ΚΥΚΛΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ: ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ..

Πριν απο 2 χρόνια περίπου είχα φτιάξει ένα μικρό άρθρο για να βοηθήσω τον κόσμο να χάσει τα περιττά κιλά που έχει. Στο άρθρο έγραψα τι έκανα εγώ για να βοηθήσω τον εαυτό μου  από πλευράς διατροφής αλλά ακόμα και από πλευράς άθλησης – γυμναστικής. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά, το  να κάνει κάποιος εξοντωτική δίαιτα με τσιγάρο, καφέ και να κόψει πλήρως το κρέας το ψάρι κλπ είναι απλά σχιζοφρενικό αφού την ίδια στιγμή που θα προσπαθείτε να καλυτερέψετε την υγεία σας, θα την σαμποτάρετε επίσης αφού δεν θα λαμβάνετε τις απαραίτητες βιταμίνες, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία

Όπως καταλάβατε λοιπόν όλα χρειάζονται.. Το να κόψετε τελείως τη ζάχαρη για παράδειγμα είναι άσκοπο γιατί ο εγκέφαλος θα χάσει τα ποσοστά της γλυκόζης που παίρνει από τη ζάχαρη.. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να την μειώσετε, αντι για δύο κουταλιές στον καφέ μπορείτε να βάλετε μία.. Πριν από 3 μήνες περίπου απολύθηκα από το Στρατό. Υπηρέτησα σαν Πεζοναύτης τη θητεία μου, θα μιλήσουμε άλλη φορά γι’ αυτό. .. Ήμουν 110 κιλά  αλλά είμαι ψηλός οπότε δεν φαινόταν και τόσο.. Το θέμα είναι ότι ήθελα να φτάσω στα 97 κιλά που ήμουν πέρσι τον Ιούλιο.. Μιλάμε λοιπόν για 13 κιλά. Το πράγμα ήταν απλό, για να καταφέρω να φτάσω τον στόχο μου ήθελα οργάνωση. Οργάνωση στη διατροφή δηλαδή το πόσο και το πώς θα τρώω και οργάνωση στην προπόνηση μου, δηλαδή πόσο θα γυμνάζομαι και πως.

Διατροφή:

Η διατροφή μου είναι αρκετά απλή.. Τρώτε τα πάντα αλλά με μέτρο. Τρώτε 6 μικρά γεύματα την ημέρα. Όταν ακούτε ή διαβάζετε για 6-7 μικρά γεύματα μην σας έρχεται στο μυαλό πιάτο –πιρούνι-μαχαίρι-τραπέζι.  Μικρό γεύμα είναι οτιδήποτε σε μικρή ποσότητα.. Από ένα μήλο ή μπανάνα μέχρι και ένα κριτσίνι με λίγο χυμό.. Μπορείτε δηλαδή να φάτε κάτι και στα όρθια ή στο γραφείο. Αυτό που κάνω εγώ είναι το εξής:

1ο Γεύμα: Το πρωινό, είναι σημαντικό για να ανοίξετε μια νέα μέρα. Εγώ πίνω ένα ποτήρι γάλα 1,5 % λιπαρά με 1 κριτσίνι.

2ο Γεύμα: Το μεσημεριανό, το οποίο είναι ότι υπάρχει μαγειρεμένο στο σπίτι αλλά σε μερίδα εστιατορίου και μια μπουκιά ψωμί..

3ο Γεύμα: Εκεί κατά τις 6 με 7 το απόγευμα θα φάτε ένα φρούτο (μπανάνα, μήλο κλπ) ή ένα κριτσίνι με λίγο χυμό.

4ο Γεύμα: Έχει πάει κάπου 8 με 9 το βράδυ άρα μπορείτε να πιείτε ένα καφέ με μια κουταλιά ζάχαρη και 2 κουλουράκια (βουτήματα).

5ο Γεύμα: Φτάσαμε στο βραδινό μας το οποίο είναι πάλι ότι υπάρχει μαγειρεμένο αλλά σε μερίδα εστιατορίου αν υπάρχει και λίγη σαλάτα για να γεμίσουμε τα κενά, ακόμα καλύτερα.

