ΖΩΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ…

Παρότι ζούμε μέσα σε μια φαινομενικά πολιτισμένη κοινωνία που αποτελείται από μορφωμένους ανθρώπους υπάρχει πάντα ένα ποσοστό ατόμων που ζουν ανάμεσά μας το οποίο αδυνατεί να εκφραστεί τηρώντας τους στοιχειώδεις κανόνες καλής συμπεριφοράς. Όταν μιλάω για μόρφωση στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν εννοώ κάποιον τίτλο σπουδών από πανεπιστήμιο αλλά αυτή την κοινωνική μόρφωση που μας δείχνει πώς να δρούμε και να συμπεριφερόμαστε σωστά. Το blog που διατηρώ έχει κάποιους αναγνώστες σε ημερήσια βάση και κάποιοι αφήνουν και τα σχόλια τους.

Σχόλια τα οποία βοηθούν στο να υπάρχει μια υγιείς ανταλλαγή απόψεων από διαφορετικούς ανθρώπους με εντελώς διαφορετικές ιδέες. Ένα τέτοιο παράδειγμα άρθρου με μεγάλη συζήτηση είναι Η ΜΥΘΩΔΙΑ. Περίπου 50 και παραπάνω άνθρωποι παραθέτουν τις απόψεις τους με έναν σοβαρό και καθόλου προσβλητικό τρόπο, δείχνοντας ότι έχουν αυτή τη κοινωνική μόρφωση που ανέφερα παραπάνω και δίκαια τους απονέμεται ο χαρακτηρισμός του ανθρώπου και όχι του ΖΩΟΥ.

Δυστυχώς όμως υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις του κανόνα όπως θα δούμε στο σχόλιο που έστειλαν εχτές και το οποίο το δημοσιεύω σε αυτό το άρθρο..

«ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΔΕΞΙΟΣΚΥΛΑ, ΤΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ?? ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΡΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ,ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΑΣ, ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΑΣ. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΙ, ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ!!! ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ, ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ. ΜΟΥΝΟΧΕΙΛΑ, ΓΑΜΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΟΤΕ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ. ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΙΟΙ ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΑΛΛΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΚΩΛΟΤΡΙΒΕΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥΣ ΚΙ ΕΦΡΑΙΜ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΚΙΜΙΑΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΤΟΠΕΔΙ…. ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ, ΕΦΙΑΛΤΕΣ, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΨΕΥΤΟΕΛΛΗΝΕΣ, ΨΕΥΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ… ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΕ ΕΣΑΣ, ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΣΤΟ ΣΟΪ ΣΑΣ ΟΛΟ ΠΟΥΤΑΝΟΠΑΙΔΙΑ.»

Άνθρωποι συγγνώμη εννοώ ΖΩΑ σαν και αυτό που έγραψε αυτό το σχόλιο είναι εκείνοι που κάνουν κηρύγματα υπέρ της Δημοκρατίας και κατά της Χούντας. Σας φαίνεται αυτό που διαβάζετε δημοκρατικό? Δεν μπορώ δηλαδή να πω ελεύθερα την άποψή μου? Στην τελική στα δεξιά της σελίδας εγώ απλά έβαλα ένα μικρό δημοψήφισμα καθότι δημοκρατικός πολίτης που με ενδιαφέρει να μάθω τη γνώμη του κάθε αναγνώστη. Αν κάποιος πιστεύει ότι οι επιλογές της «ψηφιακής κάλπης» δεν τον εκφράζουν τότε μπορεί να μην ψηφίσει. Μιας και είπα δημοψήφισμα, μήπως θυμάστε πότε παρέθεσε τελευταία φορά κάποια Ελληνική Κυβέρνηση δημοψήφισμα στον λαό για να μάθει τη  γνώμη του? Αποφασίζουμε και Διατάσσουμε, χωρίς να μας ενδιαφέρει η γνώμη του κόσμου –  καθαρά δημοκρατική τακτική.!

Σίγουρα το ΖΩΟ που άφησε το παραπάνω σχόλιο εναποθέτει στη πληρότητά τους τα λόγια αγάπης και στοργής που άκουγε σε καθημερινή βάση από τους γονείς του. Την κοινωνική μόρφωση κατά βάση την αποκτάει κανείς από το σπίτι του και την οικογένεια που έχει μεγαλώσει. Τώρα βέβαια ο παραπάνω φίλος δείχνει ότι μεγάλωσε σε σπηλιά και το όνομα του μάλλον δεν είναι Γιάννης όπως έγραφε στο σχόλιο,  αλλά Μόγλης. Ελπίζω να μην συνεχιστούν αυτά τα μηνύματα αλλά και να συνεχιστούν μάλλον θα ανοίξω μια νέα κατηγορία για να τα οργανώσω κάπου μιας και τέτοια «αποφθέγματα πολιτισμού» είναι κρίμα να πηγαίνουν χαμένα… Να ξέρουμε τουλάχιστον ότι ΖΩΑ, ζουν ανάμεσά μας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s