλήματα που διέπραξε η Χριστιανική Θρησκεία μέσω του ιερατείου της. Σε άλλο άρθρο θα κάνω εκτενέστερη αναφορά. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε μια ιδέα για το τι έλεγαν η παλαιά και καινή διαθήκη ή γενικότερα η διδασκαλεία του Χριστού αν βρίσκαμε παλιά χειρόγραφα της εποχής στις σπηλιές της Μαύρης Θάλασσας και εξακριβώναμε και τη χρονολογία δημιουργίας τους. Αυτό θα μπορούσε να μας πει ότι είναι τα αυθεντικά κείμενα της Θρησκείας. Το ενδιαφέρον είναι στα αποτελέσματα που θα προέκυπταν μετά από μια σύγκριση με τα σημερινά ιερά κείμενα…. Φανταστείτε διαφορές…Ο Χριστός ποτέ δεν είπε ότι αυτοί που πιστεύουν σε άλλες θρησκείες ή είναι άθεοι θα πάνε στην κόλαση ή στα Τάρταρα. Δηλαδή ο βουδιστής που ζει ενάρετα προσπαθώντας να βοηθάει το συνάνθρωπό του και να μην αδικεί κανένα, θα πάει στην κόλαση επειδή είναι βουδιστής? Επιλέγω να πιστεύω με τον δικό μου τρόπο, είμαι οπαδός της πραγματικής Χριστιανικής Θρησκείας και προσπαθώ όταν χρειάζεται να βοηθάω τον κόσμο που έχει ανάγκη να είμαι δίκαιος και να μην βλάπτω τους άλλους γύρω μου. Με αηδιάζει απίστευτα η σημερινή εικόνα της Θρησκείας, η εικόνα που όπως είπα και παραπάνω καλλιεργείται χιλιάδες χρόνια τώρα. Με αηδιάζει οι ιερείς που κάνουν λόγο για εγκράτεια και ταπεινοφροσύνη να οδηγούν λιμουζίνες να φοράνε στολές εκατομμυρίων με μπιζού και χρυσαφικά και να έχουν κάτι κοιλιές σα βαρέλια.

Η Εκκλησία του κόσμου, της γης που βλέπουμε καθημερινά δεν έχει καμιά σχέση με την Εκκλησία των Ουρανών της πραγματικής Χριστιανικής Θρησκείας η οποία ήταν το όνειρο του Χριστού.

Advertisements

14 thoughts on “ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ: ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

 1. »’Δεν θυμάμαι ο Χριστός να είπε ποτέ να γίνονται διώξεις των μορφωμένων και επιστημόνων, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Κύριλλο που ήταν επίσκοπος Αλεξάνδρειας και τους μοναχούς-φανατικούς του να βασανίσουν και να σκοτώσουν την Υπατία ένα από τα λαμπρότερα μυαλά της εποχής.» Σε αυτο που γραφεις επειδη με ενδιαφερει πολυ. Μπορεις να μου στειλεις την πηγη; Προσοχη: Η πηγη να ειναι βιβλιο που θα το ψαξω στην βιβλιοθηκη η που θα αγορασω. (Οχι αλλο φορουμ η ξεμπαρκο site)

  • Για το θέμα της Υπατίας έχουν γραφτεί αρκετά σχετικά με τη βιογραφία της. Ο Σωκρατης ο Σχολαστικός είχε ασχοληθεί με την ιστορία της και έχει γράψει σχετικά.. Σου προτείνω τη σελίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Πύλης απλά για αρχή.
   (http://www.telemath.gr/mathematical_ancient_times/ancient_greek_mathematicians/ypatia.php)
   Στη συνέχεια έχω να σου προτείνω το βιβλίο «ΥΠΑΤΙΑ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ» απο τις εκδόσεις Ενάλιος. Επίσης αν βρείς τον βίο του Κύριλλου Αλεξανδρείας σίγουρα θα αναφέρει τα περιστατικά.