6ο Γεύμα: Αν μπορείτε να πέσετε για ύπνο στη 1 το βράδυ τότε εκεί κατά τις 00:30 μπορείτε να πιείτε ένα ποτήρι γάλα ή να φάτε ένα κριτσίνι ή ένα μπισκότο.

Αυτό το παραπάνω πρόγραμμα είναι ότι κάνω εγώ. Αν κάπου δεν σας βγαίνουν οι ώρες τότε προσαρμόστε το τι τρώτε κατάλληλα.. Μια παρασπονδία που και που θα την κάνετε και δεν θα σας φέρει πίσω στον στόχο σας. Θα φάτε μια φορά και το παγωτό σας, και τον γλυκό σας καφέ (στη δική μου περίπτωση είναι ChocoFreddo) θα πιείτε και την μπύρα σας μαζί με την πίτσα, αλλά δεν θα επαναλάβετε το όργιο και τις άλλες ημέρες. Επίσης να πίνετε αρκετό νερό και περισσότερο τώρα που είναι καλοκαίρι για να ενυδατώνεστε και να αποβάλλετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας. Ακόμα για να κρατάτε απασχολημένο το στόμα σας μπορείτε να μασάτε μια τσίχλα, αλλά όχι να μηρυκάζετε σαν πρόβατο γιατί είναι βλακώδες… Γενικά μπορείτε να το ρίχνετε λίγο έξω 1 φορά κάθε 2 με 3 εβδομάδες. Κάτι τελευταίο για την διατροφή.. Όταν λέμε για 6 με 7 μικρά γεύματα δεν είναι τυχαίο. Τα συχνά μικρά γεύματα κρατάνε ή ανεβάζουν τον μεταβολισμό μας. Υψηλός μεταβολισμός σημαίνει μεγαλύτερη καύση θερμίδων και αυτό με τη σειρά του συνεπάγεται μεγαλύτερη καύση λίπους..   Έτσι λοιπόν κλείνουμε το κεφάλαιο της διατροφής και μπαίνουμε στο κεφάλαιο της προπόνησης.

Προπόνηση:

Η προπόνηση είναι το ίδιο σημαντική όσο η διατροφή, ίσως και λίγο περισσότερο όμως. Αυτό συμβαίνει γιατί κάνοντας μια οποιαδήποτε δραστηριότητα βελτιώνουμε την υγεία μας αφού βελτιώνουμε τη λειτουργία της καρδιάς μας. Δεν είναι τυχαίο που οι γιατροί συνιστούν ακόμα και στους ανθρώπους υψηλής ηλικίας να κάνουν κάποιου είδους φυσική δραστηριότητα. Προπόνηση μπορεί να είναι η μεταφορά αντικειμένων από το ένα σπίτι στο άλλο, το να παίζετε ρακέτες στην παραλία και εξίσου αποδοτικός τρόπος άσκησης είναι και το ποδόσφαιρο ή το basket, το volley κλπ.

Η προπόνηση χωρίζεται σε 2 είδη. Την αερόβια και την αναερόβια. Αερόβια είναι η προπόνηση στην οποία χρησιμοποιούμε περισσότερο οξυγόνο άρα αυξάνεται η καρδιακή δραστηριότητα αντλώντας περισσότερο αίμα και με αυτή τη διαδικασία αυξάνεται ο μεταβολισμός. Αναερόβια είναι η προπόνηση στην οποία δεν χρησιμοποιείται τόσο οξυγόνο από τον οργανισμό είναι όμως εξίσου χρήσιμη. Απλά για να σας είναι πιο εύκολο, αερόβια δραστηριότητα είναι το τρέξιμο, το περπάτημα υψηλής έντασης, το ποδόσφαιρο και άλλα αθλήματα και αναερόβια είναι η γυμναστική με βάρη. Είναι καλό να γυμνάζουμε την καρδιά μας τρέχοντας, περπατώντας κλπ αλλά πρέπει ακόμα να γυμνάσουμε και τα οστά μας και τους μυς μας χάρη στους οποίους μπορούμε και κινούμαστε. Έτσι λοιπόν πρέπει να γυμναζόμαστε και με βάρη.

