ΞΥΠΝΑΤΕ! ΕΛΛΗΝΕΣ!

Ξυπνάτε! Έλληνες! Δανείζομαι τα λόγια του Λοχαγού μου απο το Στρατό.. Πάντα επίκαιρα αν το σκεφτεί κανείς αφού οι περισσότεροι νεοέλληνες κοιμούνται ύπνο βαρύ.. Αλήθεια, 28η Οκτωβρίου αύριο, πόσοι πιστεύετε οτι ξέρουν τί γιορτάζουμε σαν Έθνος? Αν πιάσουμε νέους ηλικίας απο 10 έως 20 χρονών, και τους ρωτήσουμε τί έγινε το 1940, πόσοι πιστεύετε οτι θα ξέρουν άραγε?  Δεν μιλάω λεπτομερώς τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου, αλλά ίσως το αποτέλεσμα στο οποίο οδήγησαν αυτά τα γεγονότα..

Γεγονότα.. Για να δούμε μερικά πράγματα. Ανατραφήκαμε πιστεύοντας οτι η Ιταλοί ήταν κακοί και ήθελαν να υποδουλώσουν την Ελλάδα γι’ αυτό και εισέβαλαν στην Ελλάδα.. Έτσι έγιναν τα πράγματα όμως? Αυτό που ζήτησε ο Ιταλός πρέσβης αρχικά απο τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και πρώην Στρατηγό Ιωάννη Μεταξά, ήταν να παραδώσει τη διακυβέρνηση στην Ιταλία και να μην αντισταθεί. Η ιστορία έχει πάντα 2 πλευρές, εκείνη του νικητή και εκείνη του ηττημένου.. Η Ιταλία είχε ήδη ξεκινήσει να κινητοποιεί τις μονάδες της σε παγκόσμια κλίμακα και το να εισβάλλει στις Ευρωπαϊκές χώρες ήταν το πιο εύκολο αφού γεωγραφικά βρίσκονταν δίπλα της.  Έψαχνε όμως έναν τρόπο να μεταφέρει στρατεύματα στη Μέση Ανατολή και γενικά στις χώρες της Αφρικανικής Ηπείρου. Έκρινε λοιπόν, οτι ο οικονομικότερος τρόπος απο πλευράς καυσίμων ήταν να περάσει τα Ιταλικά στρατεύματα μέσα απο την Ελλάδα και ύστερα μέσω Κρήτης να τα στείλει στη Λιβύη. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επιθετική στάση της Ιταλίας απέναντι στην Ελλάδα.. Για κάποιον λόγο όμως ο Πρωθυπουργός Μεταξάς ήθελε να ανακόψει αυτη την προέλαση αρχικά σκεπτόμενος την υστεροφημία του αφού θα έμενε στην Ιστορία σαν ο άνθρωπος που δεν άφησε τους Ιταλούς να περάσουν στη Μέση Ανατολή αφετέρου δε όμως είναι αμφίβολο αν ζύγισε τις συνέπειες που θα είχε η απόφασή του για τον Ελληνικό λαό.. Άλλωστε όπως μας έχει αποδείξει η ιστορία, σπάνια ένας Πρωθυπουργός σκέφτεται για το συμφέρον των Ελλήνων. Ο Ιταλός πρέσβης πέρασε τα νέα στην Κυβέρνηση της Ιταλίας και εκείνη έδωσε τελεσίγραφο..  Το θέμα είναι οτι ο Χίτλερ δεν ήθελε σε καμια περίπτωση να ξεκινήσει πόλεμο με την Ελλάδα οπότε και είχε ζητήσει απο τον Μουσολίνι να μην κινηθεί κατά της Ελλάδας,. Ο Χίτλερ όσο ελαττωματικός  και να ήταν ως χαρακτήρας και όσο φαντασμένος καλλιτέχνης – ζωγράφος πίστευε πως ήταν, είχε μια αγάπη για οτιδήποτε ήταν προϊόν τέχνης. Είχε λοιπόν μια υπέρτατη εκτίμηση στον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό και σε ότι είχε δημιουργήσει (Ακρόπολη, γραπτά, μυθολογία). Ο Χίτλερ ενημερώθηκε στο τραίνο προς τη Λυών οτι ο Μουσολίνι κήρυξε τον πόλεμο στην Ελλάδα και πια δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά απο το να υποστηρίξει την Ιταλία.. Έδωσε όμως μια διαταγή. Κάλεσε όλους τους διοικητές μονάδων και τους είπε οτι αν καταστρέψουν έστω και ένα αρχαίο μνημείο αρχίζοντας απο την Ακρόπολη, θα τους εκτελούσε ο ίδιος. Αυτά ήταν τα γεγονότα που οδήγησαν στη σφαγή της Μεραρχίας Τζούλια (του επίλεκτου σώματος Ιταλών Αλπινιστών) στο  Ελληνο- Αλβανικό  μέτωπο και 4 ματωμένα χρόνια για την Ιστορία της Ελλάδας…