   Καταλαβαίνω οτι όλα αυτά φίλε μου μπορεί να σου φαίνονται υπερβολικά και ψεμματα ειδικά αν αναλογιστούμε οτι τα διέπραξαν άνθρωποι της Χριστιανικής Θρησκείας, μιας θρησκείας που πρεσβεύει το καλό και την αγάπη… Σκέψου όμως πως επεκτάθηκε η Χριστιανική Θρησκεία στην Ελλάδα…Οι πρώτες εκκλησίες ανεγέρθηκαν πάνω σε αρχαίους Ελληνικούς Ναούς… Δεν πιστεύω ο Χριστός να είπε «γκρεμίστε τα αρχαία μνημεία για να φτιάξετε τους Χριστιανικούς ναούς!»… Απλά κάποιοι ήταν υπερβολικοί έως παρανο’ι’κοί.

   Να’ σαι καλά.

 2. Με βαση το αρθρο του site, περιλαμβανονται δυο αποψεις «Μερικά χρόνια αργότερα, σύμφωνα με μια έκθεση, η Υπατία δολοφονήθηκε άγρια από τους μοναχούς Nitrian ένα φανατικό τμήμα των Χριστιανών που ήταν υποστηρικτές του Κύριλλου. Σύμφωνα με έναν άλλο απολογισμό (από το Σωκράτη το σχολαστικό) σκοτώθηκε από ένα όχλο Αλεξανδριανών.» Με βαση το βιβλιο που μου προτεινες επειδη τυχαινει να εχω στην κατοχη μου κειμενα του. Η συγγραφεας καταληγει οτι ηταν μια πολιτικη δολοφονια και οχι θρησκευτικη. Ναι μεν σκοτωθηκε απο ακολουθους του πατριαρχη χωρις να γνωριζουμε αν εκεινος το ενεκρινε. Δε ομως η φιλοσοφος ειχε μεχρι και χριστιανους μαθητες στον κυκλο των μαθητων της. Οπου συμπαιρενουμε για την φιλοσοφο οτι δεν ηταν πολεμιος της νεας θρησκειας και οτι ο θανατος της προκληθηκε λογω πολιτικων ζητηματων διοικησης του τοπου.
  Για τις εκκλησιες και τους ιερους ναους δεν προκειται να απαντησω αλλα μπορω να σου προτεινω να διαβασεις την ‘ιστορια του ελληνικου εθνους’ του παπαρηγοπουλου τωρα που εχει εκδοθει και στα νεα ελληνικα.

  • Η Φιλόσοφος – Μαθηματικός Υπατία ήταν επιστήμονας κατι που σημαίνει οτι ήταν υπεράνω των θεμάτων της όποιας θρησκείας είτε Χριστιανικής είτε Δωδεκαθε’ι’στικής.. Για τον λόγο αυτό ακριβώς είχε στους κύκλους της μαθητές Έλληνες απο το Δωδεκάθεο, Αιγύπτιους με τη δική τους Θρησκεία αλλά και Χριστιανούς Μελκίτες. Δίδασκε όποιον είχε θέληση να μάθει.

   Ο Κύριλλος τότε δεν κατείχε μόνο το θρησκευτικό του αξίωμα αλλά κατείχε και μεγάλη επιρροή στις λα’ι’κές μάζες που λόγω της έλλειψης μόρφωσης που είχαν μπορούσαν να ελεχθούν αρκετά εύκολα εαν κάποιος τους έλεγε οτι «Ο Θεός είπε να τιμωρήσουμε τους άπιστους…!»

   Το όλο θέμα επίσης είχε την πολιτική χροιά του αφού η Υπατία προσελκούσε αρκετό κόσμο που ήθελε να μορφωθεί και αυτό ο Κύριλλος το εκλάμβανε ως απειλή γιατί πίστευε οτι θα έχανε την εύνοια του κόσμου. Οτι κάποιος άλλος θα καταφερνε να χειραγωγήσει το πλήθος και να το στρέψει εναντίον του…

 3. Είναι πολύ πιο εύκολο να εφησυχάζεις σε ένα μαντρί, παρά να βγεις έξω και να κινδυνεύεις να πέσεις στα δόντια του λύκου. Όμως αν τολμήσεις και βγεις έξω, τότε, και μόνον τότε, θα καταλάβεις πως οι λύκοι ήταν μέσα στο μαντρί!