Για να δείτε αποτελέσματα στην εμφάνιση σας και να τονώσετε τους μύες δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιείτε βάρη σε στυλ γυμναστηρίου, μπορείτε να ξεκινήσετε με το σωματικό σας βάρος. Έτσι θα αποκτήσετε ένα σημείο εκκίνησης, θα δυναμώσετε αρκετά και θα βελτιώσετε και την φυσική σας κατάσταση. Ένας συνηθισμένος τρόπος προπόνησης είναι αεροβική ( τρέξιμο, περπάτημα κλπ) για 3 φορές την εβδομάδα κυρίως πριν τις ασκήσεις με τα βάρη. Επίσης λένε ότι κάποιος πρέπει να τρέχει το λιγότερο 20 λεπτά συνέχεια για να ξεκινήσει ο οργανισμός την καύση του λίπους.. Καλά όλα αυτά, όμως έχετε χρόνο για να κάνετε 20-25 λεπτά τρέξιμο και μετά αλλά 30-40 λεπτά για να γυμνάσετε τους μυς σας? Ακόμα ο σκοπός σας ποιος είναι? Θέλετε να χάσετε μερικά κιλά ή ξεκινήσατε γυμναστική για να βάλετε κιλά από μυς? Κάποια στιγμή θα φτιάξω ένα άρθρο και για όσους θέλουν να βάλουν όγκο από μυς, τώρα όμως ας συνεχίσουμε για όσους θέλουν να χάσουν κιλά..

Παρακάτω σας δείχνω μια σειρά από ασκήσεις σε μορφή βίντεο για να κατανοήσετε τον τρόπο εκτέλεσής τους. Το πώς θα τις οργανώσετε σε πρόγραμμα θα το δούμε στη συνέχεια..

1ον . Ο Βασιλιάς των ασκήσεων του πάνω σώματος. Οι κάμψεις που γυμνάζουν το στήθος, την πλάτη, τα χέρια.

2ον. Ώρα να γυμνάσουμε και το κάτω μέρος του σώματος. Για το λόγο αυτό θα ασχοληθούμε με τα καθίσματα ή αλλιώς squat. Για αρχή θα δουλέψουμε με το σωματικό μας βάρος.

3ον.  Ανατάσεις – διατάσεις σε 3  χρόνους. Στο στρατό το λέγαμε Ασκήσεις Αλεξιπτωτιστού στα αγγλικά λέγεται jumping jacks. Είναι πολύ καλή άσκηση για να καλύψουμε την αερόβια προπόνηση που λέγαμε πριν.

4ον .Σειρά έχουν οι Κάμψεις σε 6 χρόνους ή αλλιώς burpees στα αγγλικά. Αυτή η άσκηση από μόνη της ήδη, είναι ικανή για να τονώσει όλο σας το σώμα. Σε αυτή την άσκηση πρέπει να προσέξετε αρκετά γιατι χρησιμοποιούνται αρκετά τα γόνατα σας. Υπάρχουν αρκετοί που υποστηρίζουν οτι η συγκεκριμένη άσκηση πρέπει να γίνεται με γρήγορο ρυθμό αλλά εγώ δεν συμφωνώ με αυτό.  Κάντε την κάθε επανάληψη με χαλαρό ρυθμό, δεν σας κυνηγάει κανείς.. Ο σκοπός είναι να βοηθήσουμε την υγεία μας και όχι να καταστρέψουμε τα γόνατά μας…

Για αρχή αυτές οι 4 ασκήσεις είναι ότι πρέπει. Τώρα ήρθε η ώρα να δούμε πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε, δηλαδή πως είστε από πλευράς αντοχής και φυσικής κατάστασης.. Αυτό είναι μια απλή διαδικασία. Θα ξεκινήσετε με τις Κάμψεις. Προσπαθήστε να βγάλετε όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορείτε.. Έστω ότι βγάζετε 20 κάμψεις στη σειρά. Ξεκουραστείτε λίγο και ξεκινήστε με τα Καθίσματα. Έστω ότι βγάζετε 20 καθίσματα. Ξεκουραστείτε και συνεχίστε με Ανατάσεις-Διατάσεις. Ξεκουραστείτε ξανά και συνεχίστε με Κάμψεις σε 6 χρόνους. Κρατείστε κάπου γραμμένο το πόσες επαναλήψεις βγάζετε στην κάθε άσκηση. Τώρα ήρθε η ώρα να φτιάξουμε έναν κύκλο… Τι θέλει να πει ο ποιητής όμως?

