ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ !!!

Είναι όμως ο σωστός τρόπος αυτός?? Δε μπορεί να βγαίνει κάποιος για κρασάκι στις 3 το μεσημέρι (ή και στις 10 το πρωί που βλέπω κάτι φορές) και να έχει την απαίτηση να του πληρώνει άλλος τις διακοπές του.. Είναι μια τακτική αργόσχολου όπως και να το κάνουμε. Δεν λέω να δουλεύει κανείς απο το πρωί ως το βράδυ σαν εργάτης σε ανθρακωρυχείο και δούλος αλλα να έχει ένα ωράριο 8 ωρών και 2-3 υπερωριακές, να πηγαίνει σπίτι να βλεπει την οικογένεια του, να παίζει με τα παιδιά (και τη γυναίκα του) μετά να κοιμάται και την άλλη μέρα ξανα.. Παρασκευή βράδυ και Σάββατο μπορεί να το ρίξει έξω.

Αλλα στην Ελλάδα όμως, η πλειοψηφία που χώθηκε στο Δημόσιο (γιατι ο Ιδιωτικός τομέας δουλεύει), θέλει να πηγαίνει για δουλειά στις 10 και να φεύγει στη 1!! Πέρυσι είχα πάει με τη μητέρα μου στο κέντρο της Αθήνας για να κανονίσει τα συνταξιοδοτικά της. Δημόσια υπηρεσία! Στη 1 το μεσημέρι οι 10 γυναίκες υπάλληλοι έφευγαν απο τη δουλειά και χτυπούσαν την κάρτα τους, συμφωνόντας οτι οι 4, θα χτυπήσουν την κάρτα και για τις άλλες 6 υπαλλήλους την άλλη μέρα!!! Να μην έχω ένα βίντεο να το ανεβάσω !!! Και συγγνώμη που θα εκφραστώ έτσι, αλλα όλες τους απο το καθησιό είχαν αξιοσημείωτη «περιφέρεια». Μιλάμε πραγματικά χοντροκώλες! Αυτή η νοοτροπία που περιγράφεται στη εικόνα, μας έφερε στο χείλος του γκρεμού, προ 5 ετών. Γιατί τώρα έχουμε ήδη αρχίσει να πέφτουμε και να κοβώμαστε απο τα κλαριά και τα βράχια, ελπίζοντας το τέλος να μην αργήσει να έρθει. Μπορεί να φαίνεται μεμψίμοιρη και ηττοπαθής αυτή η τοποθέτηση, αλλα αν σκεφτεί κανείς λίγο καθαρά θα δεί οτι μόνο σωστή μπορεί να θεωρηθεί!  Η Ελλάδα αυτη τη στιγμή χρειάζεται μια νέα αρχή και νέα αρχή προκύπτει μόνο ύστερα απο ένα τέλος. Εαν όμως δεν πεθάνει ο κλασικός μαλάκας Ελληναράς δεν θα αναστηθεί ο Έλληνας!

Λοιπόν, αν αυτό που γράφει η εικόνα χαρακτηρίζει τον Ελληνα, τότε δε θέλω να είμαι Ελληνας! Έλληνας είναι ιδέα! Ανώτερη και ασύλληπτη δυστυχώς για τους 1,000,000 Ελληνες δημόσιους υπαλλήλους! Γιατί και ο πατέρας μου Δημόσιος υπάλληλος θεωρείτω ως Στρατιωτικός αλλα τη γαμημένη νοοτροπία του δημοσίου δεν την είχε ποτέ του!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s