ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ..

Aπο τη χτεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ μπροστά απο τη ΓΣΕΕ. Όλος ο χώρος μπροστά απο το κτήριο της Συνομοσπονδίας Εργατών, ήταν κλεισμένος αποκλειστικά για την ομιλία της Αλέκας. Παντού κόκκινα πανια και σημαίες κατα μήκος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Αλήθεια, όλα αυτά καθώς επίσης και τα μεγάφωνα στη διαπασών, δεν προκαλούν ρύπανση? Οι νόμοι περι ρύπανσης του χώρου, πήγαν περίπατο? Επίσης το ΚΚΕ διαφημίζεται ως το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος. Αρχικά ο κομμουνισμός ξεκίνησε απο τον Γερμανό φιλόσοφο Καρλ Μαρξ -εδραιώθηκε όμως στη Σοβιετική Ένωση. Τώρα το εργοστάσιο παραγωγής κομμουνιστών, έχει κλείσει εδω και κάτι χρόνια. Η αντιπροσωπεία της Ελλάδας πότε θα το μάθει αυτό?

«Ένα πολιτικό κόμμα χαρακτηρίζεται ως κομμουνιστικό όταν πρεσβεύει την εφαρμογή των κοινωνικών αρχών του κομμουνισμού, που μπορούν να κωδικοποιηθούν στην πάλη για την ανατροπή της ταξικής/εκμεταλλευτικής καπιταλιστικής κοινωνίας και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κοινωνικές τάξεις και κράτος, της κομμουνιστικής κοινωνίας.»Αυτός είναι ο καταλέξη ορισμός του Κομμουνισμού. Αλλα για να δούμε, πόσο το αντιλαμβάνονται αυτό οι κομμουνιστές?

Από πότε ο Κομμουνισμός εφράζεται με i-Pad? Δε νομίζω ο Steve Jobs (ιδρυτής της Apple) να ήταν βαμμένος κόκκινος.. Που πήγε το παλιό καλό χαρτί και μολύβι? Μήπως μπορούν όλοι οι εργάτες να έχουν i-Pad σήμερα? Το i-Pad και οποιαδήποτε μορφή τεχνολογίας δηλαδή, δεν καθρευτίζει την καπιταλιστική κοινωνία που τόσο πολύ μάχονται τα κόκκινα συντρόφια? Επίσης, η κόρη της Γενικού Γραμματέως έχει φοιτήσει στο Aμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών (Deree), την ίδια στιγμή που η άποψη του ΚΚΕ για την ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι η χειρότερη.. Η ίδια η Γενική Γραμματέας είχε πει σε σχετικό δημοσίευμα τους Ριζοσπάστη :

«“Και με την ευκαιρία, επειδή είπα για το Deree. Χτες έγραψε η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ότι έχω στείλει την κόρη μου στο Deree. Όντως, έτσι είναι. Ένα παιδί αν δεν μπορεί ή δε θέλει να πάει στο Πανεπιστήμιο, δεν έχει διέξοδο στην Ελλάδα, τι θα κάνει μετά το Λύκειο. Κάπου πρέπει να πάει” (Ριζοσπάστης).»  Γιατί δηλαδή το παιδί της Γραμματέως να έχει καλυτερη τύχη απο το παιδί του βιοπαλεστή εργάτη? Γιατί τα παιδιά των εργαζομένων να μην έχουν τα ίδια δικαιώματα στην εκπαίδευση? Μήπως ο Κάρλ Μάρξ και οι Σοβιετικοί είχαν οραματιστεί την ιδιωτική πανεπιστημιακή μόρφωση για τα παιδιά τους? Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν προάγουν τον Καπιταλισμό?  Η Γραμματέας  δηλώνει 91.750,71 ευρώ εισοδήματα ως βουλευτική αποζημίωση και 43.401,25 ευρώ από άλλες πηγές, διαθέτει ένα μόνο ακίνητο (62,5%) 90 τμ στην Αθήνα, δεν έχει μετοχές, ενώ οι τραπεζικές καταθέσεις ανέρχονται σε 700,90 ευρώ και αυτά από εισοδήματα του έτους (πηγη: http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4681619 ). Πόσο Κομμουνιστικό είναι ένα εισόδημα ‘υψους 90.000 ευρώ περίπου (εκτός απο τα τυχερά που ανέρχονται στις 43.000).