Πιο πάνω στο κείμενο, εξηγήσαμε απλά τι είναι η Αερόβια και η Αναερόβια προπόνηση. Η μια είναι καλή για την καρδιά και το κυκλοφορικό και η άλλη είναι καλή για την τόνωση και ανάπτυξη των μυών. Από την άλλη μεριά όμως όπως είπαμε μπορεί να μην έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας για να κάνετε και τις 2 προπονήσεις χωριστά. Εδώ λοιπόν ήρθαν να δώσουν τη λύση 2 καθηγητές πανεπιστημίου (R.E. Morgan και G.T. Anderson) το 1953. Συνδύασαν την αεροβική προπόνηση με την προπόνηση αντιστάσεων ή με βάρη και έτσι προέκυψε η Κυκλική Προπόνηση όπως βλέπετε και στο παρακάτω σχήμα.

Η Κυκλική Προπόνηση συνδυάζει τα οφέλη της Αερόβιας και της Αναερόβιας άσκησης αλλά στον λιγότερο χρόνο. Ξεκινάμε από την 1η Άσκηση και φτάνουμε στην 4ή με 30 δευτερόλεπτα διάλειμμα από τη μια άσκηση στην άλλη και μόλις τελειώσουμε τον 1 κύκλο προπόνησης θα κάνουμε ένα διάλειμμα 2 λεπτών μέχρι να ξαναρχίσουμε. 20 Κάμψεις (30 sec διάλειμμα) 20 Καθίσματα (30 sec διάλειμμα) 20 Ανατάσεις – Διατάσεις (30 sec διάλειμμα) και 10 Κάμψεις σε 6 χρόνους. Προσπαθήστε να βγάλετε 3 κύκλους προπόνησης (circuit training) με τον τρόπο που είπαμε πιο πάνω. Προπονηθείτε 3 φορές την εβδομάδα και παρακολουθείστε πως θα ανταποκριθεί το σώμα σας.. Από τον πρώτο μήνα ήδη θα έχετε αποτελέσματα.

Κρατείστε ένα αρχείο σε στυλ ημερολογίου στον υπολογιστή ή σε ένα τετράδιο και καταγράψτε τι φάγατε και ποιες ώρες την ημέρα που πέρασε. Καταγράψτε επίσης ποιες μέρες τις εβδομάδας γυμναστήκατε, πόσες επαναλήψεις στην κάθε άσκηση βγάλατε και πόσους κύκλους προπόνησης κάνατε. Σημειώστε την πρώτη μέρα έναρξης του προγράμματος πχ 7 Ιουλίου 2010 και το σωματικό σας βάρος εκείνη την ημέρα. Ακολουθείστε τις συμβουλές που σας έδωσα σε αυτό το άρθρο σε διατροφή και προπόνηση και στις 7 Αυγούστου(σε ένα μήνα δηλαδή) είναι βέβαιο ότι θα δείτε αλλαγές πρώτα στη ζυγαριά και ύστερα στον τρόπο που αισθάνεστε. Συνεχίστε έτσι και κάθε μήνα θα βελτιώνεστε χάνοντας το άχρηστο λίπος-βάρος και κερδίζοντας καλύτερη υγεία. Μόλις θα κλείσετε 3 μήνες με αυτό το σύστημα θα εμπλουτίσετε το πρόγραμμα με περισσότερες επαναλήψεις και ασκήσεις.

Πάνω από όλα προσέξτε τι σας λέει το σώμα σας. Αν νιώσετε κάποια δυσφορία σταματήστε και ξεκουραστείτε. Πριν ξεκινήσετε όποιο πρόγραμμα προπόνησης κάντε κάποιες ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστώσετε την κατάσταση της καρδιάς σας πρωτίστως. Μην πιστεύετε ότι κάποιος που έχει κοιλιά και σωσίβιο μέσα σε 3 μήνες θα φτιάξει κοιλιακούς φέτες σας αθλητής. Οι αθλητές και τα μοντέλα γυμνάζονται για χρόνια. Επίσης θα ήταν καλό να μην πάρετε συμπληρώματα διατροφής γιατί είναι αμφίβολο αν βοηθάνε ή καταστρέφουν την υγεία μακροπρόθεσμα.. Το ίδιο ισχύει και για τα μαντζούνια που βλέπουμε στην τηλεόραση κάθε μέρα. Αυτές οι φόρμουλες με υποαλεργικές ζελατίνες κλπ είναι αποτελεσματικές κυρίως στο να τρώνε τα χρήματα των εύπιστων τηλεθεατών.