Ποιος όμως είναι εκείνος που ευθύνεται πραγματικά που οι νέοι δεν ξέρουν τί θα γιορτάσουμε σήμερα? Σίγουρα η αδιαφορία των νέων υπάρχει σε μεγάλη δόση όμως κυρίαρχο ρόλο σε αυτο το πρόβλημα έχουν οι γονείς.  Όλα ξεκινάνε απο την οικογένεια. Πόσοι γονείς πιστεύετε οτι κάνουν τον κόπο να ασχοληθούν πραγματικά με τα παιδιά τους, με την ανατροφή και τη φροντίδα τους? Κυρίαρχο ρόλο έχει η πνευματική φροντίδα. Κάποιοι πιστεύουν πως δίνοντας ένα μηνιαίο χαρτζιλίκι στα παιδιά τους, της τάξεως των 200-300 ευρώ, τα φροντίζουν… Αυτό δεν είναι φροντίδα. Είναι καταδίκη. Πόσοι είναι οι γονείς οι οποίοι δίνουν στα παιδιά να καταλάβουν οτι πρέπει  να παιδευτούν για να καταφέρουν κάτι? Αν πιάσουμε τυχαία παιδιά απο τις τάξεις 1ης Γυμνασίου έως και 3ης Λυκείου και τα ρωτήσουμε τί γιορτάζουμε σήμερα, θα ξέρουν ελάχιστοι. Αυτοί οι ελάχιστοι που θα ξέρουν θα είναι παιδιά που έχουν μάθει να δουλεύουν περιστασιακά είτε για να βοηθήσουν οικονομικά το σπίτι τους είτε για να καλύψουν κάποια οικονομικά τους έξοδα.. Αυτοί οι νέοι είναι εκείνοι που παιδεύτηκαν σωματικά και στην συνέχεια και πνευματικά και μπορούν να εκτιμήσουν πράγματα και καταστάσεις που άλλοι συνομήλικοι τους απλά δεν έχουν το μυαλό να καταλάβουν. Οι γονείς είναι εκείνοι που μπορούν να σώσουν τα παιδιά από νωρίς όμως (όχι να ξυπνήσουν ένα πρωί που το παιδί θα είναι 15 χρονών και να το παίξουν γονείς τότε) και οι γονείς είναι πάλι εκείνοι που μπορούν να καταστρέψουν τα παιδιά τους..

Λένε κάποιοι και απορούν, γιατί πάλι να τελούμε υπό Γερμανική κατοχή? Πραγματικά δεν έχετε ακούσει ποτέ τη φράση «Όποιος δεν ξέρει την Ιστορία του, είναι αναγκασμένος να την ξαναζήσει» ? Έμαθαν οι νεοέλληνες τί έγινε πριν 70 χρόνια? Τα γεγονότα της Ιστορίας είναι μια αλυσίδα, τίποτα δεν γίνεται «ξεκάρφωτα».  Δεν πιστεύω ποτέ στο Τυχαίο, πιστεύω πως αν κάτι γίνεται πάνω απο  μια φορά υπάρχει Σχέδιο από πίσω. Τα γεγονότα απο το 40’ και πέρα μας οδήγησαν σταδιακά εδώ που είμαστε σήμερα…Σε αυτό το αποτέλεσμα βέβαια έπαιξε άμεσο ρόλο και προδοτική διακυβέρνηση της χώρας από αμερικανοτραφή «κατασκευάσματα» που καμια σχέση  δεν έχουν με την Ελλάδα, κυρίως ως ιδέα.

 

Από 20 Νοεμβρίου 1945 έως 1η Οκτώβρη 1946 διεξήχθη η Δίκη της Νυρεμβέργης για την καταδίκη των εγκληματιών Πολέμου. Στη φωτογραφία επάνω φαίνεται η αίθουσα της Δίκης κατά τις συνεδριάσεις, (από αριστερά προς τα δεξιά: οι κατηγορούμενοι και στο βάθος οι διερμηνείς, προ αυτών οι δικηγόροι τους και δεξιότερα οι υπάλληλοι, οι κατήγοροι και η έδρα των δικαστών).Το αποτέλεσμα της δίκης υπήρξε ταπεινωτικό για τους μεν εγκληματίες πολέμου Ναζί αξιωματούχους που οδηγήθηκαν στην  κρεμάλα και για τους δε που ήταν η Γερμανία και η Ιταλία οι οποίες οδηγήθηκαν με τη σειρά  τους σε μια οικονομική κρεμάλα άνευ προηγουμένου. Η δε Γερμανία καταδικάστηκε να μην βγάλει για 60 χρόνια στρατό έξω απο τα σύνορά της. 60 χρόνια μείωση στρατιωτικών επιχειρήσεων σημαίνει μείωση οικονομικού επεκτατισμού από τις εμπόλεμες περιοχές… Άραγε πιστεύετε, θα γίνει κάποια Δίκη αντίστοιχη της Νυρεμβέργης, για τους εγκληματίες ειρήνης?

Ο χρόνος θα δείξει…

Advertisements

2 thoughts on “ΞΥΠΝΑΤΕ! ΕΛΛΗΝΕΣ!

    • Δηλαδή? Ποιοι είναι οι μεγάλοι δικτάτορες για εσένα. Μπορείς να διοικείς δικτατορικά ένα μεγαλο κρατος για μικρό χρονικό διάστημα, ή ένα μiκρό κράτος για μεγάλο χρονικό διάστημα.. Τί είναι αυτό όμως που καθορίζει αν ένας δικτάτορας είναι μεγάλος ή μικρός?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s