ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ!!!

Πάει καιρός από την τελευταία φορά που ασχολήθηκα ενεργητικά με το blog, δηλαδή από τότε που έγραψα ένα άρθρο εκφράζοντας κάποιες σκέψεις μου επάνω σε ορισμένα ζητήματα. Είμαι της άποψης ότι καλύτερα είναι κάποιος να γράφει όταν έχει όντως κάτι να πει, κάτι χρήσιμο που θα κάνει τους αναγνώστες να σκεφτούν και να προβληματιστούν για να βρεθούν κάποιες λύσεις… Αντί των άρθρων λοιπόν έβαζα κάποια τραγούδια που μου άρεσαν με την ελπίδα ότι θα άρεσαν και στους αναγνώστες αυτής της σελίδας..

Τώρα όμως ήρθε η στιγμή να γράψω για ένα πρόβλημα που έχω.. Βλέπετε από τις αρχές Νοέμβρη και μετά συστηματικά και σε εβδομαδιαία βάση κάθε Τετάρτη ή και Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κάνουν 24ωρες απεργίες με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν μέσα για να μετακινηθεί ο κόσμος.. Το πρόβλημα μου όμως δεν είναι αυτό, αφού εγώ χρησιμοποιώ τα ΚΤΕΛ για να μετακινηθώ από και προς τη σχολή μου.. Το θέμα είναι ότι όταν η σχολή παίρνει την επίσημη αναφορά του ΟΑΣΑ για την όποια απεργία, τότε κλείνει. Αυτό το θεωρώ σωστό γιατί το 70% των φοιτητών ζει μέσα στην Αθήνα και μετακινείται από και προς τη σχολή με το ΜΕΤΡΟ και τα Λεωφορεία, άρα με την απεργία οι φοιτητές από Αθήνα δεν θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και είναι άδικο να γίνεται παράδοση για το υπόλοιπο 30% που χρησιμοποιεί άλλα μέσα μετακίνησης.. Οι ώρες μαθημάτων απλά παρατείνονται συνήθως για τις Παρασκευές. Η παραδόσεις γίνονται από Δευτέρα ως Πέμπτη και η Παρασκευή τις καλές ημέρες χωρίς απεργίες είναι κενή.. Το πρώτο εξάμηνο όμως με τις συνεχείς απεργίες ήταν σκέτο αίμα.. Ψάχναμε να βρούμε μέρες να κάνουμε τις απαιτούμενες αναπληρώσεις για τα μαθήματα έτσι ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε την ύλη για να γράψουμε τα midterm exams (πρόοδος). Στη συνέχεια αναγκαστήκαμε από τις συνεχείς απεργίες να αναβάλουμε τα midterms σε κάποια μαθήματα για μετά τα Χριστούγεννα και τώρα που υποτίθεται ότι διανύουμε το week off (η κενή εβδομάδα πριν τα final exams ) ψάχνουμε να βρούμε ώρες για να κάνουμε αναπλήρωση και να γράψουμε midterm στα Μαθηματικά και αν καταφέρουμε να κάνουμε και μια επανάληψη θα είναι πολύ καλό γιατί βγάλαμε τρέχοντας την απαιτούμενη ύλη.. Την Δευτέρα που έρχεται ξεκινάμε επισήμως τις εξετάσεις εξαμήνου (final exams)… Μέχρι τώρα είδατε πως έχει η κατάσταση από την πλευρά των φοιτητών.

Οι καθηγητές μη νομίζετε ότι καλοπερνάνε.. Για τους ωρομίσθιους κάθε χαμένη ώρα παράδοσης αντιστοιχεί σε χαμένες ώρες εργασίας άρα χαμένα ένσημα.. Βάλτε τώρα ότι τους 3 καλοκαιρινούς μήνες οι ωρομίσθιοι γράφονται στις λίστες ανεργίας… Σκεφτείτε όμως ότι για ένα επαγγελματία του κλάδου μου (Πληροφορική) αυτό είναι σοβαρό, γιατί στα 3 χρόνια θα έχει μαζέψει 9 μήνες ανεργίας, περίπου έναν χρόνο δηλαδή..  Αν τώρα θελήσει να δουλέψει στον ιδιωτικό φορέα τότε αυτός ο χρόνος ανεργίας θα κάνει αρκετό κακό στη συνολική εικόνα όσο υψηλά και να είναι τα προσόντα (μεταπτυχιακό, διδακτορικό – όπως όλοι μου οι καθηγητές).  Το θέμα που με απασχολεί είναι ότι κουτσά-στραβά βγήκε το πρώτο εξάμηνο με τις απεργίες αλλά τι θα γίνει αν συνεχίσουν να απεργούν και στο δεύτερο εξάμηνο σπουδών… Το κράτος πρέπει να κρίνει τις απεργίες οποιουδήποτε κλάδου καταχρηστικές γιατί βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον.. Οποιοσδήποτε απεργεί θα πρέπει να διώκεται ποινικά ΕΚΤΟΣ αν απεργεί χωρίς να εμποδίζει τους συμπολίτες του! Πολύ απλά δηλαδή, όποιος νοιώθει αδικημένος από την εργοδοσία να κάνει απεργία πείνας μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου ή μπροστά από τη Βουλή ή στο άντρο της  φαιδρότητας (Χαριλάου Τρικούπη…) … Αλλά φυσικά κανένας εργαζόμενος δεν τολμάει να απεργήσει έτσι… Τζάμπα Μάγκες…

Συνοψίζοντας λοιπόν, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να συσταθεί ένα σωματείο «πληγέντων » από τις απεργίες και να κάνει μαζικές μηνύσεις και αγωγές στα συνδικαλιστικά και κομματικά όργανα που ξεσηκώνουν τους εργαζομένους με αυτόν τρόπο.. Πρέπει κάποια στιγμή αυτή η Χούντα του Συνδικαλισμού να σταματήσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s