Καλή Δύναμη.

Advertisements

5 thoughts on “ΚΥΚΛΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ: ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ..

 1. Καλησπέρα φίλε Χρήστο.Συμφωνώ γενικά σε όλα όσα θέτεις εδώ όμως νομίζω ότι παρέλειψες να πείς κάτι σημαντικό.Στο πρόγραμμμα διατροφής το οποίο τηρείς,θα έπρεπε να πείς ότι κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό οργανισμό,πράγμα που σημαίνει ότι αν σε εσένα αυτό το πρόγραμμα δίνει τα αποτελέσματα που θέλεις,σε κάποιον άλλο μπορεί να μην δώσει αποτελέσματα ή να τον εξασθενίσει.Αυτό επειδή το σώμα δεν αντιδρά το ίδιο σε όλους με τις ίδιες μεθόδους.

  Είναι αναλόγως τον σωματότυπο του καθενός.Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αντιδράσεις σε διαφορετικούς σωματότυπους.Επίσης,καταλαβαίνω τον φόβο σου απέναντι στα συμπληρώματα διατροφής όμως δεν πρέπει να αφορίζεις έτσι τα συμπληρώματα.Καλά είναι να ξεχωρίσεις σε ποιά συμπληρώματα αναφέρεσαι επειδή και οι απλές βιταμίνες που πουλάει το φαρμακείο,συμπλήρωμα είναι.Αλλά υπάρχουν και πιό εξειδικευμένα συμπληρώματα τα οποία περνούν τους ελέγχους του Ε.Ο.Φ. και έστω με συνταγή γιατρού μπορούν να χρησιμοποιηθούν.Όμως σε καμμία περίπτωση τα συμπληρώματα δεν είναι φάρμακα.Μην μπερδεύουμε τα πράγματα.

 2. Πολύ καλή και αυτή η δημοσίευση Χρήστο!

  Παρόλο που δεν έχω κανένα πρόβλημα με περιττά κιλά πάντα ασχολούμουν με τη γυμναστική.
  Αυτό που ποτέ δεν έκανα ήταν η σημασία στην διατροφή.

  Προσωπική μου άποψη είναι ότι η συστηματική προπόνηση είναι αυτή που βελτιώνει τον οργανισμό μας και μεγενθύνει τις αντοχές μας.
  Συγκεκριμένα ασχολούμουν με ποδόσφαιρο, αλλά σταμάτησα την προπόνηση (έχει 2 χρόνια τώρα) και βλέπω και τη δύναμη μου και την αντοχή μου να μειώνεται.

  Προς το παρών το μόνο που με προβληματίζει είναι πώς να ξαναψηλώσω τα όρια της αντοχής μου και της ταχύτητας μου, δηλαδή ό,τι έχει σχέση με αερόβια προπόνηση.

  • Σε ευχαριστώ φίλε μου!

   Το παραπάνω πρόγραμμα ασκήσεων είναι φτιαγμενο έτσι ώστε να δημιουργήσει πιο πρώτα αντοχή και μετά μυική ανάπτυξη. Εντάξει όταν κάνουμε ασκήσεις με σωματικό βάρος δεν θα αποκτήσουμε τους μυες αυτων που κάνουνε βάρη στα γυμναστήρια.. Να σου πω όμως κάτι ακόμα. Σε αρκετές περιπτώσεις οι μύες των «σωματαράδων» είναι κούφιοι. Εκτος απο τον όγκο δεν έχουν την αντοχή.

   Πάρε για παράδειγμα έναν Mr. Olympia των τελευταίων 20 χρόνων… Έχει όλους αυτούς του τεράστιους μύες αλλά δεν βγάζει ούτε 5 χιλιόμετρα τρέξιμο σε πολύ χαλαρό ρυθμό… Ένω οποιο πρόγραμμα με ασκήσεις σωματικού βάρους υπάρχει (θα βρείτε αρκετές πληροφορίες αν ψάξετε στο ιντερνετ για «bodyweight workout ή bodyweight circuits» ) έχει φτιαχτεί με πρωταρχικό στόχο την δημιουργία αντοχής και εκρηκτικότητας στις κινήσεις (κλασσικό παράδειγμα οι κάμψεις σε 6 χρόνους ή αλλιώς burpees) δηλαδή φυσικής κατάστασης και ύστερα την μυική ανάπτυξη..