Στο βιογραφικό της που έχει αναρτηθεί στο site http://www.eklogika.gr/page/parties/apapariga , βλέπουμε οτι:

«Σπούδασε στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόπιν εργάστηκε ως υπάλληλος σε επιχειρήσεις και ως εκπαιδευτικός. Το 1961 συμμετείχε στο Κίνημα Ειρήνης. Ήταν μέλος του γραφείου οργάνωσης της νεολαίας της Ε.Δ.Α. και γραμματέας του γραφείου Σπουδάζουσας της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη. Το 1968 εντάχτηκε στο Κ.Κ.Ε. Το 1974 έγινε μέλος του γραφείου της Επιτροπής Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Αθηνών και ασχολήθηκε με το γυναικείο κίνημα. Υπήρξε μεταξύ των ιδρυτικών μελών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και συμμετείχε στη διοργάνωση εκδηλώσεων για το Διεθνές Έτος της Γυναίκας. Το 1978 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και το 1986 μέλος του Πολιτικού Γραφείου. Στις 27 Φεβρουαρίου 1991 εξελέγη γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, θέση στην οποία επανεξελέγη και από το επόμενο συνέδριο του κόμματος στις 26 Μαΐου 1996«

Δηλαδή δεδομένου οτι γεννήθηκε το 1945, απο τα 16 της χρόνια ηταν γραμμένη σε κομματικές παρατάξεις και ενώσεις.. Έχουμε δηλαδή να κάνουμε με έναν θυλικό Γκρούεζα? Μπορεί ως εκπαιδευτικός και υπάλληλος σε άλλες εργασίες να έχει κάνει τέτοιο εισόδημα, που ανάλογο δεν έχουν άνθρωποι που εργάζονται για μια ολόκληρη ζωή? Αφού ο περισσότερος μισθός και οι απολαβές πηγαίνουν υπερ του κόμματος, τότε πως εδραίωσε ένα τέτοιο εισόδημα και μπορούσε να πληρώνει 6000 ευρω περίπου τον χρόνο που κοστίζουν τα δίδακτρα του Deree? Άραγε είχε και ο Μαρξ τόσο μεγάλο εισόδημα? Μεγαλύτερο ερώτημα είναι, πως απο τη στιγμή που έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες τα προσωπικά οικονομικά της δεδομένα, ο εργάτικός πληθυσμός απο τον οποίο το ΚΚΕ αντλεί τη δύναμη του, συνεχίζει και την υποστηρίζει?

Άραγε τα μέρη Μελιγαλάς, Στιμάγκα, Αγιονόρι, Πηγάδα, Νταλαμάνι λένε τίποτα στη Γραμματέα? Αναγνωρίζει τα κακουργήματα των κομμουνιστών  εξ΄’ Ελλάδος εναντίον άλλων Ελλήνων? ΄Τι έχει να πει για αυτές τις αιματοβαμμένες σελίδες της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας?

Στη διάρκεια του Δεκεμβρίου 1944, ομάδες απο αλήτες, περιθωριακοί τύποι και εγκληματίες του ΚΚΕ ξεχύθηκαν σε όλη την πρωτεύουσα ληστεύοντας, βιάζοντας και δολοφονώντας όποιον ήθελαν. Είναι οι «κοκκινες» μέρες των σφαγών με τα κονσερβοκούτια, οι ημέρες των μανιακών δολοφόνων όπως οι Μονέδας, Κουκούτσης, Μπουρδής, Τζογανάκης, Μακαρώνας. Σε Περιστέρι, Τουρκοβούνια, Υμηττό, Διυλιστήρια Ούλεν, Λατομεία Κοπανά, Καισαριανή, Πειραιά αλλα και σε άλλες περιοχές εντός Αττικής διαπράχθηκαν φρικτά βασανιστήρια και ομαδικές σφαγές. Επακολούθησε ομηρία χιλιάδων ανθρώπων, από τους οποίους πέθαναν εκατοντάδες. Οι «σύντροφοι» έσφαζαν και βίαζαν. Τα θύματα ήταν περισσότερα απο 20.000 . Τί έχει να πει για όλα αυτά το Εργατικό κόμμα? Δεν λέω οτι οι αμαρτίες παραστρατημένων συντρόφων του παρελθόντος πρέπει να βαραίνουν επ’ άπειρον τους σημερινούς υποστηρικτές του κόμματος. Όμως τουλάχιστον σήμερα, έχει προσπαθήσει το κόμμα της κόκκινης αλλαγής και της ισότητας να εξαγνίσει το παρελθόν του και να καταδικάσει έμπρακτα αυτά τα γεγονότα ή μήπως απλά δεν αναγνωρίζει τα πεπραγμένα των πολιτικών προγόνων του?

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s