Η Βάση του «10» και η Τούρκικη Γλώσσα

Κάθε χρόνο αυτή την περίοδο, με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων, θυμάμαι εκείνη την ωραία εποχή, επι κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας και Κώστα Καραμανλή.

Πρέπει να ήταν 12 χρόνια πρίν, εκείνη την εποχή που ακόμη δέν είχαν καταδικάσει την Αριστεία, μέλη της κυβέρνησης. Εκείνη την εποχή που οι καλοί μαθητές θα ελάμβαναν έπαινο για τις επιδόσεις τους και υποτροφία (όπως εγώ πίσω στο μακρινό 2004). Βέβαια ακόμη και εκείνη την εποχή, οι κατώτατες βαθμολογίες των επιτυχόντων των Πανελληνίων ηταν απελπιστικά χαμηλές. Τότε όμως η κυβέρνηση προσπαθώντας να βάλει ποιοτικούς φοιτητές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θέσπισε τη «Βάση του 10».

Δικαίωμα φοίτησης σε Τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα είχαν μόνο όσοι έγραφαν στις εξετάσεις απο 10 και επάνω. Διότι όσο να πεί κανείς, το 10 είναι ελάχιστα χειρότερο απο το 3-5-7 που έγραφαν κάποιοι, και γέμιζαν άσκοπα τα απομακρυσμένα ΤΕΙ της χώρας. Πραγματικά δέ νομίζω να υπάρχει φοιτητής που να εισήχθη σε ΤΕΙ (Πανεπιστήμιο πλέον) με αυτές τις βαθμολογίες, και να περάτωσε τις σπουδές του με επιτυχία εντός του σωστού χρόνου. Φυσικά, ανάλογη θα ήταν και η άποψη της κυβέρνησης, και υποθέτω στατιστικά τεκμηριωμένη, ώστε να οδηγηθεί σε μια τέτοια απόφαση.

Μια απόφαση η οποία κατακεραυνώθηκε απο τα υπόλοιπα κόμματα και φυσικά απο τους πολίτες των περιοχών στις οποίες υπήρχαν ΤΕΙ. Λιγότεροι φοιτητές, σήμαινε και πτώση της » Φοιτητικής Ζωής» συνεπώς πτώση των κερδών των cafe – bars, και φυσικά αρκετά ξενοίκιαστα σπίτια.  Μας ενδιέφεραι το πρόσκαιρο χρήμα και όχι η εξαγωγή επαγγελματιών και καταρτισμένων ανθρώπων. Εφέτος, αυτός που εισήχθη με «3» σε ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων, πότε θα καταφέρει να αποφοιτήσει, με τί βαθμό, και πόσο επαγγελματίας θα είναι? Θα είναι συνειδητοποιημένος φοιτητής ή party animal?

Το δεύτερο μέτρο που έχει σχέση με την εκπαίδευση, και που ούτε εκείνο βρήκε απήχηση σε μεγάλη μερίδα πληθυσμού τότε, ήταν να εισαχθεί η Τουρκική Γλώσσα, ως μάθημα επιλογής στα σχολεία. Ένα μέτρο το οποίο και πάλι συνάντησε σθεναρή αντίσταση απο τους πολίτες, οι οποίοι πίστευαν οτι θα οδηγούσε στην εκΤουρκοποίηση των νεότερων γενεών. Η Δεξιά είναι πάντα η παράταξη η οποία ενδιαφέρεται για το καλό της πατρίδας απο Εθνικής – Θρησκευτικής άποψης. Δέν θα έπαιρνε κάποιο μέτρο με γνώμονα την αποδυνάμωση της χώρας (Αυτά μόνο η Αριστερά τα κάνει). Εκανε κανείς τον κόπο να σκεφτεί, ποια θα ήταν τα οφέλη σε βάθος χρόνου, απο τη διδασκαλία Τούρκικης Γλώσσας στα σχολεία?

Δε θα αναφέρω καν τα οφέλη απο εμπορικής άποψης. Πάμε κατευθείαν στο Εθνικό όφελος. Η προπαγάνδα κατά της Ελλάδας, ξεκινά εντός Ελληνικού εδάφους, στη Βόρεια Ελλάδα, στις περιοχές μέ έντονο το Μουσουλμανικό στοιχείο. Κάθε φορά που έρχονται Τούρκοι πολιτικοί στην Ελλάδα, επισκέπτονται και αυτές τις περιοχές, στις οποίες οι κάτοικοι τους υποδέχονται και τους ακούν. Δέν τους διώχνουν. Αν ήμουν απόγονος βιαίως εξισλαμισθέντων προγόνων (όπως προβάλλονται οι μουσουλμάνοι πολίτες), δε θα κρατούσα θετική στάση απέναντι στη «φάρα» που φέρθηκε βίαια στους προγόνους μου. Μάλλον λοιπόν εχουμε να κάνουμε με Τούρκους στην Ελλάδα και οχι Μουσουλμάνους απλα. Καλό δε θα ήταν λοιπόν, να γνωρίζουμε τη γλώσσα τους όπως εκείνοι γνωρίζουν τη δική μας? Να ξέρουμε τί συζητούν?

Κατα τη διάρκεια της Ιστορίας, αποδείχθηκε οτι οι Πληροφορίες μπορεί να ηταν πιο δυνατές και απο έναν υπεράριθμο στρατό. Απο τα αρχαία χρόνια και το σύστημα κωδικοποίησης που είχαν οι κατάσκοποι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μέχρι τις στρατηγικές επιτυχίες της νεότερης ιστορίας μας στον Μακεδονικό Αγώνα, στο Μπιζάνι, στον Β’ ΠΠ, αν δέν υπήρχαν οι Πληροφορίες, οι στρατιωτικές δυνάμεις θά βάδιζαν επι σαθρού εδάφους. Άνθρωποι όπως ο Νικολάκη Εφέντης, με Ελληνική καταγωγή και γνώση της γλώσσας του εχθρού, μας εξασφάλιζαν την επιτυχία. Σκέφτηκε κανείς, ποσο πιο δυνατή θα γινόταν η πατρίδα, αν περισσότεροι Έλληνες μάθαιναν τη γλώσσα των εχθρών μας? Οποιονδήποτε εφαρμόζει προπαγάνδα κατά της χώρας μας, είναι συνετό να τον θεωρούμε εχθρό μας, και να προετοιμαζόμαστε. Η βάση γι’ αυτή την προετοιμασία, είναι να καταλάβουμε πώς σκέφτεται, να καταλάβουμε τη γλώσσα και την κουλτούρα του, και να εισχωρήσουμε στον πολιτισμό του. Απο τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους, μπορεί να μάθει κανείς τις πιο σημαντικές πληροφορίες.

Christos Marine.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s