   Εγώ το τελευταίο διάστημα 2-3 φορές την εβδομάδα κάνω τα παρακάτω..¨:

   35 κάμψεις (push-ups)
   35 καθισματα (squats)
   10 μισες ελξεις
   25 κάμψεις με μεγαλύτερο άνοιγμα χεριών
   25 καθίσματα

   Αυτό το προγραμμα το κάνω για 5 sets και τώρα τον χειμώνα χρειάζομαι κάπου στα 6 λεπτά για να το βγάλω και περίπου στα 60 λεπτά για να τελειώσω όλη την προπόνηση. Στο τέλος κάνω αλλά 7 καθίσματα και άλλες 7 κάμψεις στις γροθιές… Προσπάθησε να κάνεις αυτό το πρόγραμμα μια μέρα και γράψε εδω πως θα νιώσεις μετά για να δώ. Πάντως σε εμένα κάνει δουλειά.

 3. Δυστυχώς ακόμη να βρω το χρόνο να το δοκιμάσω αυτό που προτείνες, αλλά σύντομα θα το ξεκινήσω.
  Τελευταία, βλέπω ότι κυκλοφορούν στην αγορά κάτι βραχιόλια, π.χ. bios balance, power balance τα οποία υποτίθεται σου προσφέρουν την κρυμμένη σου δύναμη.
  Αν γνωρίζεις κάτι με το θέμα πες μας τη γνώμη σου.
  Ελπίζω να μη σε βάζω σε έρευνες!

 4. Λόγο του ελάχιστου ελεύθερου χρόνου που έχω, τα διαβάσματα της σχολής βλέπετε, έπρεπε να προσαρμόσω το πρόγραμμα προπόνησης μου κατάλληλα..

  Επίσης το καλοκαίρι πέρασε και ο καιρός πια δεν επιτρέπει να γυμνάζομαι εξω στη φύση οπότε η προπόνηση μου γίνεται μέσα στο σπίτι.. Για το λόγο αυτό έπρεπε να βγάλω απο το χειμερινό πρόγραμμα μου τις ανατάσεις-διατάσεις σε 3 χρόνους γιατί μου έπιαναν χώρο, είμαι και 2 μέτρα βλέπετε.. Έτσι λοιπόν σκέφτηκα να αλλάξω όλο το πρόγραμμα μου και να το διαμορφώσω ως εξής..

  40 κάμψεις
  40 καθίσματα
  10 μισές έλξεις
  50 κοιλιακοί
  10 μισές έλξεις
  25 κάμψεις
  25 καθίσματα

  Κλασικά οι ασκήσεις γίνονται η μια πίσω απο την άλλη με ελάχιστα δευτερόλεπτα ξεκούρασης.. Κάνω το πρόγραμμα αυτό για 2 κύκλους και ο καθένας διαρκεί περίπου 10 λεπτά και λιγότερο.. Μέσα σε 25-30 λεπτά έχω τελειώσει… Με τον λίγο χρόνο που έχω τώρα γυμνάζομαι το Σαββατοκύριακο και αν πέφτει εξεταστική μπορεί να κάνω και 2 εβδομαδες να προπονηθώ.. Αν καταφέρετε να συνδιάσετε μια προσεγμένη διατροφή και 4 προπονήσεις την εβδομάδα τότε θα δείτε πολύ καλά αποτελέσματα πιστεύω..

  Θέλω να ξεκαθαρίσω οτι δεν είμαι κανενας επαγγελματίας γυμναστής απλώς πειραματίζομαι και αναφέρω τα αποτελέσματα των πειραμάτων μου.. Να έχετε ένα πράγμα στο μυαλό σας.. Όσο πειραματίζεστε επάνω σας με φυσικό τρόπο δεν κινδυνεύετε, αν ξεκινήσετε όμως και τα χημικά πειράματα με χάπια, ενέσεις και σκόνες τότε το μέλλον είναι αμφίβολο…

  Να είστε όλοι καλά!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s