 4. Καλησπέρα φίλε μου Chriss2kk5. Θα μπώ στην συζήτηση σε λίγες μέρες διότι αυτές τις μέρες «είμαι αλλού» και δεν μπορώ να κάνω καμμία σοβαρή συζήτηση !Θα ήθελα να θέσω κάποιες ερωτήσεις…

 5. ΟΝΤΩΣ ΟΙ »ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ» ΠΟΥ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΔΗΘΕΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕΣ. ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΟΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΙΕΧΩΒΑ!!!. Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ (ΕΩΣΦΟΡΟΣ, ΒΕΕΛΖΕΒΟΥΛ, ΑΠΟΛΛΥΩΝ). ΑΛΛΕΛΟΥ-ΓΙΑΧ Η ΙΣΡΑΙΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ (ΑΙΝΕΙΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΧ) ΚΑΙ ΑΒΒΑ Ο ΠΑΤΗΡ ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! ΓΙΑΧΒΕΧ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΓΙΑΧ(ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ), Β=ΒΕΕΛΖΕΒΟΥΛ!!!, Ε=ΕΛ/ΕΛΟΧΙΜ(ΘΕΟΣ, ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΕΝΝΟΕΙΤΕ) ΚΑΙ Χ=ΧΑΒΑΧ(ΕΙΜΑΙ/ΥΠΑΡΧΩ/ΓΙΝΟΜΑΙ). ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ, ΤΟ ΙΕΧΩΒΑ, ΙΕΟΒΑ(ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΣΟΝΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΗΤΗ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΒΑΜΒΑ) ΚΑΙ ΩΝ ΜΙΑ ΨΕΥΤΟΕΡΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ Ο'(ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ). ΤΑ ΛΕΜΕ.

 6. Πως είναι δυνατόν να εξακολουθεί να γίνεται τόσο θέμα για το φως όταν ο ίδιος ο σκευοφύλακας του Ναού της Αναστάσεως και ο Μητροπολίτης Ιεροσολύμων έχουν διευκρινήσει ότι πρόκειται για ΦΥΣΙΚΟ φως, που προέρχεται από την ΑΣΒΕΣΤΗ καντήλα του Ναού??

 7. Πολύ εύστοχες παρατηρήσεις. Ξεχάσατε λίγο και το ρόλο της γυναίκας που ήταν διαφορετικός, ανάλογα με τους λαούς. Επίσης, εκείνα τα χρόνια οι αντιπαλότητες μεταξύ μαθητών και «δήθεν μαθητών» ήταν τεράστιες. Δεν ξέρουμε πόσα ευαγγέλια γράφτηκαν και τι έγραφαν. Ας μην ξεχνούμε και την ολοκληρωτική σφαγή των Χετταίων και τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας, καθώς και το κενό που υπάρχει στη ζωή του Ιησού.
  Κάποιοι πάντα παίζουν με την πίστη, γιατί είναι μια ενστικτώδικη ανθρώπινη ανάγκη.
  Όπως γράφτηκε όμως – πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου- «προσπαθώ όταν χρειάζεται να βοηθάω τον κόσμο που έχει ανάγκη να είμαι δίκαιος και να μην βλάπτω τους άλλους γύρω μου.»
  Εκείνο που θέλει ιδιαίτερη προσοχή είναι κάθε μορφής τυχάρπαστη «αίρεση» που φυτρώνει σα μανιτάρι και κυρίως είναι αμερικανοχρηματοδοτούμενη.

 8. Psile epitelous vrika anthropo p exoume pano kato tis idies apopsis, vevea xristos theos ktl eksogiinos ine (afou dn zi stin gi) anotera noitika k pnevmatika on tora pos akrivos ine dn ksero alla kati tetio pistevo tha mporousa na kano olokliri analisi alla tha eperne ores (gia ta pistevo mou) anw auto to on isos mas dimiourgise k auto p ithele apo emas ine na to ftasoume pnevmatika (na anevoume pnevmatiko epiped) gia na epiteuxthi kati tetio pistevo tha eprepe oli i anthropotita na litourgouse-skeftotan allios, na aperipte ta protima katanalotismou, to xrimatiko systima (etc idika pos ine diamorfomeno) k i anthropoi na alliloipostirizotan (ara na itan k «kaloi» ) vevea me to iparxon sistima kati tetio dn ine efikto logo antagonismou ktl ktl..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s